1. Sajam vatrogasne i opreme za zaštitu i spašavanje

U subotu, 25. svibnja 2019.godine u koprivničkom Kampusu održan je prvi Sajam vatrogasne i opreme za zaštitu i spašavanje. Sajam su organizirali Vatrogasna zajednica Grada Koprivnice, Grad Koprivnica i koprivnički Kampus, a suorganizator je bila Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na svečanom otvaranju mnogobrojnim posjetiteljima obratili su se predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić, zamjenik župana Ratimir Ljubić, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, koji je svečano otvorio Sajam.

-Hvala svima, a posebno izlagačima na dolasku i podršci prvom ovakvom sajmu u našem gradu. Uvijek je najteže prvi puta ovako nešto organizirati, ali s obzirom na ljude koji sudjeluju u tome, uopće ne sumnjam da će ovo prijeći u tradiciju – rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sajam su posjetili zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović, zapovjednik JVP Grada Koprivnice Marijan Kicivoj, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, pročelnik Dario Jembrek, pročelnik Tomislav Golubić, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, prijatelji vatrogasci iz susjedne nam Mađarske, i mnogi drugi.
Uz predsjednika Ivana Golubića, zapovjednik VZG Koprivnice Hrvoje Blažeković, zamjenik zapovjednika VZG Koprivnice Branislav Pavlović i tajnica VZG Koprivnice Ines Štefanić, odradili su u suradnji s članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava VZG lavovski dio
poslova u organizaciji Sajma…

Izlagači na Sajmu, njih 8 veoma ljubazno su upoznavali sve zainteresirane s novitetima u vatrogastvu, vatrogasnom opremom i opremom za zaštitu i spašavanje.

Pored samog Sajma, u sali Sveučilišta Sjever održane su raznolike radionice.

Predavanje na temu ”Ronjenje, ronilačka oprema”, održao je Robert Novak iz JVP Grada Čakovca.

”Potražni psi u vatrogastvu” bila je tema predavanja koju je u ime HVZ održao Zoran Laslavić iz JVP Grada Opatije, instruktor za K-9 timove.

Predavanje, ”Rezanje metala i bušenje betona” održao je Josip Stanek, voditelj projekta EBC Technology. Goran Pauška održao je predavanje na temu ”Uređaj za nadzor stanja vozila”.

”Meteorologija u službi vatrogastva” bila je tema predavanja koje je održala Višnja Vučetić dr.sc.

Nakon predavanja, na vanjskom terenu održane su praktične prezentacije.

Prezentaciju rezanje metala i bušenje betona (EBC Technology – pomoću specijalnih elektroda i kisika pod tlakom iz boca) uz savjete Josipa Staneka, kao i upotrebu hidrauličkih alata marke Lukas te gašenje požara  pomoću F-500 sredstva za gašenje ( inovativna tehnologija enkapsuliranja), uz savjete djelatnika tvrtke Klaleda veoma stručno i kvalitetno su odradili djelatnici JVP Grada Koprivnice Željko Cvrtila, Milivoj Kokot i Nikola Radelić.

Prezentaciju primjene Potražnih pasa u vatrogastvu napravili su kroz nekoliko vježbi Zoran Laslavić, Zoran Ravnić, Lorena Laslavić i kuja Ita.

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed