130. godišnjica DVD-a Ferdinandovac

U subotu 14. rujna Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferdinandovac obilježilo je 130 godina od svog osnutka,  neprekidnog djelovanja i tradicije vatrogastva na području Ferdinandovca. Goste i uzvanike dočekivalo je svečano odjeljenje DVD-a Ferdinandovac, koje je predvodila zapovjednica Marijana Đođ.

Svojom nazočnošću proslavu su uveličali, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, ujedno i izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice,zapovjednik JVP Grada Đurđevca Matija Markešić, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar,predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, načelnik Policijske  postaje Đurđevac Marijan Slaviček, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, predstavnici 30-tak dobrovoljnih vatrogasnih društava, predstavnici udruga koje djeluju na području Općine Ferdinandovac kao i mnogobrojni prijatelji DVD-a Ferdinandovac.

Na početku proslave održana je  pokazna vatrogasna vježba prilikom koje su članovi JVP Grada Đurđevca nazočnima prikazali spašavanje unesrećene osobe iz teško oštećenog vozila. S obzirom da je došlo i do zapaljenja vozila prikaz gašenje požara veoma dobro su odradili članovi DVD-a Ferdinandovac.

Nakon vježbe, u Društvenom domu Ferdinandovac održana je svečana sjednica.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik DVD-a Ferdinandovac Danijel Dugina prigodnim riječima dobrodošlice pozdravio je mnogobrojne goste i uzvanike, zahvaljujući se svima na dolasku i potpori. U svojem govoru predsjednik se osvrnuo na bogatu povijest vatrogastva u Ferdinandovcu, nastanak i humano djelovanje Društva kroz 130 godina.

Svima nazočnima obratili su se Željko Pintar, Goran Matoničkin, Stjepan Lončar, Matija Markešić, Nenad Radojčić, Vjekoslav Maletić te predstavnici nekoliko vatrogasnih društava, svi redom uputili su prigodne čestitke. Govornicu su istaknuli dugogodišnju tradiciju dobrovoljnog vatrogastva kako u našoj županiji kao jednoj od najvatrogasnijih u Hrvatskoj tako i u Ferdinadovcu, naglasivši važnost koju dobrovoljna vatrogasna društva imaju za svoja mjesta kao i potrebu daljnje podrške ovakvom obliku dobrovoljnog i humanog rada.

Na svečanoj sjednici članovima Društva su dodijeljena priznanja za dugogodišnji rad i zalaganje. Spomenice za 10 i 20 godina, brončane plamenice i brončane medalje članovima su podijelili predsjednik Danijel Dugina i zapovjednica Marijana Đođ.

Spomenice za 30 i 40 godina, srebrne plamenice i srebrne medalje članovima su podijelili predsjednik VZ županije Goran Matoničkin i zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić.

Plaketa Hrvatske vatrogasne zajednice i plaketa VZ Koprivničko-križevačke županije povodom obilježavanje 130-te godišnjice dodijeljene su DVD-u Ferdinandovac a iste je predsjedniku Danijelu Dugini uručio Goran Matoničkin.

U ime jednog od supokrovitelja tvrtke Vatropromet, direktor Nenad Radojčić uručio je prigodne darove predsjedniku Danijelu Dugini i općinskom načelniku Vjekoslavu Maletiću.

Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja, zahvalnice i prigodni darovi pokroviteljima, supokroviteljima, sponzorima, udrugama i zaslužnim pojedincima.

Nakon završetka svečane sjednice, slavlje je nastavljeno uz prijatno druženje i večeru za sve nazočne, a uz taktove popularnih pjesama i ples.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed