26. redovita godišnja izvještajna Skupština VZO Sokolovac

U Društvenom domu u Domajima u subotu, 11. svibnja, održana je 26. redovita godišnja izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Općine Sokolovac. Vatrogasna zajednica Općine Sokolovac je krovna organizacija koja objedinjuje rad Dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Općine Sokolovac. U njezinom sastavu su DVD Domaji, DVD Peščenik, DVD Maslarac, DVD Donja Velika, DVD Gornja Velika, DVD Ladislav i DVD Jankovac.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, načelnik Općine Sokolvac Vlado Bakšaj i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sokolovac Darko Pehnec.

Uz godišnju izvještajnu skupštinu VZO Sokolovac, svetom misom obilježen je zaštitnik vatrogasaca sv. Florijan. Svečano misno slavlje vodio je vlč. Mario Križanac, župnik župe Presvetog Trojstva iz Reke, a misa je održana kod križnog drva u blizini Društvenog doma u Domajima.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Predsjednik VZO Sokolavc Zlatko Blažic otvorio je 26. redovitu godišnju izvještajnu skupštinu i pozdravio sve nazočne, nakon čega je kao predsjednik radnog voditeljstva nastavio s vođenjem skupštine

Izvješće o radu i financijsko izvješće VZO Sokolvac za 2018.g. pročita je predsjednik Zlatko Blažic. Izvješće zapovjedništva podnio je zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban. Iz veoma opširnog i temeljitog izvješća o radu VZO Sokolovac izdvajamo organiziranje tečaja za ispitane vatrogasce kojeg je završilo 25 vatrogasaca, opremanje doniranom vatrogasnom opremom društva koja djeluju unutar VZO, pomoć oko nabave kombi vozila za DVD Peščenik, organiziranje pokazne vatrogasne vježbe Koturica 2018, organizacija 22. općinskog vatrogasnog natjecanja u Peščeniku. Tijekom 2018. godine na području Općine zabilježeno je 10 vatrogasnih intervencija, što s obzirom da je Općina Sokolovac površinom najveća Općina unutar Koprivničko-križevačke županije s 32 naselja govori o odličnom preventivnom djelovanju.

Prijedlog programa rada i financijski plan za 2019.godinu pročitao je Zlatko Blažic. S obzirom da su u 2019. godini značajno povećana sredstva za razvoj vatrogastva u Općini Sokolovac, iz prijedloga je bilo vidljivo da je program rada napravljen u skladu s tim povećanjem, a izdvajamo organizaciju pokazne vježbe, 23. općinsko vatrogasno natjecanje, planiranje edukacija, sudjelovanje na brojnim vatrogasnim natjecanjima te podizanje operativne spremnosti vatrogasnih društava unutar VZO Sokolovac.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Dario Rajn,   napomenuvši da članovi Nadzorni odbor nemaju primjedbi na rad VZO Sokolovac u 2018.godini.
           
Izvješće Verifikacione komisije podnio je Alen Radić, iz kojeg je bilo vidljivo da je na skupštini od 14 delegata s pravom glasovanja nazočno njih 13.

Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te su članovi skupštine jednoglasno usvojili izvješća za 2018.godinu i planove za 2019.godinu.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a nazočnima su se obratili predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, načelnik Općine Sokolvac Vlado Bakšaj i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sokolvac Darko Pehnec.
Svi govornici pohvalili su rad svih članica u sastavu VZO Sokolovac, zaželjevši svima mnogo uspjeha u daljnjem radu s mnogo aktivnosti i druženja ali što manje požara i drugih intervencija.

Završnom riječju domaćina, predsjednika DVD-a Domaji Alena Radića završila je ovogodišnja 26. redovita godišnja izvještajna Skupština VZO Sokolovac.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne. Domjenak su pripremile vrijedne i veoma agilne članice Udruge žena ”Ciklama” iz Domaja, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se članovi glazbenog sastava ”Gelipteri”.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed