26. redovita godišnja Skupština VZO Koprivnički Ivanec

U nedjelju, 7. lipnja 2020. godine u Društvenom domu u Koprivničkom Ivancu održana je 26. redovita godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Općine Koprivnički Ivanec.
U sklopu VZO Koprivnički Ivanec djeluju četiri dobrovoljna vatrogasna društava i to: DVD Koprivnički Ivanec, DVD Kunovec, DVD Botinovec i DVD Pustakovec.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović i Krešimir Juratović, izaslanik predsjednika po ovlaštenju VZ Koprivničko-križevačke županije Branka Vucikuje.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast svim preminulim vatrogascima.

Predsjednik VZO Koprivnički Ivanec Stjepan Švagelj otvorio je skupštinu i pozdravio sve nazočne.

Nakon što je usvojen dnevni red sjednice, izabrano je radno voditeljstvo skupštine u sastavu Krunoslav Latin, predsjednik, Ivan Branimr Blažic, član i Ninoslav Mesar, član, dok je za zapisničara izabran Bojan Jakupić.

Izvješće o radu VZO Koprivnički Ivanec za 2019. godinu podnio je predsjednik Stjepan Švagelj. Iz izvješća je bilo vidljivo da su vatrogasci VZO bili veoma aktivni tokom cijele godine, organizirali su pokaznu vatrogasnu vježbu, organizirali nekoliko vatrogasnih natjecanja, realizirali nabavu neophodne opreme, organizirali nekoliko kulturnih manifestacija, itd.

Financijsko izvješće VZO za 2019. godinu podnio je blagajnik Stjepan Čani. Iz izvjeća je bilo vidljivo da su prihodi bili 195.200,00 kn a rashodi 181.500,00 kn a razlika od 13.700,00 kn je prenesena u 2020. godinu.

Izvješće o radu Zapovjedništva VZO za 2019. godinu podnio je zapovjednik VZO Koprivnički Ivanec Ivan Blažic.

Izvješće Nadzornog odbora VZO za 2019. godinu podnijela je Slađana Mesar.

Izvješće Verifikacijske komisije podnijela je Mihaela Juranić, koja je konstatirala da je na skupštini nazočno 12 od 20 delegata s pravom glasovanja te da su sve odluke skupštine pravovaljane.   

Nakon veoma konstruktivne rasprave o podnesenim izvješćima, članovi skupštine jednoglasno su usvojili sva izvješća za 2019. godinu.

Prijedlog programa rada i financijski plan za 2021. godinu pročitao je predsjednik Stjepan Švagelj.
Iz prijedloga je bilo vidljivo da će i tokom iduće, 2021.  godine članovi VZO biti veoma aktivni  na polju edukacije i osposobljavana vatrogasnih kadrova, organizaciji i sudjelovanju na vatrogasnim vježbama, organizaciji i sudjelovanju na vatrogasnim natjecanjima, organizaciji preventivnih dežurstava za vrijeme žetve, nabavi neophodne opreme, rad s djecom i mladeži, itd.
Financijski plan prihoda VZO za 2021. godinu planiran je u iznosu od 350.000,00 kn a glavnina sredstava u iznosu od 200.000,00 kn planirana su za nabavu navalnog vozila za DVD Botinovec.  

Članovi skupštine jednoglasno su usvojili prijedloga plana rada kao i financijski plan prihoda i rashoda VZO Koprivnički Ivanec za 2021. godinu.

Svima nazočnima obratili su se gosti, izaslanik Krešimir Juratović, koji je sve nazočne pozdravio u ime županijske VZ i predsjednika po ovlaštenju Branka Vucikuje, čestitao je članovima na svim do sada realiziranim aktivnostima, zaželjevši im da sve svoje planirane programe za 2020. i 2021. godinu uspješno realiziraju.

Načelnik općine Mario Švegović, zahvalio se vatrogascima na svemu do sada učinjenome, jer svojim radom u mnogočemu doprinose sigurnosti svih stanovnika općine.

”Od 2017. godine pa do 2020. godine općina financira vatrogastvo s mnogo većim iznosima nego li prije. Generalno sam zadovoljan radom svih dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju u našoj općini,  mnogo je više aktivnosti, međutim svjestan sam da veliki napredak ne dolazi preko noći. Želja mi je da ponovno s radom krene i DVD Goričko. Posebno me raduje da je u rad svih društava uključen veći broj djece i mladeži, jer oni su budućnost i garancija opstojnosti vatrogastva u našoj općini” – rekao je načelnik Mario Švegović.  

Na kraju sjednice, predsjednik radnog voditeljstva Krunoslav Latin zahvalio se svima na dolasku i korektnom učešću u radu skupštine.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed