63. izvještajna godišnja skupština DVD-a Domaji – Potpisivanje Povelje o bratimljenju

U subotu 22. veljače 2020.godine u Društvenom domu u Domajima održana je 63. izvještajna godišnja skupština DVD-a Domaji i potpisivanje Povelje o bratimljenju.

Skupštini su nazočili mnogobrojni gosti i uzvanici, načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sokolovac Darko Pehnec, predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić, tajnica VZG-a Koprivnica Ines Štefanić, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban, općinski vijećnici, vlasnik tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec, članice Udruge žena ”Ciklame” Domaji, umirovljeni zapovjednik koprivničke JVP Slavko Lakuš, predstavnici 27 prijateljskih vatrogasnih društva iz Koprivničko-križevačke županije i DVD-a Sveta Marija iz Međimurske županije.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Domaji Alen Radić, pozdravio je sve goste i uzvanike te predložio radno voditeljstvo skupštine.

Nakon što je izabrano radno voditeljstvo i sva radna tijela, skupštinu je dalje vodio Miroslav Kovaček.

Izvješće o radu društva za 2019.godinu podnio je predsjednik društva Alen Radić.

Izvješće zapovjednika podnio je zapovjednik društva Dejan Ban.

Iz oba izvješća o radu za proteklu godinu vidjelo se da je društvo bilo veoma aktivno, sudjelovali su na svim vatrogasnim intervencijama na području Općine Sokolvac, uređivali su spremište – ugradnja novih vrata, sudjelovali su na vatrogasnim natjecanjima s ekipama pomlatka, seniorima A ekipa, sudjelovali su na operativnim natjecanjima, bili su organizatori operativnog natjecanja ”Domaji 1957.”, sudjelovali su na edukacijama i osposobljavanju članova, nabavljali neophodnu opremu.

Financijsko izvješće za 2019. godinu  kao i Prijedlog financijskog plana prihoda i rashoda za 2020. godinu podnio je blagajnik društva Bolto Talan.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Damir Radić.

Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Darko Latin, istaknuvši da društvo broji 62 člana, od čega su 21 članovi pomlatka i mladeži, te da je od 40 članova s pravom glasovanja nazočno njih 32 što je više od 2 trećine, te da su sve odluke skupštine pravovaljane.

Izvješće o radu s pomlatkom i mladeži za 2019.godinu podnio je voditelj Luka Bakšaj, a nakon podnesenog izvješća članovi pomlatka i mladeži svojem voditelju Luki uručili su prigodan dar.

Plan rada za 2020. godinu pročitao je predsjednik Alen Radić, iz kojeg vidljivo da tokom ove godine planiraju završiti nadogradnju vatrogasnog spremišta, raditi na edukaciji i usavršavanju članova, raditi s pomlatkom i mladeži te s istima sudjelovati na vatrogasnim natjecanjima, sudjelovati na operativnim natjecanjima, organizirati operativno natjecanje ”Domaji 1957.”, nabaviti neophodnu opremu.

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća za 2019.godinu, a jednoglasno su usvojeni i prijedlog Plana rada te Financijski plana prihoda i rashoda za 2020.godinu.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili općinski načelnik Vlado Bakšaj, predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić i zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban.

Svi sugovornici u svojim obraćanjima isticali dobro ozračje i zajedništvo koja vlada u DVD-u Domaji i pohvalno govorili o aktivnostima koje se provode, zahvaljujući veoma agilnom čelništvu društva.

Nakon obraćanja uvaženih gostiju, uslijedio je drugi dio potpisivanja Povelje o bratimljenju, naime prvi dio Povelje potpisan je u Reki 16. veljače 2020.godine. Povelju su potpisali u ime DVD-a Domaji predsjednik Alen Radić i zapovjednik Dejan Ban a u ime DVD-a Reka predsjednik Stjepan Futač i zapovjednik Darko Lončarek.

Potpisivanjem ove Povelje o bratimljenu, osim povezivanja dvaju društava, povezuju se i naša mjesta Reka i Domaji, Općina Sokolvac i Grad Koprivnica. Svima nazočnima obratio se predsjednik DVD-a Reka Stjepan Futač, uručivši uz pomoć svojih članova, dragim pobratimima iz Domaja prigodne darove.

Uvjerenja o stjecanju zvanja vatrogasac I. klase iz ruku predsjednika VZG-a Koprivnica Ivana Golubića primili su Petar Kučeković, Luka Bakšaj, Kristijan Talan, Siniša Vadla, Renato Jug, Simo Manojlović i Dražen Bakšaj.

Diplome o stjecanju zvanja počasni vatrogasni časnik primili su Bolto Talan, Damir Radić, Dragutin Talan, Josip Palatinuš i  Đuro Kovaček.

Članovi DVD-a Reka i DVD-a Domaji primili su prigodne darove tvrtke KL Protektion.

Skupština je jednoglasno donijela odluku da se Mario Križnjak prima u članstvo DVD-a Domaji.

Nakon službenog dijela skupštine domaćini su uz svesrdnu pomoć članica Udruge žena ”Ciklame”, za sve nazočne pripremili prigodni domjenak te je zajedničko druženje domaćina i dragih im gostiju potrajalo do dugo u noć.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed