Doniran i postavljen kip Sv. Florijana

U subotu 10. studenoga, 2018.g. delegacija DVD Koprivnice otputovala je u posjet pobratimima iz DVD Aljmaš u ravnu i široku nam Slavoniju. Razlog posjeta je poseban, naime domaćini obilježavaju 90. obljetnicu svoga rada i postojanja.

Suradnja između DVD Aljmaš, VZG Koprivnica i DVD Koprivnica započela je 2010 g. na inicijativu Nikole Sočev, tadašnjeg predsjednika savjeta mladeži HVZ-a, kada je dogovorena i ostvarena donacija kombi vozila marke TAM, koje je bilo u vlasništvu VZG-a a na korištenju u DVD Bakovčica.

Suradnja se nastavila i razvilo se veliko i snažno prijateljstvo koje je okrunjeno potpisivanjem povelje o pobratimstvu 2015.g. Naravno, i kasnije je ostvaren niz donacija određene opreme prema DVD Aljmaš.

Susreti s jedne i druge strane su postali tradicija i obaveza. Odlasci su željno iščekivani i ostaju nezaboravni za članove obadva  društva.

Tako je i sada, delegacija je bila brojna, razloga je bilo 90 da se posjeti i čestita domaćinima njihov jubilej i njihova obljetnica.

Ali mi podravci ne bi bili mi, da ne bi ostali dosljedni sebi, da ne bi ostali zapamčeni i prepoznatljivi po svojoj posebnosti i osebujnosti. Naime, kao iznenađenje a ujedno i poklon za spomenuti jubilej,   poznati koprivnički  kipar i umjetnik, predsjednik udruge “Motacilla alba”, osvjedočeni prijatelj vatrogasaca Dragutin Ciglar Lao, zamoljen od strane koprivničkih vatrogasaca, opet se dokazao i iskazao napravivši kroz mjesec dana intenzivnog rada, velebni kip Sv. Florijana. Kip je nadprirodne veličine, postavljen na postolje uoči proslave domaćina, te ukrašen mramornom pločom čiji tekst pojašnjava razloge i donatora toga velebnog djela.

Svečanom činu posvečenja kipa i svečanoj sjednici povom spomenutog jubileja nazočili su: GVZ RH Slavko Tucaković, izaslanik predsjednika HVZ-a i predsjednik VZŽ koprivničko – križevačke Goran Matoničkin, predsjednik VZŽ osječko – baranjske Nikica Mužević, izaslanik župana, te načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić , predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić i mnogi drugi uzvanici i delegacije prijateljskih društava.

Predsjednik društva Dominik Jung pročitao je izvješće o radu i postojanju društva te kasnije podjelio diploma i plakete zaslužnima članovima i gostima.

 

VZG Koprivnica

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed