VZO i DVD Kalinovac – Održana sjednica Skupštine

Prošlog je vikenda u Društvenom domu u Kalinovcu održana redovna izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kalinovac i Vatrogasne zajednice Općine Kalinovac.

Skupštini je prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota, kao i načelnik općine Kalinovac Danijel Zvonar, predsjednik općinskog vijeća Općine Kalinovac Mladen Orešić, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Matija Markešić, predsjednica Požarnog područja Đurđevac Marijanka Đođ i brojna prijateljska vatrogasna društva iz susjednih općina i županija.

Iz Republike Slovenije prisutni su bili prijatelji i predstavnici pobratimskog Prostovoljnog gasilskog društva Podsreda.

Sjednicu Skupštine otvorio je predsjednik DVD-a Kalinovac Mijo Sobota i predsjednik VZO Kalinovac Branko Vucikuja, a važno je istaknuti kako DVD Kalinovac ove godine obilježava 125 godina svog rada i djelovanja. U nastavku sjednice podneseni su izvještaji o radu, blagajnički izvještaji i izvještaj Nadzornog Odbora te su jednoglasno prihvaćeni.

Zamjenik Sobota u svom je obraćanju pohvalio rad vatrogasaca u Kalinovcu te im je poželio uspješan rad i u 2019. godini, dodavši kako djeluju u jednoj od najvatrogasnijih županija u Hrvatskoj.

Za punih 60 godina humanitarnog rada i djelovanja u svom matičnom društvu DVD-u Kalinovac, vatrogasac Ivan Matica primio je spomenicu koju mu je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice uručio zamjenik županijskog zapovjednika Matija Markešić. Za 10 godina humanitarnog rada i djelovanja u svom matičnom društvu DVD-u Kalinovac vatrogasac Zdenko Ferenčak primio je diplomu koju mu je u ime VZO Kalinovac uručio  zapovjednik VZO Kalinovac i DVD-a Kalinovac Željko Gelo. Vatrogascima Ivanu Jankoviću i Marku Rakniću uručena su uvjerenja o položenom ispitu za rukovanje i korištenje dišnih sprava.

Izvor fotografija: Branko Vucikuja 

Tekst: kckzz.hr

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed