VZG Koprivnica – Suradnja na visokoj razini

Povodom Dana vatrogastava i Dana Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca, obnašateljica dužnosti gradonačelnika zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak organizirala je u ponedjeljak 7. svibnja prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice grada Koprivnice u kojoj djeluje deset DVD-a i JVP Koprivnica. Delegaciju predvodio je predsjednik Ivan Golubić i zapovjednik Slavko Tucaković.

Prijem sa obnašateljicom dužnosti gradonačelnika zamjenicom gradonačelnika Koprivnice Vesnom Želježnjak bio je srdačan i prijateljski

Vesna Želježnjak čestitala je vatrogascima njihov Dan i istaknula veliku i nezaobilaznu ulogu koju vatrogasci Koprivnice, ali i drugi imaju u svakodnevnom životu i rada lokalne zajednice. Rekla je da je ponosna na njihov rad i da će uvijek kada to zatreba pomoći u radu ove velike  i značajne vatrogasne obitelji. Zahvaljujući na toplim i srdačnim riječima Ivan Golubić nije mogao, a da se ne osvrne na  učinkoviti rad Vatrogasne zajednice u prošloj i ovoj godini, koji je obilovao nizom značajnih događanja. Tako je će se ove godine svečano obilježiti i 60-godišnjica rada i djelovanja Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i 30 godina rada i djelovanja JVP grada Koprivnice. Istaknuo je da se prošle i ove godine postavilo šest kapelica sa kipovima Svetog Florijana umjetnički radovi Dragutina Ciglara. darovana su dva kombija vatrogasnim društvima Starigrad i Jagnjedovec, a neka društva nabavila su također kombi vozila za svoje potrebe. Još jednom je zahvalio na pomoći podršci koju pruža grad Koprivnica, a zahvalio je i Javnoj vatrogasnoj postrojbi na suradnji i pomoći u mnogim realizacijama planova ove vrijedne zajednice. Također najavio je još bolju i uspješniju suradnju sa društvima i zajednicama susjednih država Slovenije i Mađarske. Slavko Tucaković predočio je gradonačelnici aktivnosti vezane za protupožarnu zaštitu i intervencije koji je bilo u protekloj godini i koje su uspješno riješene. Podcrtao je rad u protupožarnoj preventivi, koja daje dobre rezultate, a u brojne aktivnosti i radu uključeno je i 64 djelatnika Javne vatrogasne postrojbe. Rad Vatrogasne zajednice grada Koprivnice ima podršku u lokalnoj zajednici, što je vidljivo i u dobrim rezultatima. On se također zahvalio gradonačelnici na razumijevanju i pomoći koju grad pruža vatrogascima. Na kraju susreta Ivan Golubić uručio je Vesni Želježnjak najnoviji broj “Vatrogasnog glasnika” glasila VZ Koprivničko-križevačke županije.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed