Brijuni – Sve bolja i kvalitetnija suradnja

Početkom mjeseca lipnja točnije 5. lipnja profesionalni vatrogasci iz VZ Koprivničko-križevačke županije krenuli su među prvima na redovna protupožarna dežurstva u priobalju točnije na osiguranje otoka Veliki Brijun i to 19 godinu za redom, a na temelju odluke Vlade RH, zapovijesti glavnog vatrogasnog zapovjednika te odlukom zapovjednik JVP Koprivnica Slavka Tucakovića koji je odredio ljudstvo i interventno vozilo za navedene potrebe. Prva smjena činili su profesionalci JVP grada Koprivnice: Petar Zglavnik (voditelj servisa), Stjepan Futač (voditelj vatrogasnog odjeljenja), Dražen Janči (vatrogasca-vozač) i Robert Sršan (vatrogasac). Smjena dežurstva u JU NP Brijuni proširit će se i na otok Mali Brijun, gdje će u smjeni biti sa dva vatrogasca, a ove godine vatrogasci Koprivničko-križevačke županije osiguravat će i pružati protupožarnu zaštitu u Šibeniku i otoku Lastovu, ali kako je naglasio županijski vatrogasni zapovjednik i na ostalim područjima gdje će za to biti potrebe.

Servisiranje protupožarnih aparata odgovoran je posao kojeg su pratili Slavko Tucaković i Stjepan Sušac sa suradnicima Ivanom Pavelićem i Davorom Vlahom

Kako je dežurstvo odnosno dislokacija na rezidencijalnom Brijunskom otočju u nadzoru pod budnim očima koprivničkih profesionalaca završila svoju “punoljetnost”, a ove godine započela i nekoliko dana prije na otok nekoliko dana kasnije došao je i zapovjednik Slavko Tucaković, kao i županijski predsjednik Ivan Golubić sa suradnicima, ne samo da se uvjere u kvalitetan rad i djelovanje vatrogasca već da se razmjene iskustva o suradnji koja je prema riječima šefa službe nadzora i zaštite JU NP Brijuna Stjepana Sušac više nego dobra i u stalnoj je uzlaznoj putanji. Razgovor u suradnji Stjepanom Sušacom i njegovim suradnicima odnosio se na kvalitetu i uzajamno povjerenje djelatnike Nacionalnog parka Brijuni koji usko surađuju sa koprivničkim vatrogascima i jedni i drugi uzajamno se nadopunjuju u radu i međusobno poštuju što svakako treba istaći i pohvaliti. Djelatnici JVP grada Koprivnice u prvih nekoliko dana nakon dolaska radili su na servisiranju protupožarnih uređaja u jedno obavljali svoje redovne dužnosti koje traju od 0 do 24 sata svakoga dana.

Zajednička snimka prve smjene koprivničkih vatrogasaca sa svojim domaćinom Stjepanom Sušac (stoji prvi s desna)

– Želim ovom prilikom naglasiti da sam više nego zadovoljan radom, ponašanjem i profesionalnošću koprivničkih vatrogasaca, koji nisu gosti kod nas  već dragi prijatelji koji se susreću već 19 godina na istom zadatku, istaknuo je  Stjepan Sušac.

– Smatram da moji djelatnici svojim ponašanjem i primjerenim radom samo obavljaju svoj posao i nastoje da on bude korektan odrađen i da nema prigovora od strane naših prijatelja iz Nacionalnog parka Brijuni s kojima smo uspostavili, slobodno bi kazao više nego prijateljske odnose, koji se produbljuju svake godine u općem interesu sviju nas, ponosno je rekao Slavko Tucaković. Dobra i učinkovita suradnja i djelovanje vatrogasaca Koprivničko-križevačke županije na ovom mjestu mnogima je trn u oku, ali to vatrogasce koji profesionalno i učinkovito rade svoj posao i za njega dobivaju samo riječi pohvale, mnogo ne brine.

Zajednička snimka i sa prvim vatrogascem naše županije Ivanom Golubićem

– Mišljenja sam da ovakav odnos je primjer kako vatrogasci mogu i moraju djelovati u svim sferama svoga rada i djelovanja, da su oni jedina organizirana snaga koja djeluje homogeno i učinkovito, rekao je Ivan Golubić, koji je bio više nego zadovoljan onim što je vidio i čuo na  Brijunima.

Smjena na Brijunima traje 15 dana sve do kraja turističke sezone, odnosno dok to ne odluči Vlada RH, koja je za dežurstva u priobalju za ovu godinu smanjila financiranje za 15 posto, što će se najvjerojatnije osjetiti i na sveukupnom radu i djelovanju kako kopnenih tako i zračnih snaga na gašenju požara koji su najnepoželjniji “gosti” našeg priobalja.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 25, 2020, 2:12 pm
Cloudy
Cloudy
21°C
real feel: 21°C
current pressure: 1000 mb
humidity: 70%
wind speed: 4 m/s S
sunrise: 6:44 am
sunset: 6:44 pm
Forecast September 25, 2020
day
Thunderstorms
Thunderstorms
23°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast September 26, 2020
day
Showers
Showers
15°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast September 27, 2020
day
Showers
Showers
17°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast September 28, 2020
day
Showers
Showers
15°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast September 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
18°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast September 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 2 m/s WNW
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 1 m/s WNW
Forecast October 2, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
23°C
wind speed: 1 m/s SW
Forecast October 3, 2020
day
Partly sunny
Partly sunny
23°C
wind speed: 0 m/s ENE