Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad održali 136. redovnu godišnju skupštinu

U prostoru Legradskog doma, u subotu 7. ožujka 2020. održana je 136. redovna godišnja skupština DVD-a Legrad.

Predsjednik Društva Davor Cvetnić otvorio je skupštinu i pozdravio sve nazočne.

Među brojnim uzvanicima skupštini su nazočili, zamjenik predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, zamjenica načelnika Kristina Turk, predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić , vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, predstavnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice Željko Cvrtila, zamjenik predsjednika VZO Legrad Vlado Kovaček, zapovjednik VZO Peteranec Darko Palaš, direktor tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec, predstavnici pravnih subjekata s kojima Društvo surađuje, predstavnici dvadesetak prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i predstavnici udruga i institucija koje djeluju na području Općine Legrad.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodilo radno voditeljstvo na čelu s predsjednikom Goranom Piškorom.

Izvješće Verifikacijske komisije podnijela je Valentina Cvetnić.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Goran Piškor.

Izvješće o radu predstavio je zapovjednik Društva Darko Piškor.

2019. godina bila je veoma aktivna godina za Društvo, koje je stožerna postrojba za područje Općine Legrad, a u svojem sastavu ima 29 operativnih članova. Imperativ im je edukacija i osposobljavanje te su im članovi osposobljeni za mnoge specijalnosti, a posebno valja istaknuli novo osnovani ronilački tim DVD-a Legrad. Tokom 2019 godine odradili su 18 intervencija, od toga je njih 15bilo tehničkih, a tokom kojih su vatrogasci ostvarili oko 170 sati rada.

Proslavili su 135. godina postojanja i rada društva, kojom prigodom je osim svečane sjednice održana i taktičko-pokaznu vježba a istom su prikazali razvoj vatrogastva od zaprežne ručne štrcaljke pa do novog vatrogasnog vozila marke Dennis Sabre. Dobili su i novog počasnog člana, glavnog zapovjednika HVZ-a Slavka Tucakovića

Sudjelovali su u osiguranju mimohoda, kulinarskog natjecanja i vatrometa u sklopu projekta Legrad Internacional Forum, na kojem su sudjelovali gosti iz 22 općine iz 10 EU država.

Također, sudjelovali su na vatrogasnoj vježbi u Sigecu, vježbama s INA-om, te su organizirali vježbu evakuacije u dječjem vrtiću Dabrić.

Bili su organizatori 13. županijskog vatrogasnog natjecanja za seniore.

Kao kruna brojnih aktivnosti 2019. godine, bilo je domaćinstvo vježbe Požarnog područja Koprivnica, „Podravina 2019.“  Velika združena pokazna vatrogasna vježba PP Koprivnica održana je na području čitavog mjesta Legrad. Po svojoj složenosti i trajanju bila je dosad najsloženija vježba na području naše županije, pa i šire. Na vježbi je sudjelovala 21 vatrogasna postrojba, 113 Vatrogasaca, 30 vozila. Vježba je bila koncipirana u 7 scenarija, s time da nitko od sudionika prije vježbe nije bio upoznat sa scenarijima.
Tokom 2019. godina Društvo je dobilo na korištenje kombi vozilo VW Transporter T6  od Hrvatske vatrogasne zajednice kao i vatrogasni čamac FFB 640 RPA od Ravnateljstva za robne rezerve RH.

S obzirom da je na protekloj Skupštini, održanoj 27. prosinca 2019.godine usvojen plana rada i financijski plana za 2020.godinu, predsjednik Društva Davor Cvetnić pročitao je prijedloge, plan rada i financijski plan prihoda i rashoda Društva za 2021.godinu, koji ni malo ne zaostaju za onima iz 2019. i 2020. godine.

S obzirom da nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, članovi skupštine jednoglasno su usvojili izvješća za 2019. godinu kao i planove za 2021. godinu.

Davor Cvetnić, Marino Vincek i Dražen Cvetnić primili su Uvjerenje o završenom osposobljavanju za specijalnost ”Aparati za zaštitu dišnih organa”, a ista ima je uručio zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, predstavnik JVP Grada Koprivnice Željko Cvrtila, zamjenik predsjednika VZO Legrad Vlado Kovaček,  zapovjednik VZO Peteranec Darko Palaš, zamjenik predsjednika VZ Koprivničko-Križevačke Vladimir Piškor, direktor tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec koji je ovom prilikom domaćine darivao prigodnim darovima i općinski načelnika Ivan Sabolić.
Svi govornici osvrnuli su se na izniman rad članova Društva u protekloj godini te ga s divljenjem pohvalili, zaželjevši im puno uspjeha i vrhunskih rezultata tokom 2020. godine.

Po završetku službenog dijela skupštine, domaćini su uz pomoć veoma živahnih članica Udruge žena Legrad, za sve nazočne pripremili prigodni domjenak te je zajedničko druženje uz pjesme glazbenog sastava Aurora potrajalo do dugo u noć.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed