Članovi DVD-a Jankovac održali su svoju 3. izvještajnu godišnju skupštinu

U subotu, 7. ožujka 2020. godine u Društvenom domu u  Jankovcu održana je 3.  izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jankovac. Društvo broji  38 članova , od čega su 26 punoljetnih članova i 12 članova pomlatka.

Predsjednica društva Jelena Piljak , otvorila je pozdravnim govorom skupštinu, te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, pozvala sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima.

Po usvajanju dnevnog reda , skupštinu je dalje vodilo radno voditeljstvo u sastavu Jelena Piljak, predsjednica, Danijel Triplat, član i Drago Ivančić, član. Svojim dolaskom skupštinu su uveličali mnogobrojni gosti i uzvanici: načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec, zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban, predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic, DVD Domaji, DVD Ladislav, DVD Donji Maslarac, DVD Gornja Velika, DVD Donja Velika, DVD Peščenik, DVD Reka, te DVD Gorjani iz Osječko –baranjske županije i DVD Zrinski Topolovac iz Bjelovarsko –bilogorske županije.

Izvješće o radu društva za 2019. godinu podnijela je predsjednica Jelena Piljak dok je izvješće zapovjedništva podnio zapovjednik Danijel Triplat.  Društvo je u 2019. godini krenulo s nabavom vatrogasne opreme u vrijednosti 13.383, 75 kuna. Članovi društva aktivno sudjeluju u radnim akcijama oko uređenja Društvenog doma; gletanja, maljanja, postavljanja knaufa i pločica u kuhinju, bojanja vrata i prozora. Sudjelovali su na  pokaznoj vatrogasnoj vježbi koja je održana u Donjim Maslarcima s 2 člana. Održali su godišnju skupštinu te sudjelovali na godišnjim skupštinama prijateljskih nam društava. Sudjelovali smo na godišnjoj skupštini predsjedništva i zapovjedništva VZO Sokolovac koja je održana u Domajima te proslavi Svetog Florijana. Tijekom ljeta organizirana su pasivna dežurstva. Sudjelovali smo na operativnim vatrogasnim natjecanjima u Domajima i Goli te memorijalu Stjepan Paša sa vatrogasnim pomlatkom kao i na općinskom natjecanju u Ladislavu. Članovi društva odlaze na stručna osposobljavanja za vatrogasna zvanja i specijalnosti. Blagajnički izvještaj za 2019. godinu kao i Financijski plan za 2020. godinu podnijela je blagajnica Jelena Palatinuš.

Plan rada za 2020. godinu podnio je zapovjednik Danijel Triplat  iz kojeg je vidljivo da društvo planira nabavu navalnog vatrogasnog vozila za potrebe društva. Vozilo je nabavljeno od DVD Gorjani kojem se zahvaljujemo na suradnji. No još uvijek nije registrirano pa se nadamo da će nam oko  registracije pomoći VZO Sokolovac. U planu je i nabava vatrogasne opreme koja nedostaje u kamionu: vatrogasni ključ, mlaznica turbo mag, prijelaznice i razdjelnica. Društvo planira nabaviti pet svečanih vatrogasnih uniformi , što smo uspjeli već realizirati. Ove godine smo domaćini i kod nas će se održati godišnja vatrogasna skupština predsjedništva i zapovjedništva VZO Sokolovac i proslava Svetog Florijana  te ćemo odmah imati i blagoslov navalnog vozila. Sudjelovanje  na pokaznoj vatrogasnoj vježbi u organizaciji VZO Sokolovac. Društvo ima u planu osnivanje ženske natjecateljske desetine kao i odlazak na natjecanja. Posebno ćemo se posvetiti radu s djecom jer oni su naša budućnost. Cilj nam je da što više naših članova odlazi na stručna osposobljavanja za vatrogasna zvanja i specijalnosti. U planu je izgradnja nadstrešnice za kamion i izrada sanitarnog čvora.

S obzirom da nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge,  skupština je jednoglasno prihvatila izvješća za 2019. godinu, a jednoglasno su usvojeni Prijedlog plana rada i Financijski plan za 2020. godinu.

Skupština društava jednoglasno je donijela odluku da se Mirjana Bertić, Slađana Ban i Vedran Čović primaju u članstvo dobrovoljnog DVD – a Jankovac.

Od gostiju, za riječ su se javili načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec, zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban, predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic koji je ženskoj natjecateljskoj desetini vatrogasnog pomlatka uručio pehar koji su osvojile ostvarivši 1. mjesto na općinskom natjecanju u Ladislavu, predsjednik DVD-a  Gorjani Miro  Lucić koji je predsjednici i zapovjedniku uručio prigodne darove,  zamjenik zapovjednika DVD-a Zrinski Topolovac Đuro Smrček i Josip Čakija vlasnik obrta Napuhanko koji je također uručio predsjednici društva vaucher u iznosu 1000 kuna. Govornici, svi redom čestitali su članovima društva na zajedništvu, dobrom radu i uspjesima tokom 2019. godine, zaželjevši im da i tokom 2020. godine nastave s kvalitetnim radom.

Tokom godine članovi društva bili su veoma  aktivni i na polju obrazovanja, edukacija i usavršavanja za specijalnosti, te su ovom prilikom uručene diplome o stjecanju zvanja vatrogasac I. klase Danijelu Ivančić, Dragi Ivančić, Ivani Bertić, Enidu Janušek, Dragutinu Janušek, Darku Levanić i Slađani Palatinuš  te Uvjerenje o usavršavanju za aparate za zaštitu dišnih organa Danijelu Triplat,  Uvjerenje za gašenje požara na otvorenom prostoru i prijevoz helikopterom Danijelu Triplat i Uvjerenje o usavršavanju za specijalnost „strojar“ Danijelu Triplat i Danijelu Ivančić koje im je uručio zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban.

Zapovjednik i predsjednica društva uručili su Zahvalnice za poseban doprinos i požrtvovnost te za promicanje vatrogastva i vatrogasnog zajedništva članovima, načelniku Vladi Bakšaj, Općini Sokolovac, Općinskom vijeću, VZO Sokolovac i obrtu Napuhanko.

Predsjednica društva Jelena Piljak čestitala je svojim članicama društva Dan žena te im tom prigodom uručila ruže u znak zahvalnosti.

Nakon službenog dijela Skupštine domaćini su za sve nazočne pripremili prigodan domjenak, te je druženje domaćina i dragih im gostiju potrajalo do dugo u noć.

Predsjednica DVD-a Jankovac
Jelena Piljak

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed