Đurđevac – Povijesne obljetnice vatrogasaca Đurđevca

U nedjelju 5. rujna u Đurđevcu bilo je posebno svečano. Pod visokim pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Gradskog vijeća grada Đurđevca svečano je obilježena 130. obljetnica DVD-a Đurđevac, 80. obljetnica VZ grada Đurđevca i 30. godišnjica rada i djelovanja JVP Đurđevac. Svečanost je započela u prijepodnevnim satima, okupljanjem u Javnoj vatrogasnoj postrojbi gdje je župnik Đurđevca Ozren Bizek posvetio novo izgrađeni garažni prostor i vozila.

Zlatnu vatrogasnu medalju Ante Sanader uručuje Ivanu Tomašeku

Poslije u Dom kulture održana je svečana sjednica na kojoj je prisustvovalo više od dvije stotine vatrogasaca, gostiju, uzvanika, predstavnika Vatrogasnih zajednica i društava iz gotovo svih Hrvatskih županija. Na proslavi bio je Župan Koprivničko-križevački Darko Koren, dožupan Darko Sobota, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca Ivica Đopar, načelnik PU Koprivničko-križevačke Valent Vurmeg, predsjednik HVZ Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, počasni predsjednik HVZ Teodor Fricki, predsjednik VZ županije Ivan Golubić i zapovjednik Valent Furmeg, predstavnici profesionalne vatrogasne postrojbe iz susjednog Mađarskog grada Nagyatada, predstavnici INE i srodnih firmi, direktor “Vatroprometa” Nenad Radojčić i drugi.

Marijan Kicivoj uručio je priznanje Darku Korenu

Prisutne pozdravio je u ime organizatora svečanosti Slavko Gračan istaknuvši veliku ulogu vatrogastva u povijesti ovog grada i okolnih mjesta. Pozdrave prisutnim gostima i uzvanicima na početku sjednice uputio je i predsjednik VZ grada Đurđevca i zapovjednik JVP Marijan Kicivoj. Nakon dobro odrađene video prezentacije skup su pozdravili brojni gosti. Ante Sanader istaknuo je dobro organizirani sustav rada vatrogasaca u Đurđevcu i Županiji, koja se prema radu svrstava u najbolje VZ u Hrvatskoj. Tu činjenicu potvrdio je i Mladen Jurin, koji je istaknuo da novi Zakon o vatrogastvu suštinski treba neke osnovne postavke staviti na pravo mjesto, u prvom redu da vatrogasci djeluju najbolje okviru svoje organizacije. Zatim je slavljenicima predao priznanja. Ivan Golubić nije zaboravio kao i više puta do sada istaknuti da je Koprivničko-križevačka županije najvatrogasnija u Hrvatskoj u kojoj se radi i djeluje za primjer ostalima. On je nakon toga zajedno za Valentom Furmegom predao priznanja slavljenicima.

Slavko Gračan otvorio je sjednicu pozdravivši brojne goste i uzvanike

Darko Koren složio se s Golubićem te nadodao da su vatrogasci gdje god oni bili, aktivni pokretači u svim segmentima razvoja i napretka društva, a to je za svaku pohvalu. Uz čestitku za obljetnice poželio im je što manje požara, a što više zajedničkog druženja. Ante Sanader predao je visoko odličje Priznanje za posebne zasluge Marijanu Kicivoju, a predsjedniku DVD Đurđevac Ivanu Hadžiji Povelju i plaketu “Đure Deželića”. Priznanja za svoj rad primilo je 60 članova DVD-a i VZ grada Đurđevca kao i JVP Đurđevac.

Srebrne vatrogasne medalje i plamenice uručio je Ivan Golubić

Priznanja uručio im je zapovjednik VZG Đurđevac Ivan Tomašek, Ivan Golubić i Ante Sanader. Prisutnima na svečanosti uručena je i monografija 130 godina đurđevačkog vatrogastva snimljena na CD-u.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

October 2020
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
October 26, 2020, 1:55 am
Clear
Clear
9°C
real feel: 9°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 93%
wind speed: 1 m/s N
sunrise: 6:26 am
sunset: 4:47 pm
Forecast October 26, 2020
day
Partly sunny
Partly sunny
20°C
wind speed: 3 m/s SSW
Forecast October 27, 2020
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
20°C
wind speed: 2 m/s SE
Forecast October 28, 2020
day
Dreary (overcast)
Dreary (overcast)
17°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast October 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
16°C
wind speed: 1 m/s NW
Forecast October 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
15°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast October 31, 2020
day
Cloudy
Cloudy
14°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast November 1, 2020
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
16°C
wind speed: 0 m/s WNW
Forecast November 2, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
14°C
wind speed: 1 m/s NNW
Forecast November 3, 2020
day
Partly sunny
Partly sunny
14°C
wind speed: 1 m/s SE