DVD Donja Voća- Održana skupština

U vatrogasnom domu u Donjoj Voći održana je 23.siječnja 2010.godine 33.izvještajna Skupština DVD Donja Voća.

Prigodnom svečanošću prije Skupštine izvršen je blagoslov i primopredaja novog vatrogasnog vozila. U uvodu u svečanost istaknuto je da s obzirom na konfiguraciju terena Općine bilo nužno nabaviti takovo vozilo, jer do pojedinih dijelova moguće je jedino doći sa terenskim vozilom i da će od sada društvo biti mnogo spremnije i brže za sve intervencije te da se sigurnost na području Općine diže na viši nivo.

Ključeve malog vatrogasnog vozila za brze intervencije sa visokotlačnim modulom i spremnikom Mazda BT-50 predsjedniku Društva uručio je Načelnik Općine Krunoslav Jurgec, a posvetu je obavio Dekan Gornjovaraždinskog Dekanata velečasni Valent Posavec.

Uz sto trideset nazočnih na Skupštini bili su i brojni gosti: Načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec,Predsjednik Općinsko vijeća Mario Medenjak ,Dožupan Varaždinske županije Milan Pavleković, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček, predstavnik Vatropromet doo Edo Latović, predstavnici voćanskih udruga te prijatelji i donatori društva. Skupštini su bili i nazočni predstavnici 11 vatrogasnih društava : PGD Zlatoličje, DVD Lepoglava, DVD Ivanec, DVD Klenovnik, DVD Višnjica, DVD Maruševec, DVD Ladanje Donje, DVD Vinica, DVD Strmec Podravski, DVD Visoko, DVD Gradišće i DVD Glogovec iz Koprivničko Križevačke županije.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Društva Boris Patrčević. Uz najznačajnija događanja u protekloj godini posebno je istaknuo dovršetak uređenja vatrogasnih garaža te ulogu Društva u društvenom u kulturnom životu Općine.

U izvješću zapovjednika Postrojbe Danijela Godinić istaknuto je da je postrojba intervenirala 4 puta: jedan požar stambenog objekta i jedan dimnjaka, a dva puta je pružana pomoć van područja Općine. Uspoređujući proteklu godinu vidljivo je da je broj požara iz godine u godinu u opadanju što je dokaz aktivnog sudjelovanja vatrogasaca u provođenju preventivnih mjera i promidžbi.

Financijsko izvješće podnio je tajnik Društva Josip Cingesar koji je naglasio da se ekonomska kriza osjeća na prihodima Društva, ali da se usprkos tome  posluje pozitivno. Sredstva za redovnu djelatnost osigurana su u Proračunu Općine te dio vlastitom djelatnošću. Većina rashoda odnosi se na osiguranje nesmetanog rada postrojbe, grijanje doma i komunalije te nabavu vatrogasne opreme i učešća za novo vatrogasno vozilo.

U Planu i programu rada za 2010 godinu kojeg je prezentirao  tajnik Društva, poseban naglasak stavljen je na osposobljavanje i usavršavanje članova postrojbe, nabavi vatrogasne opreme, sudjelovanju u društvenim i kulturnim manifestacijama  i radu sa vatrogasnom mladeži.

Nazočne na Skupštini pozdravio je Načelnik Općine istaknuvši da je danas gotovo ,nezamisliv društveni život Općine bez DVD Donja Voća čiji članovi sudjeluju u svim događanjima i da je veoma ponosan da smo rijetko društvo koje je gotovo samo sa vlastitim sredstvima nabavilo novo vozilo.

Na Skupštini su dodijeljene spomenice za 20 godina rada :Slavku Leskovar, Josipu Leskovar i Ivanu Bolčević, a za 10 godina rada Danijelu Komes i Mariu Vrabec.

Zahvalnice za nesebičnu pomoć primili su: Goran Krobot, Aleš Hrženjak, Matija Špernjak, Božo Glavica i Stjepan Bolčević.

Najaktivnijim vatrogascem u prošloj godini proglašen je Zdenko Skok kojem je uručena slika voćanskog slikara Vinka Gregurec.

Gbc


June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed