DVD Dropkovec – Što je dobro ne treba mijenjati…

…rekao je saborski zastupnik i gradonačelnik Križevci Branko Hrg čestitajući novom rukovodstvu DVD-a Dropkovec na 59. godišnjoj izbornoj skupštini održanoj u subotu 19. siječnja u Vatrogasnom domu Dropkovca. Pohvalio je rad društva i istaknuo da se na vatrogastvo u našoj županiji i šire uvijek može računati kao nosiocu svih događanja u malim, ali i velikim mjestima.

Dobre želje za rad uputio je i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren istaknuvši da članovi ovog društva mogu računati na pomoć u okvirima mogućnosti Županije.

Sa skupštine u Dropkovcu

Sa skupštine u Dropkovcu

 

Da smo najbrojnija i jedna od najaktivnijih organizacija Županije u radu i djelovanju istaknuo je  predsjednik VZŽ Ivan Golubić i nadodao da se sa malo sredstava može mnogo uraditi, a najbolji primjer upravo je ovo društva, koje okuplja u svojim redovima 42 člana, a rezultati rada su više nego dobri.

Osim navedenih uzvanika među gostima bila je načelnica općine Gornja Rijeka Štefica Tukša, načelnik općine Kalnik Božidar Kovačić, član Županijske skupštine Ivan Vuk, potpredsjednik VZŽ i zapovjednik JVP grada Križevci Ivan Matosović sa zamjenikom Ivanom Pečarićem, predsjednik VZG Križevci Ivan Mužić, predstavnici 12 vatrogasnih društava, udruga i drugi.

Skupštinu je otvorio i prisutnima zaželio dobrodošlicu predsjednik društva Dragutin Srbljinović. Nakon predloženog Dnevnog reda izvještaj o radu društva u protekloj godini podnio je predsjednik i zapovjednik Ivica Srbljinović. Prošle godine završen je najveći investicioni rad, bilo je to asfaltiranje dvorišnog prostora i izgradnja vanjske pozornice, nabavljena je potrebita vatrogasna oprema, radilo se na uređivanju prostora Vatrogasnog doma, a društvo je radilo na protupožarnim aktivnostima i sudjelovalo na gašenju požara u ovom Podkalničkom kraju.

Dragutin Srbljinović uručuje Plaketu društva jednom od osnivača i jednom od najstarijih članova Valentu Funtaku

Dragutin Srbljinović uručuje Plaketu društva jednom od osnivača i jednom od najstarijih članova Valentu Funtaku

 

Planom rada za 2013. godinu sa predviđenim materijalnim sredstvima od oko 75.000 kuna predviđa se nastavak uređenja okoliša Vatrogasnog doma, prvenstveno izmjena krovišta Doma i uređenje unutrašnjeg prostora, nabavka potrebite opreme, školovanja i edukacija članova, sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima i manifestacijama te na dalje dobro surađivati sa lokalnom upravom i samoupravom JVP grada Križevci i VZG Križevci, VZ Županije i gradom Križevci i Županijom.

Razriješen je dosadašnji Upravni i Nadzorni odbor i izabran novi. Novi-stari predsjednik je Dragutin Srbljinović, tajnik Stjepan Švagelj, zapovjednik Ivica Srbljinović, dozapovjednici Slađan Šatvar i Željko Katanović, a domar Martina Šatvar. Predsjednik Nadzornog odbora je Josip Nakani, a članovi Marijan Plavec i Mirko Srbljinović.

Bila je to prilika da društvu uruči priznanja zaslužnim pojedincima koji su pomogli društvu. Plaketu društva Dragutin Srbljinović uručio je Darko Korenu, Branku Hrgu, Slavku Tucakoviću i Valentu Funtaku. U društvo primljen je novi član Tihomir Nemčić.

Ostali gosti i uzvanici čestitali su društvu na njegovoj aktivnosti i dobrom radu, te novim članovima Upravnog i Nadzornog odbora sa željom da i ubuduće njihov rad i aktivnosti budu prepoznatljive u bližoj i daljnjoj okolici.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

October 2020
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
October 1, 2020, 5:04 pm
Sunny
Sunny
21°C
real feel: 21°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 54%
wind speed: 2 m/s SSW
sunrise: 6:51 am
sunset: 6:32 pm
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast October 2, 2020
day
Mostly cloudy with showers
Mostly cloudy with showers
24°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast October 3, 2020
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
29°C
wind speed: 4 m/s SSE
Forecast October 4, 2020
day
Partly sunny with thundershowers
Partly sunny with thundershowers
22°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast October 5, 2020
day
Thunderstorms
Thunderstorms
21°C
wind speed: 3 m/s SSW
Forecast October 6, 2020
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
17°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast October 7, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
19°C
wind speed: 1 m/s SSW
Forecast October 8, 2020
day
Showers
Showers
18°C
wind speed: 2 m/s SE
Forecast October 9, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
19°C
wind speed: 2 m/s E