DVD Gola – 125. sjednica Skupštine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gola 28. siječnja 2017. godine u društvenom domu u Goli održalo je svoju 125. redovnu izvještajno-izbornu godišnju skupštinu. Iako je ove godine skupština bila u malo skromnijem izdanju što se tiče gostiju i uzvanika, ipak su se pridružili neki susjedni DVD-i, predstavnici udruga koje djeluju na našem području i neki uvaženi gosti. Svi su oni domaćinima uputili puno lijepih riječi i čestitki, a među njima i Stjepan Behin – izaslanik župana Koprivničko-Križevačke županije, Ivan Golubić – potpredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-Križevačke, Stanislav Salaj – predsjednik Vatrogasne zajednice općine Gola i drugi. Na kraju se svima u svom “poznatom govoru” obratio i načelnik dr. Stjepan Milinković, koji zajedno sa Općinom Gola stalno prati i podržava domaće vatrogasce.

U izvješćima koja su podnesena moglo se čuti da je Dobrovoljno vatrogasno društva Gola tokom prošle godine, a kao i inače, bilo veoma aktivno. Na sreću požara i intervencija nije bilo mnogo, za što je zasigurno zaslužna preventiva koju društvo odrađuje i pojačana aktivnost tokom žetvene sezone i vremena pojačanog rizika od nastanka požara. Vidjelo se da je prisutan stalni rad s ljudima, počevši od onih najmanjih, djece iz vrtića i podmlatka u svojim redovima, do onih najstarijih. Za svoje članove društvo je tokom prošle godine organiziralo nekoliko tečajeva i obuka za zvanja u vatrogastvu, što će im zasigurno pomoći da još više pridonesu svojoj zajednici. Tako od prošle Godine u DVD-u ima 12 novih dočasnika i 3 časnika 1. klase, a dva člana položila su i državni ispit za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima. Natjecanja su još jedan segment u kojem je društvo zadnjih nekoliko godina dosta aktivno, a tako je bilo i prošle godine. muška i ženska ekipa podmlatka i operativni vatrogasci DVD-a Gola u samom su vrhu. Dobrovoljno vatrogasno društvo Gola je tokom prošle godine proslavilo i 125. godina svoga osnutka i rada. Za ovu visoku obljetnicu, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, uručio im je povelju i plaketu s likom Mirka Kolariča na što su domaći vatrogasci posebno ponosni.

Pošto je ovo bila i izborna skupština glasovalo se o novom rukovodstvu. Međutim, pokazalo se da je staro rukovodstvo svojim radom u protekle četiri godine zaslužilo povjerenje članova skupštine, te je ono ponovno izabrano. Uprava ima tek male izmjene i nekoliko novih članova. Za predsjednika je ponovno izabran Krešimir Talan, za dopredsjednika Sebastijan Salaj, a tajnik će i dalje biti Romeo Blažeković. Luka Lukčin ostaje zapovjednik društva, njegov zamjenik je i dalje Leonardo Živković, Ivica Blažeković ostaje blagajnik, dok Josip Premec i dalje ostaje na mjestu predsjednika Nadzornog odbora. Predsjednik Krešimir Talan u kratkom govoru u ime svih zahvaljuje na ukazanom povjerenju, te se lagano okreće budućem radu i planovima za 2017. godinu. Planovi su realni i usklađeni su s financijskim sredstvima od oko 80.000,00 kuna koje će društvo dobiti tokom iduće godine. Uz one standardne stvari koje društvo odrađuje svake godine, ove godine je u planu da se većina sredstava usmjeri u nabavku vatrogasne opreme. Najveća stavka je kupnja agregata za struju, a u planu su i kupnja jače motorne pile, mostova za cjevine, zaštitne vatrogasne odjeće i obuće koja još društvu fali prema zakonu, te nekih vatrogasnih armatura. Donesena je i odluka da se 04. lipnja 2017. godine organizira i održi treće po redu natjecanje operativnih vatrogasaca “Gola 2017.”. Ako prilike dozvole, probat će se povuči i neka sredstva iz europskih fondova.

Po završetku službenog dijela, zajedno sa Društvom žena Gola i Kudom Prekodravski zvon, koji su također zasebno održali svoje godišnje skupštine, upriličen je zajednički domjenak uz muziku i ples. Glazbeni sastav Aurora pobrinuo se za dobro raspoloženje, a fešta je trajala do ranih jutarnjih sati.

 

 

Tajnik DVD Gola

Romeo Blažeković

September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 28, 2020, 1:00 am
Showers
Showers
11°C
real feel: 6°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 84%
wind speed: 4 m/s ENE
sunrise: 6:48 am
sunset: 6:38 pm
Forecast September 28, 2020
day
Showers
Showers
19°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast September 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
17°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast September 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
19°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 2 m/s WSW
Forecast October 2, 2020
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
19°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast October 3, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
25°C
wind speed: 4 m/s S
Forecast October 4, 2020
day
Showers
Showers
23°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast October 5, 2020
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
21°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast October 6, 2020
day
Rain
Rain
21°C
wind speed: 3 m/s SSW