DVD Gotalovo – 120 godina organiziranog rada i djelovanja

Na svečan način u nedjelju 1. srpnja obilježena je 120. godina kontinuiranog rada i djelovanja DVD-a Gotalovo, pod pokroviteljstvom općine Gola.

Detalj sa svečane sjednice

Svečanost je započela u prijepodnevnim satima formiranjem ešalona od oko dvije stotine vatrogasaca, koji je kroz mjesto krenuo do predsjednika društva Ivana Premca i predstavnika pokrovitelja načelnika općine Stjepana Milinkovića i ostalih gostiju, koji su bili prisutni ovom događaju. Među njima bio  je glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković koji je zapovijedao počasnim ešalonom vatrogasaca, počasni predsjednik HVZ Teodor Fricki, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, predstavnik Županije Stjepan Behin, pročelnik područnog ureda zaštite i spašavanja Ivan Skec, predsjednik VZO Gola Stanislav Salaj, tajnik Ivica Blažeković, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić, naš poznati umjetnik Dragutin Ciglar, predstavnici dvadesetak DVD-a, tri JVP-a i desetak udruga ukupno bilo je oko 250 prisutnih na visokom jubileju vatrogasaca Gotalova. Svečani ešalon sa gostima uputio se zatim u mjesnu crkvu Svetog Ivana Krstitelja gdje je svetu misu služio velečasni Alojz Petrović (dobio Povelju počasnog člana DVD-a Gotalovo). Pod velikim šatorom održana je svečana sjednica, a dobrodošlicu i ugodan boravak zaželio je predsjednik Ivan Premec, dok je prigodan referat o radu i djelovanju društva predstavio isječcima iz knjižice tiskane za ovu priliku, mještanin Gotalova naš poznati umjetnik Vid Balog.

Priznanja nagrađenima uručio je i Ivan Golubić

Ovom prilikom uručena su Spomenice odličja i priznanja članovima i onima koji su na bilo koji način pomagali društvu. Priznanja uz Ivana Premca uručio je Ivan Golubić i Teodor Fricki, a posebno za ovu priliku izrađene keramički grbove društva i općine Gola uručio je Dragutin Ciglar.

Teodor Fricki primio je priznanje od DVD-a Gotalovo i zatim uručio visoko Odličja HVZ-a Plaketu s likom Mirka Kolarića

Spomenice za deset godina vjernosti društvu primilo je deset članova, za 20 godina sedam članova, za 30 godina 16 članova,za 40 godina šest a za 50 godina spomenice su primili: Alojz Mihalić,  Josip Šestak i Dragutin Vargantolić. Brončane vatrogasne medalje primilo je sedam članova, Brončane plamenice pet članova, a Zlatne vatrogasne medalje dobili su: Franjo Sočev i Stanko Šestak. Diplomu počasnog vatrogasnog časnika dobio je Ivan Ciganek i Stanko Šestak. Više članova primilo je Zahvalnice za uspješan rad, a Spomen diplomu i plakete primilo je desetak osoba koji su se istakli u pomoći i radu ovog vrijednog društva.

Umjetnički rad keramički grb DVD-a Gotalovo Dragutin Ciglar darovao je Slavku Tucakoviću

Na kraju svečanog dijela prigodnim riječima visoku godišnjicu i uspješan rad društvu je čestitao Ivan Golubić koji je ujedno uručio i plaketu VZ Županije, Također čestitkama pridružio se i Teodor Fricki koji je društvu predao visoko priznanje HVZ Povelju i Plaketu s likom Mirka Kolarića. Slavko Tucaković u ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje i ravnatelja Jadrana Perinića prenio je čestitke društvu za njegovu obljetnicu i primjeren rad. Čestitkama pridružili su se ostali gosti i uzvanici, kao i predstavnici pojedinih društava, koji su slavljeniku uručili prigodne poklone.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

October 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
October 28, 2021, 6:30 am
Clear
Clear
0°C
real feel: 2°C
current pressure: 1030 mb
humidity: 99%
wind speed: 0 m/s S
sunrise: 7:28 am
sunset: 5:45 pm
Forecast October 28, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
14°C
wind speed: 1 m/s ESE
Forecast October 29, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
13°C
wind speed: 1 m/s SE
Forecast October 30, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
14°C
wind speed: 1 m/s SSE
Forecast October 31, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
16°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast November 1, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
15°C
wind speed: 3 m/s WSW
Forecast November 2, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
14°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast November 3, 2021
day
Rain
Rain
16°C
wind speed: 2 m/s SSE
Forecast November 4, 2021
day
Showers
Showers
14°C
wind speed: 1 m/s NE
Forecast November 5, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
12°C
wind speed: 1 m/s N