DVD Gračina – 60 godina postojanja i humanog rada

U nedjelju 7. listopada članovi DVD-a Gračina malog mjesta nedaleko Križevci sa 57 domaćinstava u kojima živi 213 stanovnika svečano su obilježili 60. godina aktivnog rada i djelovanja pod visokim pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i grada Križevci. Svečanost je započela u prijepodnevnim satima formiranjem vatrogasnog ešalona i odlaska na svetu misu u kapelicu Presvetog Srca Isusovog, koju je služio velečasni Stjepan Matoić. Nakon toga u Vatrogasnom domu održana je prigodna svečanost na kojoj su osim članova ovog društva bili predstavnici deset vatrogasnih društava, udruga, mještani i gosti među kojima je bio gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, predstavnik Županije Stjepan Behin, Predsjednik VZŽ Ivan Golubić sa suradnicima, predsjednik VZ grada Križevci Ivan Mužić, zapovjednik Slavko Gotić, zapovjednik JVP grada Križevci Ivan Matosović, zamjenik Ivan Pečarić, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić i drugi.

Ivan Golubić uručuje plaketu VZŽ predsjedniku Zvonku Platužiću

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Zvonka Platužića,  prigodan referat pročitao je tajnik Vlado Vuković u kojem su gosti bili upoznati sa radom i djelatnošću društva, koje je obnovilo svoje članstvo mladim ljudima, a posljednjih tri godina intenzivirali su svoj rad i vlastitim snagama obnovili su prostorije Vatrogasnog doma, uredili okoliš izgradili paviljon ispred Doma i drugo.

Detalj sa svečanosti u Vatrogasnom domu Gračina

Pokrovitelji ove svečanosti primili su Plakete za uspješnu suradnju i pokroviteljstvo, ali su isto tako i dobili Plakete i priznanja za svoj rad. Društvo je dalo prigodne diplome veteranima među kojima su osnivači društva: Mati Vukoviću, Đuri Vukoviću, Franji Vukoviću i Stjepanu Šileku. Priznanja za uspješno gašenje opožarenih objekata u ovom mjestu primila su i četiri DVD-a i JVP grada Križevci kao i šest vatrogasaca koji su se iskazali u uspješnom gašenju požara. Priznanja za pomoć društvu primilo je više sponzora, kao i deset DVD-a koji su sudjelovali u obnovi društvenih prostorija Vatrogasnog doma i 16 članova, a za istaknuti operativni rad priznanja je primilo 11 članova. Kulturno-umjetnički program upriličili su svojim nastupom mažoretkinje i Puhački orkestar grada Križevaca.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed