DVD Hrženica – 140. redovna izvještajna skupština

U subotu, 28. Siječnja u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Hrženica, održana je jubilarna 140 redovna izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Hrženica, pod pokroviteljstvom Općine Sveti Đurđ. Odmah na početku sve nazočne pozdravio je predsjednik društva Josip Hižak, a nakon toga intonirane su državna i vatrogasna himna te odana počast preminulim i poginulim hrvatskima vatrogascima te braniteljima Domovinskog rata.

Skupštini su nazočili brojni gosti među kojima je potrebno izdvojiti dožupana Varaždinske županije, g. Milana Pavlekovića, Načelnika Općine Sveti Đurđ, profesora Marijana Lazara koji je ujedno i pokrovitelj ove godišnje Skupštine, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, g. Zvonka Biškupa, predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Sveti Đurđ, g. Krunu Meštrovića, predstavnike svih udruga iz Hrženice te predstavnike 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz sjeverozapadne hrvatske.

Detalj sa skupštine

Nakon usvojenog dnevnog reda, zapovjednik društva g. Stjepan Novak prezentirao je rad društva kroz bogat izvještaj o radu u 2011. godini. Između ostalog, potrebno je izdvojiti 14 intervencija vatrogasne postrojbe, od čega je 11 požara, a ostale tri su preventivna dežurstva i usluge. Članovi vatrogasne postrojbe Goran Čanaki i Mirko Stančin sudjelovali su u akciji gašenja katastrofalnog požara u Podgori kod Makarske. Također je potrebno izdvojiti i sudjelovanje muške „A“ natjecateljske desetine na natjecanju vatrogasaca Donje Austrije, na kojem su članovi sa odličnim četvrtim mjestom dostojno predstavljali Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

Financijsko izvješće podnio je blagajnik Društva Ivan Sabol. Iz financijskog izvještaja vidljivo je da se ekonomska kriza osjeća na prihodima Društva, ali da se usprkos tome posluje pozitivno. Sredstva za redovnu djelatnost osigurana su od organizacije natjecanja KUP DVD-a Hrženica i ostalih prigodnih manifestacija, a manji dio financijskih sredstava je realiziran od strane VZO Sveti Đurđ .

U Planu rada za 2011. Godinu, kojeg je prezentirao tajnik društva Ivan Debelec, poseban naglasak stavljen je na nadolazeću proslavu 140 godina rada, kojoj će biti podređene sve ostale aktivnosti, a planirana je za kraj mjeseca svibnja. Točan datum proslave biti će definiran u narednih nekoliko tjedana. Središnji dio proslave biti će primopredaja novog kombi vozila koje će uvelike pomoći u radu i aktivnostima u sljedećih nekoliko godina. Tajnik društva pozvao je i nadležne institucije da se uključe u projekt nabave novog vozila, jer bez njihove pomoći taj projekt neće biti moguće realizirati.

Skupština je prihvatila prijedlog novog Statuta društva koji će biti temelj za rad društva u narednom razdoblju.

Nazočne na Skupštini pozdravio je dožupan Varaždinske županije, g. Milan Pavleković, koji je čestitao na ovom velikom jubileju te se osvrnuo na bogatu povijest vatrogastva Varaždinske županije. Također je čestitao na odličnim rezultatima koje ovo društvo ostvaruje u posljednjih nekoliko godina, te napomenuo kako će se Varaždinska županija aktivno uključiti u nadolazeće aktivnosti oko proslave.

Detalj sa skupštine

Načelnik Općine prof. Marijan Lazar, ujedno i pokrovitelj ove sjednice Skupštine, također je čestitao na odličnim rezultatima te najavio kako će Općina sudjelovati financijski, ali i u svim drugim segmentima kako bi se uspješno realizirao projekt nabave kombi vozila te dostojno obilježio ovaj veliki jubilej najstarijeg seoskog dobrovoljnog vatrogasnog društva u ovom dijelu Europe.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Zvonko Biškup koji je čestitao na odličnim rezultatima te posebno napomenuo kako je dobrovoljno vatrogastvo kod nas, kao i u svijetu temelj vatrogastva te sustava zaštite i spašavanja. Posebno je napomenuo kako se današnje dobrovoljno vatrogastvo sastoji od operativnog kadra, koji mora biti stručan i osposobljen te zadovoljavati sve uvjete propisane zakonom, ali i onog dobrovoljnog dijela u kojem se mladež, ali i ostale strukture članstva uključuju u rad kroz vatrogasna natjecanja.

Na kraju se prisutnima obratila Mirela Međimurec, koja je pročitala riječi župnika Župe Sveti Đurđ, Vlade Boraka, koji je nažalost bio spriječen te nije mogao prisustvovati ovom velikom jubileju.

Na sjednici Skupštine spomenice za 30-to godišnji staž u vatrogastvu primili su Ivan Novak i Zvonko Novak. Predsjednik društva Josip Hižak, uručio je i zahvalnice Općini Sveti Đurđ, za pokroviteljstvo godišnje Skupštine te Vatrogasnoj zajednici Općine Sveti Đurđ, Sabol Stanku i Nogometnom klubu Radnički iz Hrženice za poseban doprinos u razvoju DVD-a Hrženica u 2011. Godini.

 

DVD Hrženica

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed