DVD Hrženica – Održana 142. redovna izvještajna sjednica Skupštine

U subotu 1. veljače 2014. u prostorijama Vatrogasnog doma u Hrženici, održana je 142. redovna izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Hrženica, zajedno s Udrugom žena Mjesnog odbora Hrženica. U ime domaćina, dvjestotinjak prisutnih gostiju i članova pozdravio je predsjednik DVD-a Hrženica Josip Hižak, koji je nakon intoniranja državne i vatrogasne Himne te minute šutnje za sve preminule vatrogasce riječ predao predsjednici Udruge žena MO Hrženica Mariji Srnec, a koja je vodila službeni dio Skupštine Udruge žena.

Sjednici Skupština ove dvije udruge nazočili su i Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ, Krunoslav Turković, predsjednik VZO Sveti Đurđ, Robert Kranjčec, predsjednik GDCK Ludbreg, predstavnici KUD-a Juraj Lončarić Hrženica, predstavnici NK Radnički Hrženica, predstavnici grobljanskog odbora Hrženica, predstavnici gostujućih dobrovoljnih vatrogasnih društava: Ludbreg, Varaždinske Toplice, Čakovec, Sveti Đurđ, Karlovec Ludbreški, Sigetec Ludbreški, Peteranec, Krištanovec, Pribislavec, Novo Selo Rok, Veliki Otok te predstavnice Mjesnih društava Crvenog Križa: Poljanec, Madaraševec, Struga, Hrastovsko, Kelemen, te Veliko Srce Sveti Đurđ.

Predsjednica Udruge žena MO Hrženica Marija Srnec prezentirala je izvještaj o radu Udruge žena dok je financijski izvještaj podnijela Andreja Jagić. Jadranka Martan podnijela je izvještaj o radu Mjesnog društva Crvenog križa Hrženica koji djeluje u okviru Udruge žena MO Hrženica.

Detalj sa sjednice Skupštine

Detalj sa sjednice Skupštine

Ispred GDCK Ludbreg prisutnima se obratio Robert Kranjčec koji je prigodnim govorom naglasio potrebu darivanja krvi, pohvalio suradnju sa Općinom Sveti Đurđ i Mjesnim društvima koja djeluju u našoj Općini te je dodijelio prigodna priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi. Prisutnima se također obratila i Marija Milak ispred Udruge Veliko srce iz Svetog Đurđa, naglasivši dobru suradnju između društava žena te je uz lijepe želje darovala sliku s prošlogodišnje proslave obljetnice Udruge Veliko srce.

Nakon završetka sjednice Udruge žena, Josip Hižak, predsjednik DVD-a Hrženica prijedlogom dnevnog reda i radnog voditeljstva preuzima vođenje izvještajne sjednice DVD-a Hrženica. Vrlo detaljan i iscrpni izvještaj o radu Društva, uz prigodni video materijal, podnio je Miro Horvatić, zapovjednik DVD-a Hrženica, koji je između ostalog spomenuo da je operativna postrojba DVD Hrženica protekle godine odradila ukupno 6 vatrogasnih intervencija, na što je utrošeno 99 radnih sati, uz trošak prema troškovniku HVZ-a od 18.740,00 kn. Također, vrlo značajni segment su radu Društva su osposobljavanja za zvanja te je tako prošle godine osposobljeno 6 vatrogasaca, 7 vatrogasnih dočasnika 1. klase, dok su dva vatrogasca prošla usavršavanje za specijalnost za rad s napravama za zaštitu dišnih organa, dok su osposobljena i dva voditelja vatrogasne mladeži. Jedan član vatrogasne postrojbe položio je državni stručni ispit za voditelje vatrogasnih intervencija. Uz mnoštvo preventivnih aktivnosti te sudjelovanja na različitim manifestacijama, članovi su sudjelovali su i na nekoliko vatrogasnih natjecanja od čega posebno treba izdvojiti vrlo dobre rezultate na Županijskom natjecanju vatrogasne mladeži u Lepoglavi. Dobrovoljnim radom članova uz više od 500 radnih sati dograđeno je spremište za kombi vozilo te su izrađene prepreke za vježbu mladeži od 12 do 16 godina.

Financijski izvještaj podnio je Ivan Sabol, izvještaj Nadzornog odbora Zlatko Horvatić, dok je izvještaj Verifikacijskog povjerenstva podnio Dražen Sačer.

Vrlo opširan i zahtjevan plan rada i financijski plan predložio je tajnik Društva Ivan Debelec, koji je između ostalog spomenuo kako će u ovoj godini biti potrebno uskladiti djelovanje Društva s novim Zakonom o udrugama. Operativni članovi i dalje će se osposobljavati kako bi spremnost postrojbe ostala na visokoj razini. Natjecateljske ekipe i tri nova vatrogasna suca će i dalje sudjelovati na vatrogasnim natjecanjima, a ove godine će sa radom početi i odjeljenja mladeži od 12 do 16 godina. DVD Hrženica će se u 2014. godini kandidirati za domaćina regionalnog natjecanja vatrogasaca ludbreške regije na kojem će sudjelovati 500-tinjak natjecatelja.

Nakon što su od strane Skupštine DVD-a Hrženica jednoglasno prihvaćeni izvještaji i planovi, predsjednik VZO Sveti Đurđ Krunoslav Turković dodijelio je spomenice Ivanu Sabol i Josipu Kristanović za 40 godina uspješnog rada u vatrogastvu. U svom govoru Turković je napomenuo kako je ovo godišnja sjednica Skupština humanitarnih udruga iz Hrženice koje se bave pomaganjem bližnjima te kako će VZO Sveti Đurđ i dalje prema svojim mogućnostima financijski i organizacijski pomagati rad vatrogasnih društava sa područja općine.

Na kraju sjednice Skupštine načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany obratio se prisutnima, pohvalivši rad i suradnju sa svim udrugama iz Hrženice. Ukratko je prezentirao rad Općine u protekloj godini te je napomenuo kako će Općina Sveti Đurđ i dalje podržavati sve udruge koje rade i imaju rezultate.

 

Tekst: Ivan Debelec, mag.ing.el.
Slike: Dražen Krušec
January 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
January 15, 2021, 10:08 pm
Mostly cloudy
Mostly cloudy
-2°C
real feel: -5°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 78%
wind speed: 2 m/s W
sunrise: 7:31 am
sunset: 4:34 pm
Forecast January 15, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
2°C
wind speed: 1 m/s WNW
Forecast January 16, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
-2°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast January 17, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
-2°C
wind speed: 1 m/s N
Forecast January 18, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
-2°C
wind speed: 1 m/s SW
Forecast January 19, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
4°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast January 20, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
8°C
wind speed: 3 m/s SSW
Forecast January 21, 2021
day
Showers
Showers
12°C
wind speed: 6 m/s SSW
Forecast January 22, 2021
day
Showers
Showers
10°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast January 23, 2021
day
Showers
Showers
4°C
wind speed: 1 m/s W