DVD Jagnjedovec – 80. godina zvjezdanog sjaja jagnjedovečkih vatrogasaca

Jedno od najboljih Dobrovoljnih vatrogasnih društava koje djeluju pod okriljem VZG Koprivnica – DVD Jagnjedovec, u nedjelju 9. lipnja na svečan način obilježio 80. godina humanog rada i djelovanja. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom grada Koprivnice, INE Pogon Koprivnica i DUZS Republike Hrvatske.

Svečani mimohod

Svečani mimohod

Među gostima osim 29 predstavnika  društava, udruga, bila je gradonačelnica Koprivnice i Saborski zastupnik Vesna Želježnjak, Saborski zastupnik Stjepan Milinković, župan Darko Koren sa suradnicima, predstavnik INE Branko Pintarić, predstavnik DUZS glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković sa suradnicima, potpredsjednik VZŽ Goran Matoničkin, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić,  zamjenik zapovjednika JVP Zagreb Ivan Lonjak, prijatelj i dobročinitelj vatrogasaca direktor “Vatroprometa” Nenad Radojčić, predstavnici GZ Domžala iz susjedne Slovenije, kao i predstavnici DVD-a iz otoka Paga, udruga Kuburaša Koprivnice koja je pokazala svoje umijeće u pucanju iz kubura, LU “Jelen” Draganovec-Koprivnica, prijatelji društva, mještani i drugi ukupno više od 250 prisutnih.

Svečanost je započela mimohodom svečanog ešalona kroz mjesto do pokrovitelja pa do Vatrogasnog doma, gdje je na otvorenom prostoru pater Marijan Opitz župnik crkve svetog Antuna Padovanskog iz Koprivnice služio svetu misu. Na kraju mise posvetio je prisutne i barjak društva čiji kumovi bila je Vesna Želježnjak i Slavko Tucaković.

Posveta barjaka

Posveta barjaka

Nakon mise na otvorenom prostoru ispred doma održana je svečana sjednica. Prije početka rada prisutne pozdravio je predsjednik društva Renato Patrčević, a izvješće o plodnom i dugogodišnjem radu pročitala je tajnica Dragana Grobenski. bila je to ujedno prilika da se brojnim zaslužnim članovima i prijateljima društva uruče priznanja, a članovima za vjernost društvu i dobar rad odličja i Spomenice. Vatrogasne brončane medalje uručene su dvanestorici članova, a jedanaestorica primila je  brončane plamenice, dok je vatrogasne Spomenice za deset godina primilo devet članova, a isti toliko za 20 godina. Za 30 godina Spomenice je primio: Dražen Cvelber, Franjo Kiš, Marica Treščec, Zvonko Kovačić, Ivan Treščec i Ivan Kovačić. Za 40 godina: Marijan Čani, Stjepan Galinec, Zdravko Cvelber, Nedjeljko Đenadija i Josip Cvelber, dok su za 50 godina priznanja dobili: Ivica Figač, Josip Strmečki i Dragutin Grobenski. Odličja i priznanja uručio je Slavko Tucaković, Ivan Golubić i Renato Patrčević

Ivan Golubić uručuje Željku Knapiću Brončanu vatrogasnu medalju

Ivan Golubić uručuje Željku Knapiću Brončanu vatrogasnu medalju

U pozdravnom govoru Vesna Želježnjak čestitala je društvu na obljetnici i istakla ih kao jedno od najboljih u VZ grada Koprivnice na koje se posebno ponosi. Tu konstataciju potvrdio je i Darko Koren koji je među ostalim rekao da je ovo društvo jedno od najboljih u našoj županiji i Hrvatskoj. Čestitke i pohvale za rad izrekao je i Stjepan  Milinković u svom prepoznatljivom govoru, a Slavko Tucaković posebno je pohvalio članove društva u brojnim akcijama u priobalju kao i Ivan Golubić istaknuvši njihov primjereni rad i predao društvu Plaketu HVZ-a. To je potvrdio i Goran Matoničkin i  predao Plaketu VZ Županije. Zamjenik zapovjednik JVP grada Koprivnice i zapovjednik DVD-a Jagnjedovec Antonio Popijač u ime zapovjednika Slavka Lakuša i postrojbe čestitao je društvu na godišnjici i više nego dobroj uzajamnoj suradnji postrojbe i vatrogasaca Jagnjedovca. Ostali govornici čestitali su društvu 80. rođendan i uspješan rad sa željom da se ponovno nađu na 90. obljetnici.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
April 22, 2021, 9:52 pm
Mostly cloudy
Mostly cloudy
9°C
real feel: 9°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 100%
wind speed: 1 m/s NNE
sunrise: 5:54 am
sunset: 7:50 pm
Forecast April 22, 2021
day
Partly sunny with thundershowers
Partly sunny with thundershowers
19°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast April 23, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
16°C
wind speed: 1 m/s NNE
Forecast April 24, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
17°C
wind speed: 1 m/s NE
Forecast April 25, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
18°C
wind speed: 2 m/s NNE
Forecast April 26, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
14°C
wind speed: 2 m/s SE
Forecast April 27, 2021
day
Showers
Showers
12°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast April 28, 2021
day
Mostly cloudy with showers
Mostly cloudy with showers
16°C
wind speed: 1 m/s ESE
Forecast April 29, 2021
day
Sunny
Sunny
16°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast April 30, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
17°C
wind speed: 2 m/s SSW