DVD Koprivnica – 26 novih članova

U subotu 31. ožujka članovi DVD-a Koprivnica uz prisustvo brojnih gostiju i uzvanika, održali su u Društvenom domu Miklinovec svoju redovnu 138. godišnju skupštinu. Pored članova društva, predstavnika 25 vatrogasnih društava među kojima bilo je pobratimsko društvo Domžale Mesto iz Slovenije, stari dobri prijatelji iz DVD Supetra s otoka Brača, predstavnici udruga i sponzora društva, a među gostima bila je Obnašateljice dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Vesna Želježnjak, predsjednica MO Miklinovec Andreja Popijač, predsjednik VZŽ Ivan Golubić zapovjednik Slavko Tucaković, potpredsjednici VZŽ Ivan Matosović i Goran Matoničkin, zamjenika zapovjednika VZŽ Marijan Kicivoj i drugi.

Pozdravna riječ Nikole Sočeva

Pozdravnu riječ prisutnima uputio je predsjednik društva Nikola Sočev i zatim otvorio rad skupštine. Izvještaj o djelatnostima, brojnim aktivnostima članova u protekloj godini informirala je u izvješću tajnica društva Nikolina Sočev. Istakla je sudjelovanja na natjecateljskih ekipa na brojnim natjecanjima, organiziranje 8. tradicionalnog turnira mladeži “Stjepan Paša”, koji će se održati i ove godine i na kraju zahvalila svima koji pomažu i doniraju rada društva te istaknula dobru suradnju sa gradom Koprivnica, JVP Koprivnica VZG Koprivnica i Županijom.

Ivan Golubić čestita Slavku Sabolu na dugogodišnjem predanom radu

Ona je također predložila plan rada za ovu godinu u kojem će prioriteti biti na organizaciji 9. memorijalnog turnira mladeži “Stjepan Paša”, održavanju javne pokazne vježbe sa JVP grada Koprivnice u središtu grada, učestvovanje na natjecanjima, školovanje i edukacija članova, rad s mladima, nabavka novog kombi vozila i drugo. Financijski plan za ovu godinu predviđen je u iznosu od 81.000 kuna. Izvještaj, plan rada i financijski plan kao i novi Statut društva jednoglasno su prihvaćeni. Ivan Golubić uručio je Spomenice za vjernost jednom od najstarijih društva u našoj županiji. Za deset godina primili su: Dragan Bartolec, Nikola Udžbinac i Izabela Tot. Za 20 godina: Dalibor Mađer, Danijel Premec, Danijel Topalović, Velimir Mihac, Mario Stiščak, Mirko Marković i Mario Marković, dok je za 40 godina Spomenicu dobio Ljuban Pavlović, a za 60 godina Slavko Sabol. Na skupštini na svečan način primljeno je u društvo 26 novih članova tako da danas  ima ukupno 180 članova. Zanimljivo je da je od 26 novih članova 23 su djevojke, a najmlađa članica ovog društva Tea Bocman stara je samo deset mjeseci!

Novi članovi društva dali su svečanu prisegu

Uključujući se u rad skupštine Ivan Golubić pohvalio je dobar rad društva napose u natjecateljskom dijelu, a upoznao je prisutne sa aktivnim i dobrim radom VZ grada Koprivnice i Županije. Vesna Želježnjak prije svega čestitala je novim članovima društvo a posebno mladim djevojkama i istakla da je društvo mnogo napravilo sa malo financijski sredstava što treba posebno pohvaliti. Riječima pohvale ovom starom i aktivnom društvu pridružili su se i ostali gosti i uzvanici. Nakon toga prigodnim riječima uz napomenu da će  se i dalje još bolje učinkovitije raditi, sjednicu je zatvorio Nikola Sočev.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed