DVD Koprivnica održao 148. redovnu godišnju skupštinu

.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica ove je subote, 19. veljače, održalo svoju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Skupštini su uz domaćine prisustvovali i gosti iz gradske i županijske vatrogasne zajednice, predstavnici gradskih DVD-ova, prijatelji iz Domžala i Aljmaša te gradonačelnik Mišel Jakšić.

Skupštinu je otvorio Nikola Sočev, predsjednik društva, koji je pozdravio okupljene te im zaželio dobrodošlicu. Danijel Matijaković, zapovjednik DVD-a Koprivnica, izvijestio je okupljene o brojnim aktivnostima koje je društvo lani odradilo, a izdvojio je rad s mladima s kojima je odrađeno 15 treninga, angažman na sanaciji dimnjaka, vježbu na provjeri opreme te sudjelovanje u svim aktivnostima koje je organizirala Vatrogasna zajednica grada Koprivnice od čega je izdvojio vježbu Reka 2021. i aktivnosti u povodu Dana vatrogastva.

Lani su članovi DVD-a Koprivnica obavili osam intervencija, izvanrednu dislokaciju na petrinjsko područje te redovnu dislokaciju na otok Vanga u sklopu NP Brijuni.

Na skupštini su dodijeljene i vatrogasne spomenice za 10 godina rada u dobrovoljnom vatrogastvu i to Ivanu Markovinoviću, Valentini Golubić, Tei Bosman, Lani Sinjerec, Bernardi Paša, Jeleni Krleža, Petri Crljenica, Maji Crljenica i Ivanu Kapusti. Za 20 godina rada u vatrogastvu dodijeljene su vatrogasne spomenice Nikoli Udžbincu i Draganu Bartolcu.

.

Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica, obratio se okupljenima riječima pohvale za rad DVD-a Koprivnica te je naglasio važnost vatrogasaca u brojnim aktivnostima poput akcije uklanjanja dimnjaka, ali i dežurstava na cijepljenju. Lani je tako zabilježeno ukupno 700 intervencija, odnosno aktivnosti u kojima je sudjelovalo ukupno 1300 koprivničkih vatrogasaca iz cijele zajednice, a zapovjednik Blažeković spomenuo je i odličnu suradnju s Javnom vatrogasnom postrojbom.

Dobar rad pohvalilo je i Darko Palaš, predsjednik županijske vatrogasne zajednice koji je pak naglasio vrijednost i težinu koprivničkog vatrogastva koja u mnogočemu prednjači u našoj županiji.

I gradonačelnik Jakšić osvrnuo se na dobre rezultate DVD-a Koprivnica te istaknuo kako su, neovisno o velikim ulaganjima u koprivničko dobrovoljno vatrogastvo, najvažniji ljudi koji su spremni pomoći drugima u nevolji i zbog kojih sva ulaganja u opremu, zaštitu i infrastrukturu imaju smisla.

.

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed