DVD Koprivnički Bregi – Dobili kombi za stotu obljetnicu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnički Bregi prilikom obilježavanja jednog stoljeća svog djelovanja i rada dobilo je vrijedan poklon kombi namijenjeno za prijevoz osoba. Svečan primopredaja održana ispred Društvenog doma u utorak 31. svibnja bio je početak obilježavanja jednog stoljeća rada i humanog djelovanja ovog društva. Ključeve vozila iz ruku glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina primio je predsjednik DVD-a Josip Zagorec. Svečanom činu prisustvovao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, župan Darko Koren, dožupani Darko Sobota i Ivan Pal te Stjepan Behin, ravnatelj u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Hrvatske Nenad Matić, načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, predsjednik VZ naše županije Ivan Golubić, zapovjednik Valent Furmeg, zapovjednici PP Koprivnica i Đurđevac Slavko Tucaković i Marijan Kicivoj vatrogasci i mještani Koprivničkih Bregi. Vozilo je blagoslovio župnik Josip Koščak.

Josip Zagorec pozdravlja prisutne goste i uzvanike

Prije ove svečanosti župan Darko Koren organizirao je prigodan radni sastanak sa prisutnim prisutnima i svojim najbližim suradnicima u prostorijama Županije. Upoznao ih je s radom i djelovanjem vatrogasaca u najvatrogasnijoj županiji u Hrvatskoj. Nije zaboravio istaknuti dobru suradnju s vatrogascima najbolje organiziranom dobrovoljnom snagom u Županiji i Hrvatskoj na koju se može u svako vrijeme računati. Josip Friščić pohvalio je rad vatrogasaca istaknuvši da je za vrijeme kada je bio župan u 58 slučaja koji svoj posao rade predano i profesionalno, a istaknuo je da koprivnički profesionalci već 18 godinu dežuraju na najvrednijem biseru našeg mora-Brijunskom otočju. Mladen Jurin upoznao je prisutne da dežurstva u priobalju počinju 1. lipnja i naši vatrogasci već se nalaze na  Brijunskom otočju i MUP-ovom kampu Valbadone. Pohvalio je rad vatrogasaca naše županije i istakao kao primjer dobrog rada. Ivan Golubić u ime vatrogasaca Županije zahvalio se na pohvalim riječima, koja su poticaj za budući rad.  Valent Furmeg također se zahvalio na dobrim i ohrabrujućim riječima za rad uručenim našim vatrogascima.

Ivan Golubić uručuje Plaketu Mirka Kolarića u ime HVZ za sto godina predanog rada DVD-a predsjedniku Josipu Zagorcu

Svečanost je završila u nedjelju 5. lipnja svečanom sjednicom društva na kojoj je prisutne goste među kojima bio je bio Mario Hudić sa suradnicima, Nenad Matić, Ivan Golubić, predsjednik VZ Stjepan Štrfiček, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, prijatelji iz Slovenije predstavnici GZ iz Domžala, direktor “Vatroprometa” Nenad Radojčić, predstavnici 17 DVD-a, udruga iz ovog mjesta ukupno oko 150 prisutnih bilo je na svečanosti u Društvenom domu. Sve njih pozdravio je  Josip Zagorec, a nakon toga tajnik Siniša Miroševac u prigodnom referatu upoznao je prisutne o bogatoj povijesti društva kroz minulo stoljeće.

Svečani mimohod vatrogasaca kroz Koprivničke Brege

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice Ivan Golubić predao je Josipu Zagorcu plaketu s likom Mirka Kolarića kojim je odlikovano društvo i u ime VZ Županije također je uručio plaketu. Bila je to prilika da uruči i visoka vatrogasna odličja. Brončanu vatrogasnu medalju dobili su: Goran Krapinec, Zdravko Jadanović, Siniša Maroševac, Renato Peroković, Vedran Pintarić, Dalibor Kezele, Zoran Štauber, Tomislav Tomiek i Krešimir Kranjčec. Vatrogasnu Brončanu plamenicu: Krešimir Sabo i Damir Šegrc. Srebrnu vatrogasnu medalju: Dražen Hrženjak, Ivica Hrženjak, Stjepan Hrženjak, Miroslav Hrženjak, Dario Jadanović, Stjepan Križanec, Darko Krušelj, Božidar Krušelj i Vinko Pintarić. Zlatnu vatrogasnu medalju: Marijan Sever, Ivan Tušek i Dražen Zagorec. Odlikovanje HVZ za posebne zasluge: Franjo Habuš i Stjepan Pintarić. Odlikovanje Vatrogasni veteran: Josip Zagorec, Franjo Habuš, Zvonko Prvčić, Ivan Prvčić, Ivan Matiša i Marijan Krapinec. Gosti i uzvanici čestitali su slavljeniku i darivali ih prigodnim poklonima, a to je učinilo i društva dajući priznanja svima koji su pomagali rad društva. Pokrovitelj svečanosti bila je općina Koprivnički Bregi, a supokrovitelj Koprivničko-križevačka županija.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed