DVD Križevci – Godina proslave i rada

U velikoj sali Komunalnog poduzeća Križevci, 17. travnja održana je 141. redovna izvještajna godišnja sjednica skupštine DVD-a Križevci. Sjednicu je otvorio predsjednik društva Ivan Matosović pozdravivši veliki broj predstavnika prijateljskih DVD-a, predstavnika udruga, gostiju i uzvanike: Župana Koprivničko-Križevačke županije Darka Korena, Pomoćnika ministra rada i mirovinskog sustava Božidara Štubelja, Dogradonačelnika grada Križevaca Ivana Vuka, Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakoviča, Načelnika HVZ-e Željka Popovića, Predsjednika VZŽ Sisačko- Moslavačke Miju Brlečića, zapovjednika vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke Zvonimira Habijana, pročelnika Područnog ureda DUZS Koprivnica Ivicu Kramarića, predstavnike PGD-a Šempeter iz Republike Slovenije, DVD Pag i mnoge druge.

Nakon izbora radnih tijela skupštine podnesena su izvješća o radu za 2014. godinu. Iz opširnog izvješća koje je predočila tajnica društva Ivana Mikec, a članovi društva jednoglasno prihvatili, izdvajamo: proslava 140 godina rada društva uz visoko pokroviteljstvo Predsjednika RH (zaslužni članovi su odlikovani brončanom, srebrnom i zlatnom medaljom, brončanom, srebrnom i zlatnom plamenicom, medaljom vatrogasnog veterana, odlikovanjem za posebne zasluge te odličjem Reda Hrvatskog pletera, a Društvu je dodijeljena Povelja Republike Hrvatske), intervencije na zaštiti od poplave( svibanj Slavonija, rujan Drnje, listopad Križevci), na natjecanjima od svih ekipa ističe se ekipa žene B osvajanjem prvih mjesta , osposobljavanje članova za različite specijalnosti (3 člana društva osposobljena su za časnika i časnika I klase,5. članova osposobljena su za dočasnika,te 5. za dočasnika I klase), nastavljeno je sa održavanjem vježbi u suradnji sa JVP-om grada Križevaca.

Zapovjednik Slavko Gotić predložio je plan rada za ovu godinu. Iako od članova društva zahtjeva puno rada, jednoglasno je prihvaćen. Izdvajamo najvažnije: organizirati obuku operativnog članstva iz područja prevencije i gašenja u gradskoj sredini, vršiti nabavku nedostatne opreme, pripremati ekipe za takmičenja, u suradnji sa JVP grada organizirati uređenje vatrogasnog vježbališta.

U daljnjem tijeku sjednice usvojen je novi Statut DVD-a, primljeno je desetak novih članova, te su   uručene vatrogasne spomenice za uspješan rad, 4. članova za 20 godina, 2.za  40 godina a Valentu Vrbančiću za 60 godina uspješnog rada u društvu.

Gosti i uzvanici čestitali su članovima društva na uspješnom radu sa željom za ispunjenje prihvaćenih planova.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Damir Sikinger