DVD Križevci – Novi članovi najstarijeg društva

U dvorani Vatrogasnog doma u Križevcima u petak 26. ožujka održana je redovna 136. godišnja skupština najszarijewg vatrogasnog društva Županije, DVD-a Križevci. Predstavnike devet vatrogasnih društava i pobratimskog društva Šempeter iz Slovenije kao i goste i uzvanike pozdravio je predsjednik Ivan Matosović. On je otvorio skupštinu i pročitao izvještaj o bogatom i raznovrsnom sadržaju radu društva, koje u svojim redovima okuplja 159 članova.

Detalj sa skupštine u Križevcima

Među gostima bio je načelnik grada i član društva Branko Hrg, potpredsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije Ivan Vuk, županijski vatrogasni zapovjednik Valent Furmeg,tajnica Mirjana Futač, predsjednik VZ grada Križevaca Ivan Mužić i drugi. Niz aktivnosti među kojima sudjelovanje na natjecanjima, manifestacijama, obilježavanju prigodnih praznika i blagdana bio je dio bogate aktivnosti u kojoj je zapaženo mjesto imala i protupožarna preventiva kao osnovica rada društva. Tako je među ostalim rekao:

– Pred nama je još mnogo zadataka, a financijskih sredstava sve manje, stoga molimo i pozivamo sve vatrogasce kao i sve nadležne, te sve one koji se smatraju odgovornim prema vatrogastvu da nam pripomognu u donošenju povoljnih rješenja za dobrobit i razvoj dobrovoljnog vatrogastva u našem gradu, posebice najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva ne samo na području grada već i cijele županije. Zahvalio je svima na suradnji a posebno gradu Križevcu, Županiji kao profesionalnoj postrojbi grada Križevaca i VZ grada Križevaca na pomoći u radu. Izvještaj o planu rada podnio je zapovjednik društva Slavko Gotić. Planom se predviđa među ostalim operativni rad članstva posebice onog dijela članstva kolji su određeni za članove 1. sektorske dobrovoljne vatrogasne postrojbe. U cilju kvalitetnijeg osposobljavanja i obrazovanja članova društva i građana poduzimati će potrebne radnje radi osiguranje potrebnog prostora za rad te primjereno odlaganje povijesne građe. I nadalje će se poticati druženje članstva sa različitim vatrogasnim i ostalim udrugama i organizacijama u cilju razmjenjivanja iskustava te obostranog osposobljavanja. Praćenje i unapređenje rada u preventivnoj zaštiti i gašenju požara, ustrojiti operativne specijalizirane grupe i uključiti ih u program obuke JVP grada Križevci a u skladu sa Planom zaštite od požara i tehnološke eksplozije grada Križevaca nabavku nedostatne opreme, a prema Pravilniku o minimumu tehničke opreme i sredstva vatrogasnih postrojbi posebice radnih i zaštitnih odora i drugo. Na skupštini uručene su Spomenice za dugogodišnji rd u društvu. Za 20 godina Spomenice su primili: Miroslav Jakopović, Vesna Knok i Dragica Zagorec. Za  40 godina Stjepan Zagorec, a za 60 godina Miro Kovačec. Spomenice uručila je Mirjana Futač i Ivan Mužić. Uručena su i uvjerenja petorici članova koji su položili ispit za vatrogasce i trojici za zvanje vatrogasaca Prve klase. Uvjerenja im je uručio Valent Furmeg. Posebno svečano bilo je kada je na skupštini činom prisege službeno primljeno u društvo 21 novi član.

Izvjestitelj VZŽ Kc-kž

Dragutin Rendić

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
February 5, 2023, 8:59 pm
Clear
Clear
-2°C
real feel: -5°C
current pressure: 1040 mb
humidity: 67%
wind speed: 3 m/s N
sunrise: 7:11 am
sunset: 5:03 pm
Forecast February 5, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
2°C
wind speed: 4 m/s NNE
Forecast February 6, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
1°C
wind speed: 2 m/s N
Forecast February 7, 2023
day
Mostly sunny
Mostly sunny
2°C
wind speed: 1 m/s N
Forecast February 8, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
3°C
wind speed: 3 m/s NE
Forecast February 9, 2023
day
Sunny
Sunny
4°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast February 10, 2023
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
4°C
wind speed: 1 m/s ENE
Forecast February 11, 2023
day
Sunny
Sunny
4°C
wind speed: 0 m/s SSW
Forecast February 12, 2023
day
Sunny
Sunny
6°C
wind speed: 1 m/s SW
Forecast February 13, 2023
day
Sunny
Sunny
7°C
wind speed: 1 m/s SSE