DVD Kutnjak-Antolovec – Svečano obilježeno 120 godina postojanja i humanog rada

U subotu 18. i nedjelju 19. kolovoza na svečan način vatrogasci DVD-a Kutnjak-Antolovec obilježili su 120. godišnjicu neprekidnog humanog rada pod pokroviteljstvom općine Legrad. Svečanosti u nedjelju 19. kolovoza prisustvovalo je više od stotinu pedeset vatrogasaca iz 17 društava gosti i uzvanici među kojima je bio glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, u ime pokrovitelja načelnik općine Legrad Mladen Vernić sa suradnicima, načelnik HVZ Željko Popović, predstavnik Koprivničko-križevačke županije Vladimir Šadek, supokrovitelj svečanosti i kum barjaka Dražen Dedi, predsjednik VZ županije Ivan Golubić sa suradnicima, v.d. zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Lakuš, predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor, zapovjednik Vinko Habek i drugi.

Svečanu povorku vatrogasaca i gostiju predvodio je Slavko Tucaković

U subotu 18. kolovoza u mjesnoj crkvi Svete Jelene održana je sveta misa, koju je služio velečasni Mario Šafran. Poslije održana je svečana sjednica na kojoj je bio predsjednik VZŽ Ivan Golubić, predsjednik VZ općine Legrad Vladimir Piškor, zapovjednik Vinko Habek te predstavnici nekoliko društava i udruga. Pozdravne riječi prisutnima uputio je predsjednik društva Ivan Međimorec dok je prigodni referat o dugogodišnjem radu društva pročitao tajnik Zlatko Radmanić. Priznanja zaslužnim članovima i svima onima koji su pomagali u radu društva uručio je predsjednik Ivan Međimorec, a odličja Ivan Golubić i Vladimir Piškor. Spomenice za 20 godina aktivnosti dobio je Dejan Međimorec i Damir Stanin. Za 30 godina Dubravko Stančec, Nenad Kordeš, Mario Živko, Robert Đuraj, Ivo Kučan, Dražen Kordeš, Alen Kučan i Marijan Malezi, a za 50 godina vjernosti društvu Spomenicu je primio Ivo Funtek. Brončana vatrogasna medalja primili su: Vinko Geci, Radoslav Vidović, Ivan Šafar, Marinko Prukijaš, Oliver Međimorec, Danijel Miljak, Siniša Varga, Kristijan Kučan, Alen Kučan, Damir Vuger, Goran Ščuri i Zlatko Radmanić. Srebrna vatrogasna medalja: Marijan Bebek, Miljenko Varga, Ivan Đurkan, Tomislav Međimorec, Dragutin Miljak, Marinko Međimorec, Dubravko Stančec, Tihomir Međimorec i Marijan Friščić. Zlatne vatrogasne medalje dobili su: Ivan Međimorec, Milenko Međimorec, Milan Miljak i Vjekoslav Ščuri. Najviše odličje za posebne zasluge primio je Zvonimir Međimorec.

Ivan Golubić uručuje odličja nagrađenim članovima

U nedjelju prije podne održano je postrojavanje vatrogasaca koji su u svečanom mimohodu kroz mjesto otišli do predstavnika pokrovitelja. Ešalonom vatrogasaca zapovijedao je Slavko Tucaković. Na Spomen ploču na Vatrogasnom domu položen je vijenac i upaljena svijeća za sve umrle vatrogasce. Nakon toga na otvorenom prostoru održana je svečana sjednica.

Gosti i uzvanici na bini

Povelju i plaketu s likom Mirka Kolarića Željko Popović uručuje Ivanu Međimorcu

Prije početka prisutnima dobrodošlicu zaželio je predsjednik Ivan Međimorec. Prigodan referat o djelovanju društva kroz tri stoljeća pročitao je tajnik Zlatko Radmanić. Tom prilikom najviša vatrogasna odličja članovima društva uručio je Željko Popović, koji je ujedno Ivanu Međimorcu predao Povelju i plaketu s likom Mirka Kolarića te članovima društva čestitao 120. godina uspješnog rada i djelovanja. Plaketu VZ Koprivničko-križevačke županije društvu je uručio Ivan Golubić i čestitao visoki jubilej.

Nastup KUD-a Zrin iz Legrada

Čestitkama pridružili su se i ostali, među kojima i Slavko Tucaković On je uputio čestitku u ime ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Jadrana Perinića i svoje zahvalivši svima vatrogascima na njihovom radu i vatrogasnoj pomoći koju pružaju drugima. Pozdravne riječi i pohvale za rad društva izrekao je Mladen Vernić. Na kraju izveden je kulturno-umjetnički program KUD-a Zrin iz Legrada.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

January 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
January 24, 2021, 1:21 am
Cloudy
Cloudy
5°C
real feel: 3°C
current pressure: 1000 mb
humidity: 90%
wind speed: 2 m/s SSW
sunrise: 7:24 am
sunset: 4:46 pm
Forecast January 24, 2021
day
Rain
Rain
7°C
wind speed: 3 m/s NNE
Forecast January 25, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
4°C
wind speed: 2 m/s SSE
Forecast January 26, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
2°C
wind speed: 1 m/s WNW
Forecast January 27, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
4°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast January 28, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
4°C
wind speed: 3 m/s SW
Forecast January 29, 2021
day
Cloudy
Cloudy
4°C
wind speed: 3 m/s WSW
Forecast January 30, 2021
day
Cloudy
Cloudy
9°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast January 31, 2021
day
Rain
Rain
12°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast February 1, 2021
day
Cloudy
Cloudy
8°C
wind speed: 3 m/s NNE