DVD Majurec – Svećano obilježena 80. godina humanog rada

U nedjelju 7. kolovoza 118 članova DVD-a Majurec pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca u Vatrogasnom domu Majurca obilježili su 80. godišnjicu svog osnutka i humanog djelovanja. Na svečanosti okupilo se oko stotinjak predstavnika 16 vatrogasnih društava i JVP grada Križevaca, među gostima bio je predstavnik Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić, dogradonačelnik Križevaca Stjepan Peršin, predsjednik gradskog vijeća Roko Bašić, predsjednik VZ županije Ivan Golubić sa suradnicima, zapovjednik Valent Furmeg, potpredsjednik VZ županija Ivan Matosović, predsjednik VZ grada Križevaca Ivan Mužić, direktor “Vatroprometa” Zagreb Nenad Radojčić koji je slavljenicima predao prigodne poklone, predstavnici udruga i drugi.

Otkrivanje spomen ploče

Prisutne pozdravio je predsjednik društva Zlatko Jandrašec, dok je tajnik Tomislav Raić upoznao sa programom proslave i svima zaželio ugodan boravak. Na početku svečanosti održana je prigodna sjednica na kojoj je članica društva Lucija Vrabić pročitala kratku povijest rada i djelovanja društva koje okuplja 118 članova od kojih su 44 žene u mjestu koje ima 424 stanovnika i 166 domaćinstva.

Ivan Golubić uručuje priznanja

Vlastitim snagama članova društva uz pomoć grada Križevaca, VZ grada sponzora i drugih izgradili su Vatrogasni dom, koji će uskoro dobiti i svoj završni izgled. Za društvo natječu se četiri ekipe koje postižu zapažene rezultate, Za svoj prepoznatljiv rad dobili su priznanje od grada Križevaca za humani rad i postojanje. Nakon sjednice na Vatrogasnom domu otkrivena je spomen ploča hrvatskim braniteljima-vatrogascima Tomici Sušniću i Živku Antoliću poginuli na bojištu 1991. godine. Otkrio je njihov bivši zapovjednik Jadranko Olujić. Nakon toga ešalon vatrogasaca uputio se na svetu misu u obližnju kapelicu svetog Leopolda Bogdana Mandića, gdje je svetu misu služio župnik Damir Vrabec.

Sa svečanosti u Majurcu

Svečanost je nastavljena pozdravnim riječima gostiju i podjelom vatrogasnih odličja i priznanja za dugogodišnju vjernost društvu. Srebrne vatrogasne medalje primili su: Stjepan Jandrašec i Josip Raić, a srebrnu plamenicu Ratko Sokač. Brončane vatrogasne medalje: Ana Ščetarić, Ivan Vrabec, Đuro Ščetarić, Darko Veselko i Dragutin Rumenjak, a brončanu plamenicu Mladen Sokač. Za deset godina vjernosti društvu spomenicu je primilo deset članova, 20 godina tri člana, 30 godina šest i za 40 godina sedam članova. Priznanja i odličja uručio im je Ivan Mužić, Valent Furmeg i Ivan Golubić koji je predsjedniku društva Zlatku Jandrašecu u ime HVZ predao Plaketu za 80. godina humanog rada i djelovanja.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed