DVD Reka – 70 godina humanitarnog rada u vatrogastvu i lokalnoj zajednici

.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Reka u nedjelju je, 5. lipnja 2022. godine, obilježilo veliki jubilej – sedam desetljeća predanog rada u korist svih mještana ovog koprivničkog prigradskog naselja te u korist koprivničkog vatrogastva u kojem su često prednjačili i više puta podizali ljestvicu izvrsnosti i humanosti.

.

Svečanost obilježavanja 70. godišnjice rada započela je jutarnjom budnicom ulicama Reke, a domaćini i gosti nakon okupljanja svečanim su se mimohodom uputili do crkve Presvetog Trojstva gdje je župnik Dario Levanić predvodio svetu misu. Svečano je bilo i po povratku do društvenog doma gdje je vlč. Levanić posvetio novo putničko kombi vozilo koje je društvo ove godine dobilo na korištenje, a posvetio je i vatrogasnu prikolicu koja je u DVD Reku stigla lani.

.

Svečana sjednica bila je prilika da se predsjednica Martina Lončarić i zapovjednik Darko Lončarek osvrnu na bogatu povijest rečkog dobrovoljnog vatrogastva, od samih početaka pa sve do današnjih dana. Pobrojani su brojni uspjesi, intervencije te rad s mladeži kao i dobra suradnja s rečkim udrugama, Gradom Koprivnicom i gradskom Vatrogasnom zajednicom.

.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja, zahvalnice i plakete i to, između ostalog, posthumno Stjepanu Saboloviću za izniman doprinos i predan rad od samog početka djelovanja DVD-a Reka. Plakete su dobili i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, Grad Koprivnica, JVP Koprivnica, Mjesni odbor Reka, VZG Koprivnica, VZŽ Koprivničko-križevačka, Udruga žena Reka, Mirjana Futač te dosadašnji dugogodišnji predsjednici Stjepan jagarinec i Stjepan Futač.

Svečanosti su prisustvovali i uvaženi gosti, gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, predsjednik VZŽ Koprivničko-križevačke Darko Palaš, predsjednik VZG Koprivnice Ivan Golubić, zapovjednik VZG Koprivnice Hrvoje Blažeković, zapovjednica JVP-a Koprivnica Jasminka Jakupec, županijski referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc te brojni predstavnici prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Podravine i šire. Gosti su čestitali DVD-u Reka ovaj velik i važan jubilej te pohvalili rad dobrovoljnih vatrogasaca iz Reke koji sudjeluju u svim preventivnim i interventnim aktivnostima i zadacima koji se pred njih stavljaju.

.

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed