DVD Sigetec – 120. rođendan vatrogasaca Sigeca

Na svečan način članovi DVD-a Sigetec obilježili su u subotu 28. svibnja 120. obljetnicu humanog rada i djelovanja. Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, supokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a pomoć pružili su brojni sponzori i donatori.

Josip Friščić uručuje ključeve kombija Kristijanu Horvatu

Mimohodom u ešalonu od više od dvije stotine vatrogasaca ulicama Sigeca započeo je službeni dio svečanosti. Odlazak do predstavnika pokrovitelja potpredsjednika Hrvatskog Sabora Josipa Friščića i ostalih gostiju i uzvanika ešalon vatrogasaca uputio se do Vatrogasnog doma. Josip Friščić predao je zapovjedniku DVD-a Sigetec Kristijanu Horvatu ključeve novog kombi vozila vrijednog 165.000 kuna, a župnik Mario Šafran posvetio je vozilo. Nakon toga u Društvenom domu održana je svečana sjednica, a prisutne pozdravio je predsjednik DVD-a Sigetec Darko Palaš. Među gostima bio je potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić, dožupan Ivan Pal sa suradnicima, načelnik općine Peteranec Ivan Pakasin, predsjednik HVZ Ante Sanader, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, zapovjednik Valent Furmeg, zapovjednik PP Koprivnica Slavko Tucaković, predstavnik DUZS Anto Zelić sa suradnicima, predstavnici 26 vatrogasnih društava među kojima prijatelji iz Češke, Mađarske i Slovenije, predstavnici udruga i sponzora i ostali.

Zajednička snimka slavljenika

Nakon kraćeg filma prezentacije o DVD-u Sigetec u kojem je na zanimljiv vizualan način prikazan rad i razvoj društva uz prikladnu glazbenu kulisu, svečanost se nastavila potpisivanjem Povelje o prijateljstvu DVD-a: Sigetec, Split i Legrad. Potpisali su predsjednici i zapovjednici društva za Sigetec: Darko Palaš i Kristijan Horvat, Split: Dalibor Radnić i Božo Crljen i Legrad: Vladimir Sabolić i Rudolf Vrbanić.

Potpisivanje Povelje o prijateljstvu

U pozdravnoj riječi i čestitkama za dugogodišnji uspješni rad čestitke je uputio Ivan Pakasin naglasivši dobru suradnju s općinom Peteranec, Slavko Tucaković koji je također istaknuo suradnju koja traje i koja se proširuje, Ivan Golubić posebno je izdvojio rad društva na ovom području koje se ističe aktivnošću, Ivan Pal u ime županije i župana Darka Korena uputio je iskrene čestitke čemu se pridružio i Anto Zelić. Ante Sanader naglasio je da u Hrvatskoj vatrogasci njih oko 150.000 od toga 60.000 operativaca najbolje su organizirana dobrovoljačka snaga, ponosna na svoj identitet, koja je spremna pomoći u svakom trenutku kada zatreba.

Ante Sanader uručuje odličja zaslužnim članovima

Posebno dobar rad društva pohvalio je Josip Friščić, posebno naglasivši da su vatrogasci najbolje organizirana snaga u Hrvatskoj, a posebno na Koprivničko-križevačkoj županiji koja je najvatrogasnija županija u Hrvatskoj. Josip Friščić predao je Darku Palašu Medalju Hrvatskog Sabora, Ante Sanader Plaketu HVZ-a i novčanu pomoć od 12.000 kuna, a Ivan Golubić plaketu i 7.000 kuna od strane VZŽ. Ostali gosti, uzvanici i predstavnici vatrogasnih društava iz čestitku slavljeniku predali su i prigodne poklone.

Ivan Golubić prima priznaje od strane DVD-a Sigetec za doprinos i pomoć u radu društva od strane VZ Županije

Nakon toga Darko Palaš, Igor Lončarić, Valent Furmeg Ante Sanader uručili su priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima. Ante Sanader uručio je i najviše odličje Plaketu Đure Deželića Mirku Petroviću. Spomenice za 30 godina vjernosti društvu primio je: Josip Peršić, Milica Kolar, Josip Kalavarić, Tihomir Petrović, Branko Korošec i Franjo Kenđel, a za 40 godina: Ivan Korošec, Josip Raić i Ivan Blažotinec, te za 60 godina Franjo Barčanec. Zlatne vatrogasne plamenice dobili su: Igor Lončarić i Franjo Živko, a Zlatne vatrogasne medalje: Dejan Dečković i Ivan Horvat. Odličja Vatrogasni veteran dobili su: Ivan Korošec, Josip Raić, Ivan Blažotinec, Franjo Takač, Mirko Petrović, Franjo Barčanec i Franjo Kenđel.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed