DVD Sigetec – Pokazna vatrogasna vježba Memorijal Mirko Petrović

 

Vježba je održana 09. travnja 2017 s početkom u 17,00 sati u Sigecu u spomen na počasnog zapovjednika DVD Sigetec i zapovjednika JVP Koprivnica Mirka Petrović. Gosp. Mirko Petrović bio je neumorni entuzijasta i humanista na polju vatrogastva, koji je prenosio znanje i zanimanje za vatrogastvo na nove generacija, za njegove zasluge vježba nosi naziv Memorijal Mirko Petrović.

Budući da su Dobrovoljna vatrogasna društva u našem okruženju u zadnje dvije godine izvršila velike nabavke i modernizaciju opreme i vozila cilj vježbe je  bio usklađivanje međusobnog rada i odnosa postrojbi na intervencijama, uz korištenje nove opreme, te međusobno upoznavanje vatrogasaca sa mogućnostima nove opreme. Vježba je održana u četiri segmenta, a u zadnjem segmentu vježba je podijeljena na dva sektora.

Vježba je podijeljena u četiri segmenta:

SEGMENT 1: Izložba vatrogsnih vozila i opreme, kao i vozila Hitne medicinske pomoći Koprivnica, koji su sudjelovali u vježbi.

SEGMENT 2: vježbu sa navalnim vatrogasnim vozilom  koju  su izveli najmlađi vatrogasci DVD Sigetec,

SEGMENT 3: U 18,40 sati je  započeo  segment vježbe u kojem je prikazano izvlačenje unesrećenih iz vozila prilikom prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila i u oba vozilu su ostali priklješteni putnici, vježbu su izveli pripadnici DVD-a Sigetec i DVD-a Legrad i Tim HMP (Zavod za hitnu medicinu) Koprivnica, koji su zbrinuti ozlijeđene iz vozila, te pripadnici JVP Kopivnica koji su impulsnom vodenom puškom isofix pogasili goreći automobil prije izvlačenja unesrečenih osoba.

SEGMENT 4: U 19,30 je započela glavna pokazna vježba koja  se održala na zgradama Društvenog doma, Područne škole u Sigecu, te Dječjeg vrtića Potočnica Sigetec. U vježbi su sudjelovala Dobrovoljna vatrogasna društva Sigetec sa svim svojim postrojbama (Operativni vod i Vod Komatnica), Peteranec, Legrad, Koprivnički Bregi, Glogovac, Torčec, Hlebine, te JVP Koprivnica.

SNAGE U PROVOĐENJU VJEŽBE

 

R.br. Sektor/postrojba Vrsta sredstva/oprema Broj ljudi
1. DVD SIGETEC Navalno Mercedes 1117 i autocistetna Scania 124L , kombi vozilo Opel Vivaro 12
2. DVD PETERANEC Kombi vozilo Opel Vivaro 7
3. DVD SIGETEC –

VOD KOMATNICA

Traktorska cisterna Majevica 4
4. DVD LEGRAD Navalno vozilo Steyr 5
5. DVD KOPRIVNIČKI BREGI Navalno vozilo Iveco 9
6. DVD HLEBINE Autocisterna TAM 130,

kombi vozilo

6
7. DVD GLOGOVAC Navalno vozilo TAM, kombi vozilo 6
8. DVD TORČEC Autocisterna Zastava 6
9. JVP KOPRIVNICA Autocisterna ili Navalno vozilo 3
10. ŽUPANIJSKI VATROGASNI ZAPOVJEDNIK Zapovjedno vozilo Dacia Duster
11. ZAVOD ZA HITNU MEDICINU KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE Vozilo za hitnu medicinsku pomoć  3

Ova vježba ne bi mogla biti održana bez suradnje sa Osnovnom školom Drnje, Područna škola Sigetec,Dječji vrtić Sigetec,Općine Peteranec, firme CE-ZA-R RJ Koprivnica, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Koprivnica, Županijskog vatrogasnog zapovjednika gosp. Zvonimir Habijan, te svih sudionika vježbe.

DVD Sigetec

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed