DVD Sigetec – Primjereni rad jučer, danas, sutra

U Društvenom domu Sigeca u subotu 2. veljače održana je 122. godišnja i izborna skupština DVD-a Sigetec. U prepunoj dvorani doma prisutno bilo je 24 predstavnika vatrogasnih društava, među kojima pobratimska društva DVD Legrad i Split, udruga iz ovog mjesta, donatori, gosti i uzvanici. Među gostima bio je načelnik općine Peteranec Ivan Pakasin, predsjednik Savjeta za mladež HVZ i predstavnik VZŽ Nikola Sočev, zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Lakuš sa suradnicima i drugi.

Pozdravne riječi prisutnima uputio je predsjednik Darko Palaš i otvorio rad Skupštine. Izvještaj o radu za proteklu godinu i plan rada za ovu godinu prezentiran je u Power Pointu tekstom i slikom predstavljene su brojne aktivnosti društva u protekloj godini.

Tijekom 2012. godine više desetaka članova društva uspješno je završilo nastavu za stjecanje višeg čina u vatrogastvu, nabavljene su zaštitne odore za 23 pripadnika operativnog voda, održano je već tradicionalno peto po redu natjecanje operativnih vatrogasaca uz sudjelovanje 17 desetina. Po prvi puta u znak sjećanje na prijatelja, vatrogasca i učitelja vatrogastva Mirka Petrovića organiziran je uspješan 1. vatrogasni memorijal Mirko Petrović. Radilo se na uređenju Vatrogasnog doma i okoliša, odlazilo na susrete, natjecanja i druženja sa prijateljima vatrogascima. No, prošle godine na području od Sigeca do Botova i Gabajeve Grede bilo je više požara otvorenog prostora u kojem su aktivno sudjelovali sa ostalim društvima i JVP-om Koprivnica te uspješno obranili ugrožena naselja i objekte od vatrene stihije. Sudjelovali su na dislokacijama u priobalju tokom ljetnih mjeseci, a aktivni bili su i u svim manifestacijama koje su održane u njihovom mjestu, kao jedan od glavnih nosioca svih aktivnosti u Sigecu.

Aktivnost rada u ovoj godini usmjerit će se na održavanja opreme i vozila, nabavci potrebite opreme, školovanju i edukaciji članova, uređenju Vatrogasnog doma, prisustvovati natjecanjima i vježbama te ostalim vatrogasnim aktivnostima, kako u mjestu tako i u drugim sredinama kako u Hrvatskoj tako i u nekim drugim Europskim državama gdje imaju prijateljska društva. Održat će se i 6. natjecanje operativnih vatrogasaca. Za ove i ostale potrebe rada društva planiran je financijski plan od 109 tisuća kuna. Izvještaje i planove članovi na Skupštini jednoglasno su usvojili.

Izabrano je i novo rukovodstvo. Predsjednik je stari novi Darko Palaš, potpredsjednik Zoran Hrenić, zapovjednik Davor Nemedan, tajnik Marko Tuščić, a blagajnica je Marija Horvat. Gosti su čestitali društvu na uspješnom radu i zaželjeli da tako nastave i ubuduće.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed