DVD Štaglinec – Bogatstvo u znanju i radu – vrlina je vatrogasaca Štaglinca

Samo znanje, različitost, edukacija članova u svestranom humanom radu društva oplemenjuje kontinuitet rada svih članova na ponos zajednice u kojoj živi. Tako se to radi u jednom od najboljih društava, koje nosi visoku podignutu perjanicu Dobrovoljnih vatrogasnih društava. To je DVD Štaglinec, koji djeluje u sklopu VZG Koprivnice i ima 164 člana. Društvo je i perjanica u radu i djelovanju u svim segmentima života u Štaglincu.

Skupštinu je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik Ivan Golubić

Skupštinu je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik Ivan Golubić

Prije rada 34. redovne godišnje i izvještajne Skupštine u petak 15. ožujka u prepunoj dvorani Društvenog doma, riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Ivan Golubić. Pozdravio je više od dvije stotine prisutnih među kojima je bilo 27 predstavnika vatrogasnih društava, članovi, predstavnici brojnih udruga, gosti među kojima predstavnik Županije Stjepan Behin, grada Koprivnice Mišel Jakšić, v.d. županijski zapovjednik Marijan Kicivoj, novoimenovani profesionalni županijski zapovjednik Zvonimir Habijan, potpredsjednik VZŽ Goran Matoničkin, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, pročelnik Područnog ureda DUZS Koprivnica Ivan Kramarić, zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Lakuš i njegov zamjenik Antonio Popijač i drugi.

Izvještaj o radu podnio je Tomislav Golubić

Izvještaj o radu podnio je Tomislav Golubić

U opširnom izvještaju o radu društva u minuloj godini, koji je podnio tajnik Tomislav Golubić, istaknute su brojne aktivnosti. To su brojna sudjelovanja na raznim manifestacijama, druženja sa prijateljskim društvima, prisustvovanjima raznim događajima i manifestacijama vatrogasnog karaktera, blagoslov kapelice Svetog Florijana ispred Društvenog doma, od strane župnika Nenada Piskača. Sudjelovanje na obilježavanju Dana vatrogastva i Svetog Florijana na Ješkovu. Na tradicionalnoj “Picokijadi” u Đurđevcu ekipa društva osvojila je zavidno treće mjesto u pripremanju pilećeg paprikaša. Školovanje i edukacija članova bio je jedan od prioriteta kao i već tradicionalno druženje najmlađih članova sa DVD-om, Glogovac i Gotalovo, što je u planu i za ovu godinu. Prošle godine sudjelovali su u gašenju dva požara jedan kod Sigeca a drugi u Štaglincu.

Predaja Spomenica za vjernost društvu

Predaja Spomenica za vjernost društvu

Planom rada za ovu godinu predviđeno je aktivno raditi sa ekipama koje će  sudjelovati na natjecanjima, turnirima u Kupu HVZ-a. Kupiti svečane i radne odore, aktivno sudjelovati u obilježavanju Mjeseca zaštite od požara i Dana Svetog Florijana Dana vatrogastva Hrvatske, kao i na ostalim proslavama kako u mjestu, tako i kod prijateljskih društava. Školovanje, edukacija i seminari za članove, kao i rad na protupožarnoj zaštiti jedno je od prioriteta plana rada u 2013. godini sa novčanim sredstvima nešto većim od 80.000 kuna.

Novoizabrani članovi ispred svečane pozornice

Novoizabrani članovi ispred svečane pozornice

Izabrano je novo-staro rukovodstvo prema iskušanom receptu da tim koji dobro radi, ne mijenja se. Tako je za predsjednika izabran  Ivan Golubić, dok su potpredsjednici Darko Gačan i Mirko Jagušić, tajnik Tomislav Golubić, zapovjednik Igor Međimorec, dozapovjednik Željko Bukvić, spremištar Stjepan Kozina. Predsjednik Nadzornog odbora je Marijan Krsnik, a članovi Stjepan Novak i Josip Žulj. Ovom prilikom za dugogodišnju vjernost društvu uručene su Spomenice. Za 10 godina dobio je Josip Bračko, 20 godina Davor Polančec i Davor Rus, za 30 godina Slavko Bračko i za 40 godina Franjo Cindrić. Spomenice uručio je Nikola Sočev i Marijan Kicivoj. Na Skupštini u redove DVD-a Štaglinec primljeno je i desetak novih članova.

Dugogodišnjim prijateljima iz Slovenije Ivan Golubić uručio je posebna priznavanja

Dugogodišnjim prijateljima iz Slovenije Ivan Golubić uručio je posebna priznavanja

Gosti su za rad društva imali samo pohvalne riječi, a novom-starom rukovodstvu zaželjeli uspješan rad.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 25, 2021, 2:36 pm
Sunny
Sunny
24°C
real feel: 25°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 51%
wind speed: 2 m/s SSW
sunrise: 6:43 am
sunset: 6:44 pm
Forecast September 25, 2021
day
Sunny
Sunny
24°C
wind speed: 1 m/s SSW
Forecast September 26, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
27°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast September 27, 2021
day
Partly sunny with thundershowers
Partly sunny with thundershowers
24°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast September 28, 2021
day
Rain
Rain
24°C
wind speed: 2 m/s NNE
Forecast September 29, 2021
day
Cloudy
Cloudy
23°C
wind speed: 2 m/s E
Forecast September 30, 2021
day
Cloudy
Cloudy
18°C
wind speed: 3 m/s NNE
Forecast October 1, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
20°C
wind speed: 2 m/s ESE
Forecast October 2, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
21°C
wind speed: 1 m/s E
Forecast October 3, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
23°C
wind speed: 1 m/s SE