DVD Štaglinec – “Čovjek vrijedi koliko dobra daje drugima…

… a vatrogasci daju najbolji primjer drugima”, rekao je zamjenik ministra poduzetništva i obrta Vlade RH Dražen Pros na godišnjoj skupštini DVD-a Štaglinec održanoj u petak 16. ožujka. Društveni dom prigradskog Koprivničkog naselja Štaglinca bio je premalen za brojne goste i uzvanike među kojima je osim Dražena Prosa, bio je predstavnik grada Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima, predsjednik Savjeta za mladež HVZ i potpredsjednik VZG Koprivnica Nikola Sočev, potpredsjednik VZŽ Goran Matoničkin, predstavnici 26 dobrovoljnih vatrogasnih društava, predstavnici udruga, firmi iz ovom mjesta, donatori i sponzori, članovi društva, te ostali gosti i uzvanici.

Tomislav Golubić podnosi izvješće o radu

Rad skupštine otvorio je predsjednik društva Ivan Golubić i pozdravio prisutne zaželjevši im ugodan boravak i druženje. Izvještaj o radu društva za prošlu godinu podnio je tajnik Tomislav Golubić. U njemu se ističe rad na protupožarnoj zaštiti, rad sa natjecateljskim ekipama koje bilježe dobre uspjehe na brojnim natjecanjima, sudjelovanje na vježbama, uređenju prostora za rad koji se nalazi u okviru društvenog nabrojao je i ostale brojne aktivnosti.

Planom rada za ovu godinu naglašava se među ostalim školovanje i edukacija članova, rad sa natjecateljskim ekipama, sudjelovanje na susretu djece Štaglinca-Glogovca-Gotalova, nabava potrebite opreme, rad na protupožarnoj preventivi, obilježavanje značajnih datuma i drugo. Izvješća i plan rada kao i financijski plan težak oko 80.000 kuna jednoglasno su usvojeni.

Goran Matoničkin uručuje Spomenice za 30 godina

Mišel Jakšić u ime grada i obnašateljice dužnosti gradonačelnika zamjenice gradonačelnika Vesne Želježnjak čestitao je društvu na postignutim uspjesima i zaželio i dalje dobar rad i nastavak dobre suradnje s gradom. Čestitkama za dobar rad pridružili su se i ostali gosti.

Bila je to u prigoda da se za vjernost ovom društvu uruče Spomenice za 10, 20 i 30 godina. DVD Štaglinec danas ima najviše članova od svih članica VZG Koprivnica, ukupno 164 članova u mjestu sa 352 stanovnika u 117 kućanstava, a ova brojka u ovom Koprivničkom prigradskom naselju dovoljno govori o vrijednosti i kvaliteti rada vatrogasaca Štaglinca. Za deset godina Spomenicu je dobio Josip Žulj i Branko Žulj, za 20 godina: Dejan Lovrenčić, Denis Došen i Mario Šestak a uručio je Nikola Sočev. Goran Zagorščak, Franjo Cinderić, Igor Međimorec, Marijan Krsnik, Nino Gašparić, Ivica Bračko i Željko Bukvić primili su Spomenice za 30 godina, a uručio je Goran Matoničkin.

Novi podupirajuči i počasni član sa Ivanom Golubićem

Jednoglasnom aklamacijom prisutnih članova skupštine primljena su djec: Matej Borščak,  Dominik Mihoci,  Ana Međimorec, Ivan Svržnjak, Laura Ratković, Nikola Bukvić, Ivana Jušić, Marko Medved i Filip Bošnjak, te za aktivnog člana  Petra Mikulaj. Nakon podužeg stažiranja i prekaljeni prijatelji društva Darko Šimunić, Damir Sikinger i Franjo Figač primili su uvjerenje o članstvu DVD-a Štaglinec, a uz čestitku uručio im je Ivan Golubić. On je ujedno predao i Diplomu počasnog člana društva zaslužnom prijatelju i velikom donatoru kako društva tako i mjesta umjetniku Dragutinu Ciglaru, predsjedniku likovne udruge  Motacilla Alba-Ješkovo, a on je predsjedniku MO Štaglinec Tomislavu Golubiću predao Darovnicu Motacille Alba-Ješkovo kojom se daruje zbirka umjetničkih djela koja su bila izložena u mjesecu studenom prošle godine u Društvenom domu u trajno vlasništvo mještanima Štaglinca. Ova umjetnička djela ukras su Društvenog doma i radnih prostora vatrogasaca.

 

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed