DVD Štaglinec – Malo mjesto, veliko društvo

Vrijedni članovi DVD-a Štaglinec, bolje rečeno cijelo mjesto ovog malog Koprivničkog prigradskog mjesta bilo je angažirano na održavanju redovne godišnje skupštine u Društvenom domu Štaglinca u subotu 19. ožujka. No, treba kazati da cijelo mjesto živi i radi u vatrogasnom društvu, u kojem svako domaćinstvo ima jednog ili više članova.

Pozdravne riječi predsjednika Ivana Golubića

U prepunoj dvorani Društvenog doma okupilo se oko dvije stotine vatrogasaca domicilnog društva, prijatelja iz 25 društava među kojima po prvi puta Starog Petrovog Sela iz Baranje, starih prijatelja iz Slovenije, predstavnici udruga i političkih stranaka ovog mjesta, predstavnik županije Stjepan Behin, dogradonačelnik Koprivnice Dražen Pros, zapovjednik PP i JVP Koprivnica Slavko Tucaković, tajnica VZŽ Mirjana Futač, predsjednik Savjeta za mladež HVZ Nikola Sočev, župnik Nikola Piskač, predsjednik udruge umjetnika “MotocilaAlba” Dragutin Ciglar i drugi.

Skupštinu je otvorio predsjednik Ivan Golubić pozdravivši brojne goste uzvanike i prijatelje zaželjevši im ugodan boravak. Nakon usvajanja Dnevnog reda i radnih tijela skupštine izvješće o radu za 2010. godinu podnio je tajnik Tomislav Golubić. On je istaknuo brojne aktivnosti među kojima je akcija desetak članova društva na sudjelovanju zaštite od poplava koje su izazvale kiše u vremenu od 17. do 19. rujna. Sudjelovalo se na brojnim natjecanjima, gdje su zabilježili zapažene rezultate. Dvojica članova bila su na tečaju za voditelja vatrogasne mladeži. Članovi društva bili su i na drugim tečajevima za stjecanja viših vatrogasnih zvanja. Obilježeni su značajni datumi a posebno Dan vatrogastva Dan Svetog Florijana. Bili su i organizatori proslava i darivanje djece povodom dana Svetog Nikole. U organizaciji Mjesnog odbora Štaglinec, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štaglinec i Župe Blažene Majke Tereze.

Izvještaj i plan rada podnio je Tomislav Golubić

Plan kao i financijsko i druga izvješća jednoglasno su usvojeni kao i plan rada za ovu godinu kojeg je predložio također Tomislav Golubić. Planom se za ovu godinu planira sudjelovanje na natjecanjima i Kupu HVZ-a, nabavka svečanih i radnih odora te izolacijskih za interventnu desetinu. Školovanje i edukacija članova, sudjelovanje na tečajevima za zvanja, održavanje opreme i vozila i prostorija društva, obilježavanje prigodnih datuma, rad na protupožarnoj preventivi i drugo.

Nikola Sočev uručuje priznanje mladeži

Brojni gosti uključeni u rad skupštine čestitali su društvu na postignutim rezultatima i zaželjeli uspjeh u budućem radu. Brojni gosti ovom su prilikom uručili i prigodne poklone, na primjer Dragutin Ciglar, koji je poklonio društvu umjetničku plaketu s grbom društva, a darivao je i druge zaslužne pojedince umjetničkim plaketama prigodnog sadržaja.

Dragutin Ciglar pozdravio je, pohvalio i predao prigodne umjetničke darove društvu, ali i drugim zaslužnim vatrogasnim djelatnicima

Slavko Tucaković uručio je petorici članova uvjerenje o položenom ispitu za vatrogasne dočasnike 1.klase,  Ivan Golubić i Nikola Sočev desetorici mladih vatrogasaca uručili priznanja za natjecanje u Šibeniku, a Dražen Pros Zahvalnice VZG Koprivnica 12-torici članova za poseban doprinos prilikom spašavanja imovine građana za vrijeme poplava prošle godine.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed