DVD Štaglinec održao godišnju skupštinu, izabrali novog predsjednika Zorana Zagorščaka

.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Štaglinec u subotu, 12. veljače, održalo je svoju godišnju skupštinu na kojoj su članovi potvrdili novog predsjednika, dosadašnjeg vršitelja dužnosti Zorana Zagorščaka. Novi predsjednik zahvalio je na ukazanom povjerenju članovima i dosadašnjem vodstvu DVD-a te poručio okupljenima kako će i dalje raditi na dobrobit dobrovoljnih vatrogasaca i naselja Štaglinec.

.

Igor Međimorec, zapovjednik društva, u svojem je izvješću o radu za 2021. godinu istaknuo brojne aktivnosti koje su obilježile godinu, poput izvanredne dislokacije na potresom pogođeno područje, donaciju opreme DVD-u Mali Gradac (u suradnji s ostalim DVD-ima gradske zajednice) te inicijativu za uklanjanje dimnjaka na području Koprivnice, što su tijekom godine s ostalim DVD-ima i realizirali. Tijekom godine sudjeluju i na osiguranju cijepljenja u dvorani Srednje škole, a održali su i pokaznu vježbu djece od šest do 12 godina. Tradicionalno su darivali djecu u povodu blagdana Svetog Nikole. Naglasio je i kako će i ove godine društvo raditi na promociji vatrogastva, usavršavanju članova, nastupima na raznim natjecanjima, nabavki i održavanju opreme te će organizirati tradicionalni malonogometni turnir kao i nastaviti suradnja s Gradom Koprivnicom, Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice, Društvom žena Proljeće i Mjesnim odborom Štaglinec.

.

Na skupštini su pročitani i ovogodišnji dobitnici odlikovanja koja će im se osobno uručiti tijekom narednog razdoblja. Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada u DVD-u dobili su Ana Međimorec, Ivan Svržnjak, Laura Ratković, Nikola Bukvić, Ivana Jurčić, Filip Bošnjak, Darko Šimunić, Franjo Figač, Damir Sikinger i Dragutin Ciglar. Spomenicu za 20 godina dobili su Josip Žulj i Branko Žulj, za 30 godina Dejan Lovrenčić, Robert Ostrički, Denis Došen i Mario Šestak, a za 40 godina Ivica Bračko, Željko Bukvić, Nino Gašparić, Marijan Krsnik i Ivica Ostrički. Zvanje vatrogasnog časnika prve klase stekli su Matea Golubić i Zoran Zagorščak. DVD Štaglinec i zapovjednik Međimorec primili su zahvalnicu grada Petrnje za angažman nakon potresa.

.

Rad društva pohvalili su i gosti, predstavnici vatrogasaca iz Zlatara, Supetra i Baranjskog Petrovog Sela te Goran Matoničkin, zamjenik predsjednika županijske vatrogasne zajednice, i Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio važnost članstva i njihove aktivnosti za svaki DVD, pa tako i za Štaglinec te poželio puno uspjeha u daljnjem radu. Najavio je i dolazak pet novih kombi vozila u gradska vatrogasna društva. Gradonačelnik Mišel Jakšić također je prisustvovao skupštini te je osim pohvala za rad društva naglasio i važnost vatrogastva i vatrogasaca za grad u cjelini te najavio kako će se ove godine za rad vatrogasnih društava u sklopu gradske vatrogasne zajednice iz gradskog proračuna osigurati milijun kuna, a u planu je i izgradnja novog i modernog vatrogasnog centra koji bi u potpunosti pokrio potrebe koprivničkog dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva.

.

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed