DVD Starigrad – mnoštvo aktivnosti i angažman članova potvrdili status jednog od najaktivnijih društava Koprivnice

.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad u subotu, 26. ožujka, održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj je u društvo stiglo mnogo pohvala za vrijedan rad te priznanje stručne vatrogasne, ali i lokalne zajednice potvrdivši tako činjenicu da je DVD Starigrad i dalje jedan od nositelja dobrovoljnog vatrogastva u Koprivnici, ali i šire.

.

Hrvoje Blažeković, zapovjednik DVD-a, ujedno i zapovjednik VZG-a Koprivnica, u izvješću zapovjedništva naglasio je kako su starogradski dobrovoljci i tijekom cijele godine bili aktivni, od potresom pogođenog područja, preko uklanjanja dimnjaka na čak 22 intervencije pa sve do redovnih dislokacija u NP Brijuni. Osim toga, odradili su preventivne ophodnje u žetvenoj sezoni, donirali opremu potrebitim DVD-ima te s 40 dobrovoljaca sudjelovali na 30 akcija cijepljenja stanovništva. Lani su sudjelovali i u vatrogasnoj vježbi Reka 2021., a ukupan angažman rezultirao je s više od 2000 sati rada članova. Na dobroj suradnji zahvalio je Slavku Tucakoviću, glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH, gradonačelniku Mišelu Jakšiću te VZG-u Koprivnica na čelu s predsjednikom Ivanom Golubićem. Istaknuo je i veliku ulogu Željka Cvrtile, predsjednika DVD-a Starigrad, koji svojim iskustvom i znanjem, ali i odnosom sa svakim članom uvelike doprinosi angažmanu društva kao cjeline.

.

Tajnica društva Snježana Veličan predstavila je plan rada za ovu godinu koji uključuje ulaganje u opremu, spremište te osposobljavanje članova, a kao i svih godina do sada, surađivati s lokalnom zajednicom te raditi na promociji vatrogastva i protupožarne zaštite u Starigradu te na razini gradske i županijske vatrogasne zajednice.

Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni, a u društvo je primljen i novi član, velečasni Ivica Puškadija, župnik Župe sv. Majke Terezije Starigrad, koji je već ranije postao vatrogascem.

.

Za deset godina rada u vatrogastvu priznanje je primio Josip Šepl, a za 20 godina Ilija Cikač. Potvrdu o osposobljenosti primili su i Alan Cvrtila (vatrogasac) te Krešimir Belčić, karlo Mioč, Ines Štefanić i Helena Jakopiček-Sarafimovski (vatrogasni časnik I. klase). DVD Starigrad i član Đino Cikač dobili su i priznanja za poseban doprinos i pomoć u sanaciji posljedica potresa koja su im dodijelili Grad Petrinja, JVP Petrinja i VZG Petrinja.

.

Od gostiju, pohvale za rad uputio je Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, koji je istaknuo kako su vatrogasci opet na usluzi u ulozi s kojom se do sada uglavnom nisu susretali, a to je pomoć raseljenim obiteljima iz Ukrajine. Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, također je dao punu podršku radu svih članova DVD-a Starigrad, a gradonačelnik Jakšić istaknuo je važnost ovog društva za sustav gradske civilne zaštite te zahvalio predsjedniku Cvrtili na predanom i kvalitetnom radu i u dobrovoljnom i profesionalnom vatrogastvu.

.

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed