DVD Suha Katalena – Novo rukovodstvo

U Društvenom domu Suha Katalena  6. veljače 2011. održana je redovna i ujedno izborna godišnja skupština DVD-a  Suha Katalena. Skupštinu je otvorio predsjednik Antonio Lovrak  koji je  pozdravio sve prisutnog  gradonačelnika Đurđevca  Slavka Gračana, Andriju Puhača, predstavnika JVP i VZG-a Đurđevac, predstavnike pet susjednih društava, predstavnike udruga i ostale goste i uzvanike.

Detalj sa skupštine (snimio: A. Puhač)

Zapovjednik DVD-a Suha Katalena Tomislav Rastovski podnio je izvještaj o  operativnom djelovanju društva u protekloj godini i ujedno predložio plan rada za ovu godinu. U izvješću o radu u 2010. godini istaknuo je da se članstvo radi čitavu godinu kako na uvježbavanju  natjecateljskog odjeljenja tako se radilo na održavanju opreme  i društvenih prostorija. Bez obzira što je društvo u protekloj godini primilo veći broj novih mladih članova (za svaku pohvalu), zapovjednik  DVD-a je istaknuo da se neće posustati  s aktivnostima već i dalje raditi na pridobivanju novih članova. Kako je među članstvom veći broj žena planira se ove godine osnovati žensko natjecateljsko odjeljenje. Prošle godine tri člana uspješno su osposobljena za zvanje vatrogasac i vatrogasac 1. klase dok se trenutno sedam članova nalazi  na školovanju za vatrogasca i dočasnika. Tokom prošle godine društvo je četiri puta interveniralo od toga na dva požara otvorenog prostora  te dvije intervencije na ispumpavanju vode. Na Skupštini došlo je do promjene  u rukovodstvu  DVD-a, u cilju još boljeg rada društva, tako da je staro rukovodstvo podnijelo ostavku, a skupština prihvatila i izabrala novo rukovodstvo. Za Predsjednika izabran je Ivica Mihaljević, dopredsjednika Mario Imbrišić, zapovjednik Tomislav Rastovski, dozapovjednik Antonio Lovrak, tajnica Anita Budrović, blagajnica Jasmina Vedriš, dok se Nadzorni odbor nije mijenjao.

Prigodni govor gradonačelnika Slavka Gračana (snimio: A. Puhač)

U rad skupštine pozdravnim riječima i željom za još bolji rad pridružili su se gosti. Slavko Gračan pozdravlja pohvaljuje dosadašnji rad vatrogasnog društva. Posebno je zadovoljan što je u društvo uključeno dosta mladih ljudi, koji su postali nosioci ovog društva, te istaknuo da u ovoj godini Grad Đurđevac će više izdvojiti sredstava za rad, koja će biti isključivo namijenjena za uređenje Društvenog doma. Riječi podrške i pohvale za rad uputio je i tajnik VZG Đurđevac Andrija Puhač i drugi.

Dio ženskog odjeljenja (snimio: A. Puhač)

Na kraju je Slavko Gračan uručio zapovjedniku Tomislavu Rastovskom dvije leđne naprtnjače za gašenje teže pristupačnim otvorenih prostora.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed