DVD Torčec – Novo mlađe rukovodstvo

U subotu 26. siječnja u Društvenom domu Torčeca održana je 131. redovna godišnja izvještajna Skupština na kojoj je prisustvovalo oko 150 osoba, predstavnika deset vatrogasnih društava, Vatrogasne zajednice: Legrada, Peteranca, Đelekovec-Drnje, a među gostima bio je načelnik općine Drnje Slavko Loth sa suradnicima, predsjednik VZŽ Ivan Golubić, predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Nikola Sočev, zapovjednik JVP grada Koprivnice Slavko Lakuš, predstavnik PU Koprivničko-križevačke Ivan Bračko, predstavnici udruga i donatori.

Pozdravne riječi prisutnima uputio je predsjednik Zlatko Zvjerac, koji je ujedno otvorio rad Skupštine. On je podnio i izvještaj o radu u kojem se moglo čuti o mnogo rada i požrtvovnosti pojedinaca i društva u cjelini jer ovo najstarije seosko društvo u našoj županiji sa bogatom tradicijom humanog rada jedno je od najaktivnijih društava u čijim redovima okupljeno je 168 članova. Prošle godine imali su 53 intervencije od čega osam požarnih, a najveći požar u kojem su uspješno sudjelovali u njegovom gašenju bio je u mjesecu srpnju kod Sigeca u kojem je sudjelovalo više dobrovoljnih društava, JVP grada Koprivnice, ukupno sedamdeset vatrogasaca. Sudjelovali su i na brojnim manifestacijama i imali druge aktivnosti U svom izvješću Zlatko Zvjerac nije zaboravio zahvaliti brojnim udrugama i pojedincima na pomoći u radu, dobroj suradnji sa Općinom Drnje, a posebno sa JVP grada Koprivnice i zapovjednikom Slavkom Lakušem, te mještanima sela koji uvijek nesebično pomažu kada je potrebno.

Izvještaj o radu za 2012. godinu podnio je Zlatko Zvjerac

Izvještaj o radu za 2012. godinu podnio je Zlatko Zvjerac

Na Skupštini dano je razrješenje dosadašnjem rukovodstvu i jednoglasno izabrano je novo. Novi predsjednik je Dario Betlehem, potpredsjednik Damir Mikulec, tajnica Petra Kuzmić, zapovjednik Marko Barić, zamjenik zapovjednika  Bojan Blažek, blagajnica Martina Blažek, ostali članovi: Zlatko Zvjerac, Bojan Kovačić, Josip Tkalčec, Ivan Kovač, Antonio Novak, Željko Gregurić i Branko Maltarić. Predsjednik Nadzornog odbora je Mirko Kosnica, a članovi Darko Kuzmić i Darko Horvat.

Jedan od najstarijih članova Josip Lakuš prima Spomen diplomu od Daria Betlehema

Jedan od najstarijih članova Josip Lakuš prima Spomen diplomu od Daria Betlehema

Plan rada predložio je u ime novog Nadzornog odbora predsjednik Dario Betlehem. Planom za ovu godinu servisirati će se vozila i oprema, nabaviti nova, obilježavati značajni datumi, raditi na protupožarnoj zaštiti, obuci i edukaciji članstva i drugo. Na kraju Skupštine stari i novi predsjednik uručili su Spomen Diplome društva za uspješnu suradnju i razvoj vatrogastva, povodom 130 godina humanog rada društva, koji su ovom prilikom na skroman način, radi objektivnih okolnosti obilježili na ovoj Skupštini. Spomen diplome biti će uručene svim članovima društva, udrugama i pojedincima koji su pomagali i pomažu rad društva. Na Skupštini uručene su najstarijim članovima i gostima.

Od prisutnih gostiju koji su sudjelovali u radu Skupštine, čule su se samo pohvalne riječi i čestitke novom rukovodstvu sa željom da budući rad bude kvalitetan kao dosadašnji, ako ne i bolji.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed