DVD TREMA DVORIŠĆE – 85. redovno izvještajna skupština

Vatrogasna skupština  započela je na drugačiji način, netom prije početka skupštine začula se po prvi puta zvuk vatrogasne sirene na vatrogasnom domu. Prijateljska društva nisu znali da je dvd Trema Dvorišće ovih dana uspio nabaviti od donacija vatrogasnu sirenu s bivše mesne industrije Križevci, te istu popravio i staviti u pogon.
Nakon kratkog uvoda predsjednik Vinko Nemećek je otvorio 85. redovno izvještajnu skupštinu, te pozdravio goste koji su prisustvovali na skupštini;

Nenad Bošnjak -načelnik Općine Sveti Ivan Žabno,
Nikola Radulec – predsjednik VZO Sveti Ivan Žabno,
Ivan Kunjek – zapovjednik VZO Sveti Ivan Žabno,
Zvonko Rumenjak – tajnik VZO Svet Ivan Žabno,
Zvonimir Kučina – počasni predsjednik VZO Sveti Ivan Žabno,
Mario Benković – zapovjednik vatrogasne postaje Novi Zagreb,

DVD Sveti Ivan Žabno, DVD Sveti Petar Čvrstec, DVD Ladinec, DVD Cirkvena, DVD Trema Medačevo, DVD Trema Budilovo, DVD Brezovljani, DVD Hrsovo, DVD Bojnikovec, DVD Bukovije, DVD Apatovec

Protekla godine je bila vrlo aktivna za dvd Trema Dvorišće, krenuo se s raznim radnim akcija, sudjelovali smo na hodočašću u Mariju Bistricu i povodom Sv. Florijana u katedralu, Bjelovar.  Organizirali smo osposobljavanje vatrogasnih kadrova pa ponosno ističemo da je naše Društvo bogatije za 5 vatrogasaca, 1 vatrogasca I. klase, 7 vatrogasnih dočasnika i 3 vatrogasna dočasnika I. klase. Sudjelovali smo na jednoj intervenciji otvorenog prostora. Članovi su prisustvovali na obljetnici DVD Sveti Petar Čvrstec i DVD Đurđic, na proslavi obljetnice DVD-a Đurđic održana je pokazna vježba na kojoj su sudjelovala 4 člana našeg Društva s vozilom.

Posebnu pozornost posvetili smo radu s vatrogasnim pomlatkom i mladeži nastojeći okupiti što veći broj mladih, te osmišljenim radom raditi s njima. Posebnu pozornost radu s vatrogasnim pomlatkom posvetio je zapovjednik Društva Renato Hudinec, pa je u mjesecu svibnju održao pokaznu vježbu sa vatrom za vatrogasni pomladak, a u mjesecu kolovozu održao je edukaciju i druženje sa pomlatkom i mladeži.

Tvrtka Trgo-agencija d.o.o. donirala nam je vatrogasnu sirenu, a budući da ista nije bila u funkciji odvezena je na popravak i uspješto popravljena i pokrenuta za vrijeme skupštine, a tome se zahvaljujemo prijatelju Dejanu Krivak koji je dao poseban trud oko popravka.

Društvo je aktivno nabavljalo opremu kako bi bili u mogućnosti što spremnije prisustvovati nepogodama.
Tajnica Kristna Matuško pročitala je sva izvješća koji su usvojena  jednoglasno, a na kraju skupštine gosti su kazali nekoliko prigodnih riječi.

Predsjednik VZO Nikola Radulec, pohvalio je rad društva i ukazao kako bi se ostala društva mogla ugledati na rad kroz cijelu godinu, vođenje skupštine i prezentiranje cjelogodišnjeg rada preko video projekta…

Zapovjednik VZO Ivan Kunjek, obratio je pozornost na školovanje vatrogasaca, što je  jako važno za daljnji rad vatrogasaca u operativi, i nada se da će sljedeće godine biti više časnika.
Velike pohvale zapovjedniku na tolikome trudu oko djece i mladeži, vatrogastvo nije samo vježbanje s djecom, djecu treba učiti kako zavoljeti vatrogastvo…

Načelnik Nenad Bošnjak po prvi puta je prisustvovao na skupštini dvd-a Trema Dvorišće i našalio se kako je lako voditi društvo kada imamo dobru tajnicu. Ukazao je kako općina aktivno sudjeluje u obnovama vatrogasnih domova i nabavi opreme, te ako trebamo kakvu pomoć, da je općina spremna vrlo rado pomoći.

Na završetku skupštine predsjednik se zahvalio na donaciji vatrogasnih kapa od gospodina Franje Posarić, te zapovjedniku brigade Novi Zagreb Mariu Benković na dolasku, poklonima i budućoj suradnji, svima članovima i mladeži društva te ostalim nam dragim prijateljima koji nesebično pomažu u razvitku dvd-a Trema Dvorišće, uz vatrogasni pozdrav “Vatru Gasi, Brata Spasi”.

R. Hudinec

September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 27, 2020, 9:13 am
Mostly sunny
Mostly sunny
9°C
real feel: 11°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 100%
wind speed: 1 m/s SSW
sunrise: 6:46 am
sunset: 6:40 pm
Forecast September 27, 2020
day
Cloudy
Cloudy
18°C
wind speed: 2 m/s SSE
Forecast September 28, 2020
day
Showers
Showers
19°C
wind speed: 3 m/s SSW
Forecast September 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
18°C
wind speed: 2 m/s W
Forecast September 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
19°C
wind speed: 1 m/s WNW
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
22°C
wind speed: 1 m/s WSW
Forecast October 2, 2020
day
Showers
Showers
20°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast October 3, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
23°C
wind speed: 3 m/s SSW
Forecast October 4, 2020
day
Showers
Showers
22°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast October 5, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
24°C
wind speed: 1 m/s N