DVD TREMA DVORIŠĆE – 85. redovno izvještajna skupština

Vatrogasna skupština  započela je na drugačiji način, netom prije početka skupštine začula se po prvi puta zvuk vatrogasne sirene na vatrogasnom domu. Prijateljska društva nisu znali da je dvd Trema Dvorišće ovih dana uspio nabaviti od donacija vatrogasnu sirenu s bivše mesne industrije Križevci, te istu popravio i staviti u pogon.
Nakon kratkog uvoda predsjednik Vinko Nemećek je otvorio 85. redovno izvještajnu skupštinu, te pozdravio goste koji su prisustvovali na skupštini;

Nenad Bošnjak -načelnik Općine Sveti Ivan Žabno,
Nikola Radulec – predsjednik VZO Sveti Ivan Žabno,
Ivan Kunjek – zapovjednik VZO Sveti Ivan Žabno,
Zvonko Rumenjak – tajnik VZO Svet Ivan Žabno,
Zvonimir Kučina – počasni predsjednik VZO Sveti Ivan Žabno,
Mario Benković – zapovjednik vatrogasne postaje Novi Zagreb,

DVD Sveti Ivan Žabno, DVD Sveti Petar Čvrstec, DVD Ladinec, DVD Cirkvena, DVD Trema Medačevo, DVD Trema Budilovo, DVD Brezovljani, DVD Hrsovo, DVD Bojnikovec, DVD Bukovije, DVD Apatovec

Protekla godine je bila vrlo aktivna za dvd Trema Dvorišće, krenuo se s raznim radnim akcija, sudjelovali smo na hodočašću u Mariju Bistricu i povodom Sv. Florijana u katedralu, Bjelovar.  Organizirali smo osposobljavanje vatrogasnih kadrova pa ponosno ističemo da je naše Društvo bogatije za 5 vatrogasaca, 1 vatrogasca I. klase, 7 vatrogasnih dočasnika i 3 vatrogasna dočasnika I. klase. Sudjelovali smo na jednoj intervenciji otvorenog prostora. Članovi su prisustvovali na obljetnici DVD Sveti Petar Čvrstec i DVD Đurđic, na proslavi obljetnice DVD-a Đurđic održana je pokazna vježba na kojoj su sudjelovala 4 člana našeg Društva s vozilom.

Posebnu pozornost posvetili smo radu s vatrogasnim pomlatkom i mladeži nastojeći okupiti što veći broj mladih, te osmišljenim radom raditi s njima. Posebnu pozornost radu s vatrogasnim pomlatkom posvetio je zapovjednik Društva Renato Hudinec, pa je u mjesecu svibnju održao pokaznu vježbu sa vatrom za vatrogasni pomladak, a u mjesecu kolovozu održao je edukaciju i druženje sa pomlatkom i mladeži.

Tvrtka Trgo-agencija d.o.o. donirala nam je vatrogasnu sirenu, a budući da ista nije bila u funkciji odvezena je na popravak i uspješto popravljena i pokrenuta za vrijeme skupštine, a tome se zahvaljujemo prijatelju Dejanu Krivak koji je dao poseban trud oko popravka.

Društvo je aktivno nabavljalo opremu kako bi bili u mogućnosti što spremnije prisustvovati nepogodama.
Tajnica Kristna Matuško pročitala je sva izvješća koji su usvojena  jednoglasno, a na kraju skupštine gosti su kazali nekoliko prigodnih riječi.

Predsjednik VZO Nikola Radulec, pohvalio je rad društva i ukazao kako bi se ostala društva mogla ugledati na rad kroz cijelu godinu, vođenje skupštine i prezentiranje cjelogodišnjeg rada preko video projekta…

Zapovjednik VZO Ivan Kunjek, obratio je pozornost na školovanje vatrogasaca, što je  jako važno za daljnji rad vatrogasaca u operativi, i nada se da će sljedeće godine biti više časnika.
Velike pohvale zapovjedniku na tolikome trudu oko djece i mladeži, vatrogastvo nije samo vježbanje s djecom, djecu treba učiti kako zavoljeti vatrogastvo…

Načelnik Nenad Bošnjak po prvi puta je prisustvovao na skupštini dvd-a Trema Dvorišće i našalio se kako je lako voditi društvo kada imamo dobru tajnicu. Ukazao je kako općina aktivno sudjeluje u obnovama vatrogasnih domova i nabavi opreme, te ako trebamo kakvu pomoć, da je općina spremna vrlo rado pomoći.

Na završetku skupštine predsjednik se zahvalio na donaciji vatrogasnih kapa od gospodina Franje Posarić, te zapovjedniku brigade Novi Zagreb Mariu Benković na dolasku, poklonima i budućoj suradnji, svima članovima i mladeži društva te ostalim nam dragim prijateljima koji nesebično pomažu u razvitku dvd-a Trema Dvorišće, uz vatrogasni pozdrav “Vatru Gasi, Brata Spasi”.

R. Hudinec

April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
April 22, 2021, 10:23 pm
Mostly cloudy
Mostly cloudy
9°C
real feel: 9°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 100%
wind speed: 1 m/s NNE
sunrise: 5:54 am
sunset: 7:50 pm
Forecast April 22, 2021
day
Partly sunny with thundershowers
Partly sunny with thundershowers
19°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast April 23, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
16°C
wind speed: 1 m/s NNE
Forecast April 24, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
17°C
wind speed: 1 m/s NE
Forecast April 25, 2021
day
Mostly sunny
Mostly sunny
18°C
wind speed: 2 m/s NNE
Forecast April 26, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
14°C
wind speed: 2 m/s SE
Forecast April 27, 2021
day
Showers
Showers
12°C
wind speed: 2 m/s S
Forecast April 28, 2021
day
Mostly cloudy with showers
Mostly cloudy with showers
16°C
wind speed: 1 m/s ESE
Forecast April 29, 2021
day
Sunny
Sunny
16°C
wind speed: 1 m/s S
Forecast April 30, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
17°C
wind speed: 2 m/s SSW