DVD Veliki Potočec – Krenuli ponovno s radom

U petak navečer 19. travnja održana je osnivačka Skupština DVD-a Veliki Potočec. Iako je ovo društvo osnovano još daleke 1952. godine u nazad 25 godina nije radilo tako da su mnogi članovi pristupili DVD-u Križevci. Na inicijativu predsjednika MO Veliki Potočec Hrvoja Gužvinca i dijela mještana naselja Veliki Potočec, pokrenuta je inicijativa da se društvo revitalizira. Tako je sazvana osnivačka skupština društva na kojoj se je okupilo 25-članova, jednim dijelom članova DVD-a Križevci, te mještana naselja Veliki Potočec. Skupština je održana u maloj prostoriji Vatrogasnog doma tako daje bila premala za sve prisutne.

Od gostiju na osnivačkoj skupštini bio je zapovjednik JVP grada Križevaca Ivan Matosović, zapovjednik VZG Križevaca Slavko Gotić, u ime Grada Križevaca Tomislav Katanović i u ime župana odnosno Županije Ivan Vuk. Za rukovodstvo društva su izabrani, Marijan Kralj za predsjednika, Hrvoje Gužvinec za tajnika, Ivan Pečarić za zapovjednika i Ivan Skoković za zamjenika zapovjednika.

Detalj sa osnivačke skupštine

Detalj sa osnivačke skupštine

Jedan od važnijih zadataka u programu rada društva je osposobiti članstvo društva te pokrenuti inicijativu za uređenje prostorije Vatrogasnog doma, koje su u devastirane. Prisutni gosti izrazili su punu potporu ovoj inicijativi da se i u ovom dosta velikom prigradskom naselju revitalizira društvo koje je nekada bilo vrlo aktivno i davalo značajan doprinos vatrogastvu ne samo ovom naselju nego i cijeloj vatrogasnoj zajednici.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed