DVD Veliki Raven – Perjanica dobrovoljnog vatrogastva svoga kraja

U petak 12. travnja u koprivničkom Domoljubu održana je svečana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Proslavi 20. rođendana Županije odazvali su se brojni gosti, a okupljenima se uz župana Darka Korena i predsjednicu Skupštine Milicu Fuček obratio i saborski zastupnik i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, predsjednik Skupštine županije Somogy i parlamentarni zastupnik Republike Mađarske Attila Gelencser te zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski.

Zajednička snimka ovogodišnji laureata Županije

Zajednička snimka ovogodišnji laureata Županije

Bila je to prilika da se među ostalim priznanjima uruče Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije zaslužnim pojedincima, ustanovama i društvima. Među ostalim ovo visoko priznanje naše županije primilo je i DVD Veliki Raven čiji je rad prepoznat, vrednovan i primjereno nagrađen, a nagradu u ime društva primio je predsjednik Ivan Mužić.

Ivan Mužić

Ivan Mužić

DVD Veliki Raven osnovano je 1893. godine i ove godine obilježava 120 godina svoga neprekidnog humanog rada. Nakon DVD-a Križevci i Poljana Križevačka najstarije je društvo na području VZG Križevci. U  svojim redovima okuplja 136 članova svih dobnih skupina. Aktivno i uspješno djeluju natjecateljske desetine djece, mladeži, članova i članica, njih pet ukupno i nema tog vatrogasnog natjecanje sa kojeg se nisu vratili i ukrasili svoj prostor Vatrogasnog doma medaljama i pokalima. Planom zaštite od požara i tehnološke eksplozije DVD Veliki Raven je određeno kao središnje i redovito sudjeluje u svim vatrogasnim intervencijama koje nastaju na području koje ono pokriva. Pored operativnih aktivnosti na radu sa opremom i tehnikom, sudjelovanje na svim događajima koje organiziraju vatrogasne organizacije, značajna aktivnost je provođenje preventivnih pregleda po domaćinstvima i vođenje brige oko osposobljenosti članstva.

– Osim navedenih vatrogasnih aktivnosti nositelj je gotovo svih društvenih i inih aktivnosti, koje se provode u naselju Raven, time daje značajan doprinos boljitku življenja u svom mjestu. Svakako trebam istači da članovi dobro surađuju sa ostalim društvima u okruženju pa i šire i preko granica Hrvatske. Na ovogodišnjoj skupštini prisustvovalo je 24 DVD-a kako sa područja Grada Križevaca, okolnih općina, te članovi bratskog društva iz Republike Slovenije PGD Hoče. Za svoj rad u proteklom razdoblju, među prvima od DVD-a, primili smo prije deset godina plaketu grada Križevci, a ove godine Zahvalnicu Županije, rekao nam je ponosno prvi čovjek društva promotor i pregalac vatrogastva Ivan Mužić. Upravo zahvaljujući njemu i dobro uigranoj ekipi čelnih ljudi društva i svih članova DVD Veliki Raven je perjanica  dobrovoljnom vatrogastvu ovoga područja, ali i šire.

 

Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Dragutin Rendić

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed