DVD Virje – Održan 3. Martinjski Kup “Dušana Koščića”

U Virju je u subotu 2. studenog 2013. održano dvoransko natjecanje u spajanju usisnog voda u organizaciji DVD Virje. Natjecanje je realizirano uz podršku brojnih sponzora, a najveći bili su: Vatropromet, VZŽ Koprivničko-križevačke i Općina Virje.

Detalj sa natjecanja

Detalj sa natjecanja

Odlična organizacija natjecanja privukla je brojne ekipe, njih ukupno 69. Nisu izostali niti odlični rezultati, pošto su nastupale najbolje ekipe iz Hrvatske, a pridružile su im se i vrhunske ekipe iz R. Slovenije. Najviše znanja u muškoj A konkurenciji pokazala je ekipa DVDa Johovec sa rezultatom 16,5 sekundi, dok je u muškoj B kategoriji pobijedila ekipa DVDa Turnašica sa 21,98 sekundi.

Ženska kategorija nije puno zaostala rezultatima od muške, a najbolja je u ženskoj A kategoriji bila ekipa DVDa Zaprešić sa 19,14 sekunde, dok je u ženskoj B kategoriji najbolja bila ekipa PGDa Hajdoše sa 19,15 sekundi.

Pobjednici u muškoj A kategoriji u u Superkupu - DVD Johovec

Pobjednici u muškoj A kategoriji u u Superkupu – DVD Johovec

Nakon natjecanja održano je Superkup natjecanje muških i ženskih ekipa, a u ženskoj kategoriji pobijedila je ženska A ekipa PGD Hajdoše, dok je muška A ekipa DVDa Johovec potvrdila kvalitetu i osvojila prvo mjesto.

Od gostiju natjecanju su sudjelovali gosp. Nenad Radojčić iz trvtke Vatropromet, Predsjednik VZŽ Koprivničko-križevačke gosp. Ivan Matosović,  Zapovjednik VZŽ Koprivničko-križevačke županije gosp. Zvonko Habijan, Načelnik Općine Virje gosp. Mirko Perok, i mnogi drugi.

Na kraju natjecanja najboljim ekipama podijeljeni su pehari i nagrade, te je pohvaljena odlična organizacija natjecanja koja je jamac da ćemo i slijedeće godine u Virju imati kvalitetno natjecanje sa vrhunskim ekipama.

 

REZULTATI:

Muški A

Muški B

Žene A

Žene B

 

 


 

Gobac

 

3 Responses to “DVD Virje – Održan 3. Martinjski Kup “Dušana Koščića””

 • bebas:

  Nemogu da ne napišem!!!! Svaka čast na organizaciji natjecanja ali mislim da nije bilo u redu da su kolege vatrogasci iz Slovenije vježbali sa svojim ključevima a neke od ekipa iz Slovenije i sa svojim usisnim košarama (sitkama). Na upit organizatora zbog čega je to dozvoljeno dobio sam odgovor da su takovi ključevi po pravilu CTIF-a. Ovim putem postavljam pitanje!!! Kako bi izgledala natjecanja da svaka ekipa donosi svoju opremu??? npr. Dođemo na natjecanje i donesemo svoje usisne cijevi jer imamo isti usis kao i po pravilu CTIF-a. Kao sudionik natjecanja u Virju smatram da kolegama iz Slovenije nije trebalo biti dozvoljeno vježbanje sa svojom opremom!!!!! Ljep pozdrav!!!

 • Saša Gregar:

  Pošto nismo bili u mogućnosti nabaviti dvostrane ključeve te nemamo iste, niti vježbamo sa njima zamolili smo kolege iz Slovenije da sa sobom ponesu svoje dvostrane ključeve sa kojima oni izvode vježbu. Po pravilniku HVZ-a je također dozovoljeno korištenje dvostranih ključeva za spajanje usisnog voda kao i po pravilniku CTIF-a. Po pravilniku CTIF-a na usisnim košarama postoji dodatna alka za kopčanje užeta za vezanje usisnog voda, koja je u orginalu izvedena sa savinutom šipkom (oblih rubova) promjera šipke 3mm, a kod nas u Hrvatskoj možemo kupiti umetak izrezan iz pločevine te nema oble rubove nego četvrtaste. Stoga su kolege iz Slovenije zamolile da vježbu izvode na svojoj usisnoj košari što im nisam dozvolio iz razloga što su naše sitke već imale ugrađene dodatne umetke za vezanje pa su oni htjeli usporediti sitku sa našom.

  Još jednom se svima zahvaljujem što su se odazvali, nadam se da ste se lijepo proveli i zabavili te da se vidimo dogodine!!

  Lijep pozdrav,

  Saša

 • ivan kunjek:

  Lijep pozdrav svima posebno kolegi Saši i čestitke na organizaciji i isto tako mala opaska:
  – slažem se sa bebasom za ključeve jer ako je natjecanje u Hrvatskoj onda gasilci iz Slovenije znaju gde idu i da moraju poštivat pravilnik te države ako je drugačiji od njihovog ili nastupiti u drugoj kategoriji ( van konkurencije )
  – malo je tužno da kad se organizira tako veliki turnir u cijeloj županiji nije bilo moguče nabavit dvostrane ključeve – ubuduče kad ih trebate samo javite par dana ranije i oni su tu.

  Još jednom sve pohvale organizatoru uz ono stalno pitanje DOKAD ČEMO SE MI NEKOME “DODVORAVATI” A IMAMO SVOJA PRAVILA.
  POMOZ BOG bračo vatrogasci

January 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
January 17, 2021, 4:07 am
Cloudy
Cloudy
-3°C
real feel: -3°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 78%
wind speed: 1 m/s SSE
sunrise: 7:30 am
sunset: 4:37 pm
Forecast January 17, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
-2°C
wind speed: 1 m/s NNW
Forecast January 18, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
-2°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast January 19, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
4°C
wind speed: 3 m/s SSW
Forecast January 20, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
9°C
wind speed: 5 m/s SW
Forecast January 21, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
12°C
wind speed: 5 m/s SW
Forecast January 22, 2021
day
Cloudy
Cloudy
11°C
wind speed: 4 m/s SSW
Forecast January 23, 2021
day
Showers
Showers
6°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast January 24, 2021
day
Showers
Showers
8°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast January 25, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
6°C
wind speed: 1 m/s SW