DVD Virje – Održan 3. Martinjski Kup “Dušana Koščića”

U Virju je u subotu 2. studenog 2013. održano dvoransko natjecanje u spajanju usisnog voda u organizaciji DVD Virje. Natjecanje je realizirano uz podršku brojnih sponzora, a najveći bili su: Vatropromet, VZŽ Koprivničko-križevačke i Općina Virje.

Detalj sa natjecanja

Detalj sa natjecanja

Odlična organizacija natjecanja privukla je brojne ekipe, njih ukupno 69. Nisu izostali niti odlični rezultati, pošto su nastupale najbolje ekipe iz Hrvatske, a pridružile su im se i vrhunske ekipe iz R. Slovenije. Najviše znanja u muškoj A konkurenciji pokazala je ekipa DVDa Johovec sa rezultatom 16,5 sekundi, dok je u muškoj B kategoriji pobijedila ekipa DVDa Turnašica sa 21,98 sekundi.

Ženska kategorija nije puno zaostala rezultatima od muške, a najbolja je u ženskoj A kategoriji bila ekipa DVDa Zaprešić sa 19,14 sekunde, dok je u ženskoj B kategoriji najbolja bila ekipa PGDa Hajdoše sa 19,15 sekundi.

Pobjednici u muškoj A kategoriji u u Superkupu - DVD Johovec

Pobjednici u muškoj A kategoriji u u Superkupu – DVD Johovec

Nakon natjecanja održano je Superkup natjecanje muških i ženskih ekipa, a u ženskoj kategoriji pobijedila je ženska A ekipa PGD Hajdoše, dok je muška A ekipa DVDa Johovec potvrdila kvalitetu i osvojila prvo mjesto.

Od gostiju natjecanju su sudjelovali gosp. Nenad Radojčić iz trvtke Vatropromet, Predsjednik VZŽ Koprivničko-križevačke gosp. Ivan Matosović,  Zapovjednik VZŽ Koprivničko-križevačke županije gosp. Zvonko Habijan, Načelnik Općine Virje gosp. Mirko Perok, i mnogi drugi.

Na kraju natjecanja najboljim ekipama podijeljeni su pehari i nagrade, te je pohvaljena odlična organizacija natjecanja koja je jamac da ćemo i slijedeće godine u Virju imati kvalitetno natjecanje sa vrhunskim ekipama.

 

REZULTATI:

Muški A

Muški B

Žene A

Žene B

 

 


 

Gobac

 

3 Responses to “DVD Virje – Održan 3. Martinjski Kup “Dušana Koščića””

 • bebas:

  Nemogu da ne napišem!!!! Svaka čast na organizaciji natjecanja ali mislim da nije bilo u redu da su kolege vatrogasci iz Slovenije vježbali sa svojim ključevima a neke od ekipa iz Slovenije i sa svojim usisnim košarama (sitkama). Na upit organizatora zbog čega je to dozvoljeno dobio sam odgovor da su takovi ključevi po pravilu CTIF-a. Ovim putem postavljam pitanje!!! Kako bi izgledala natjecanja da svaka ekipa donosi svoju opremu??? npr. Dođemo na natjecanje i donesemo svoje usisne cijevi jer imamo isti usis kao i po pravilu CTIF-a. Kao sudionik natjecanja u Virju smatram da kolegama iz Slovenije nije trebalo biti dozvoljeno vježbanje sa svojom opremom!!!!! Ljep pozdrav!!!

 • Saša Gregar:

  Pošto nismo bili u mogućnosti nabaviti dvostrane ključeve te nemamo iste, niti vježbamo sa njima zamolili smo kolege iz Slovenije da sa sobom ponesu svoje dvostrane ključeve sa kojima oni izvode vježbu. Po pravilniku HVZ-a je također dozovoljeno korištenje dvostranih ključeva za spajanje usisnog voda kao i po pravilniku CTIF-a. Po pravilniku CTIF-a na usisnim košarama postoji dodatna alka za kopčanje užeta za vezanje usisnog voda, koja je u orginalu izvedena sa savinutom šipkom (oblih rubova) promjera šipke 3mm, a kod nas u Hrvatskoj možemo kupiti umetak izrezan iz pločevine te nema oble rubove nego četvrtaste. Stoga su kolege iz Slovenije zamolile da vježbu izvode na svojoj usisnoj košari što im nisam dozvolio iz razloga što su naše sitke već imale ugrađene dodatne umetke za vezanje pa su oni htjeli usporediti sitku sa našom.

  Još jednom se svima zahvaljujem što su se odazvali, nadam se da ste se lijepo proveli i zabavili te da se vidimo dogodine!!

  Lijep pozdrav,

  Saša

 • ivan kunjek:

  Lijep pozdrav svima posebno kolegi Saši i čestitke na organizaciji i isto tako mala opaska:
  – slažem se sa bebasom za ključeve jer ako je natjecanje u Hrvatskoj onda gasilci iz Slovenije znaju gde idu i da moraju poštivat pravilnik te države ako je drugačiji od njihovog ili nastupiti u drugoj kategoriji ( van konkurencije )
  – malo je tužno da kad se organizira tako veliki turnir u cijeloj županiji nije bilo moguče nabavit dvostrane ključeve – ubuduče kad ih trebate samo javite par dana ranije i oni su tu.

  Još jednom sve pohvale organizatoru uz ono stalno pitanje DOKAD ČEMO SE MI NEKOME “DODVORAVATI” A IMAMO SVOJA PRAVILA.
  POMOZ BOG bračo vatrogasci

September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 28, 2020, 7:39 am
Rain
Rain
12°C
real feel: 10°C
current pressure: 1000 mb
humidity: 89%
wind speed: 4 m/s ENE
sunrise: 6:48 am
sunset: 6:38 pm
Forecast September 28, 2020
day
Showers
Showers
19°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast September 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
17°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast September 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
19°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
21°C
wind speed: 2 m/s WSW
Forecast October 2, 2020
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
19°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast October 3, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
25°C
wind speed: 4 m/s S
Forecast October 4, 2020
day
Showers
Showers
23°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast October 5, 2020
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
21°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast October 6, 2020
day
Rain
Rain
21°C
wind speed: 3 m/s SSW