Edukativna fotografska izložba ”Vatru gasi, brata spasi”

Foto kino kluba Podravina u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Koprivnica, u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, organizirali su edukativnu fotografsku izložbu pod nazivom ”Vatru gasi, brata spasi”.

Na četvrtoj po redu samostalnoj izložbi o vatrogastvu, Krešimir Juratović izložio je 46 fotografija nastalih tokom vatrogasnih vježbi.

Želja je autora kroz fotografije približiti vatrogastvo građanstvu, a posebice djeci i mladima, upoznati ih s vatrogasnom djelatnošću te ih potaknuti da se uključe u rad dobrovoljnih vatrogasnih društava i da postanu vatrogasci.

Izložbu je u četvrtak 23. svibnja u Domu Zajednice tehničke kulture svečano otvorio gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić. Pokrovitelji izložbe su Grad Koprivnica i ZTK Grada Koprivnice, a Tiskara ”Bogadi” je izradila i darovala podloge-paspartu za fotografije.

Pored gradonačelnika Jakšića, na otvorenju izložbe su bili nazočni zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor, predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev, predsjednik ZTK Grada Koprivnice Sanjin Godek, tajnica ZTK Grada Koprivnice Ljubica Cader, zapovjednik DVD-a Koprivnica Danijel Matijaković i učenici 2 B i 2 C Osnovne škole ”Antun Nemčić Gostovinski” sa svojim učiteljicama Karmen Bardek i Ljupkom Mihailović.

Nikola Sočev i Vladimir Piškor s djecom su razgovarali o vatrogastvu i preventivi od požara na što su djeca veoma pozitivno reagirala, a na upit tko želi biti vatrogasac, u trenu je dvadesetak ruku bilo u zraku.

Danijel Matijaković najmlađima je prezentirao vatrogasne aparate, raznu opremu  i zaštitno vatrogasno odijelo marke Bristol.

Djeca su detaljno razgledala cjelokupnu izložbu i upoznala se s opremom, a neopisivo zadovoljstvo im je bilo kad su na glave stavljali vatrogasne kacige.

U konačnici izložba je polučila željene rezultate…

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed