Memorijal „Stjepan Paša“ okupio oko 700 najmlađih vatrogasaca

U nedjelju, 27. svibnja 2018.godine, na igralištu NK Miklinovec, održan je 15. memorijalni turnir „Stjepan Paša“, vatrogasno natjecanje za djecu i mladež. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, te pod supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica. Na natjecanju su sudjelovale 53 ekipe/odjeljenja u 4 kategorije.

Sve nazočne, pozdravio je predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev koji je svima zaželio ugodan boravak i dobre rezultate na natjecanju.

Članovi DVD-a Koprivnica i DVD-a Peščenik položili su vijenac i zapalili svijeće na grobu pokojnog Stjepana Paše.

Otvorenju natjecanja, nazočili su gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić,  predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, tajnica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ines Štefanić, izaslanik župana Koprivničko-križevačke županije Krešimir Škvorc, i obitelj pokojnog Stjepana Paše. Svima nazočnima, pozdravne riječi uputili su Goran Matoničkin, Krešimir Škvorc, Ines Štefanić i Mišel Jakšić.

Čast da otvori natjecanje pripala je gradonačelniku Mišelu Jakšiću, koji je rekao ”Izuzetno mi je drago što se kroz ovo natjecanje obilježava spomen na jednog od najvećih koprivničkih vatrogasaca, Stjepana Pašu. Današnji rezultat nije važan, već je važno da i dalje nastavite razvijati ovu predivnu tradiciju koju imamo u našem gradu ,našoj županiji, našoj Hrvatskoj. Hvala vam što ste krenuli ovim putem”.
U svojstvu kontrolor, natjecanju je nazočio Zdravko Orsag, iz Međimurske županije.

Na kraju natjecanja održalo se službeno zatvaranje, na kojemu su sudjelovali natjecatelji, voditelji ekipa, članovi voditeljstva natjecanja, suci i tehničko osoblje, gradonačelnik Mišel Jakšić , glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, zamjenik zapovjednika VZG Koprivnica Borislava Pavlovića i Danijela Paša, kćer pokojnog Stjepana Paše.

Uz pozdravne riječi domaćina, predsjednika DVD-a Koprivnica Nikole Sočeva, zamjenika zapovjednika VZG Koprivnica Borislava Pavlovića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića i Danijele Paše, proglašeni su i željno iščekivani rezultati.

U kategoriji djeca-muški 6-12 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Slanje, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Glogovac, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Koprivnica.
U kategoriji djeca-žene 6-12 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Galovac, drugo mjesto pripalo je odjeljenju DVD-a Glogovac, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Prespa.

DVD Slanje djeca-muški,  osvojio je i prelazni pehar memorijala za ovaj uzrast.

U kategoriji mladež-muški 12-16 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Donja Voća, drugo je bilo odjeljenje DVD-a Krištanovac, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Prespa.
U kategoriji mladež-žene 12-16 godina, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Nuštar, drugo  odjeljenje DVD-a Sveta Marija, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Starigrad.

DVD Nuštar, mladež-žene osvojio je prelazni pehar memorijala za ovaj uzrast, a ujedno su imali i najbolju vježbu na natjecanju.

Kao što ga je otvorio, natjecanje je i zatvorio gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, koji je čestitao pobjednicima i svim sudionicima natjecanja, zahvalivši se domaćinima, članovima DVD-a Koprivnica na veoma dobro organiziranom natjecanju.

 

Tekst i fotografije: Krešimir Juratović

February 2020
M T W T F S S
« Jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
February 18, 2020, 8:15 am
Cloudy
Cloudy
8°C
real feel: 6°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 73%
wind speed: 2 m/s NW
sunrise: 6:52 am
sunset: 5:22 pm
Forecast February 18, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
13°C
wind speed: 2 m/s NE
Forecast February 19, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
12°C
wind speed: 1 m/s E
Forecast February 20, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
10°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast February 21, 2020
day
Partly sunny
Partly sunny
13°C
wind speed: 2 m/s W
Forecast February 22, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
13°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast February 23, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
16°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast February 24, 2020
day
Mostly sunny
Mostly sunny
16°C
wind speed: 2 m/s WSW
Forecast February 25, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
14°C
wind speed: 2 m/s W
Forecast February 26, 2020
day
Showers
Showers
11°C
wind speed: 3 m/s WNW