Održan “Dravski Kup 2012”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ i ove je godine, 8. srpnja, organiziralo pozivno vatrogasno natjecanje pod nazivom “Dravski kup 2012”. Ugodne vremenske prilike pogodovale su odazivu 22 desetine samom natjecanju, a koje je provedeno u dva dijela:

– izvođenje vježbi po Pravilniku za natjecanja vatrogasaca u Republici Hrvatskoj,

– izvođenje “suhih” vježbi s izvlačenjem uloga u odjeljenju (tzv. disciplina “Svi znaju sve”).

Među više od 200-njak natjecatelja koji su se natjecali na tromeđi Podravine, Međimurja i Zagorja bilo je najviše najmlađih  članova vatrogasnih organizacija, ali i nekoliko vrlo kvalitetnih muških seniorskih odjeljenja na nacionalnoj razini. Upravo među muškim seniorima pobjedu i veliki prijelazni pehar domaćina osvojio je DVD Donji Kneginec ispred DVD-a Koprivnica i DVD-a Vrbanovec. Među seniorkama prvo su mjesto osvojile članice DVD-a Varaždinske Toplice.

Desetinke sekunde odlučivale su i o najboljima među djecom u dobi od 6 do 12 godina. Najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Sveta Marija, ispred vršnjakinja iz DVD-a Svibovec Podravski i DVD-a Sigetec Ludbreški. Među dječacima pobjedu su osvojili dječaci iz DVD-a Jagnjedovec, ispred malih članova DVD-a Vidovec i DVD-a Virje.

U popularnoj seniorskoj disciplini pod nazivom “Svi znaju sve”, a u kojoj dolaze do izražaja dolaze svestranost i znanje svakog od 9  članova odjeljenja, održanoj pod reflektorima terena NK Drava, najuspješniji su bili članovi DVD-a Vrbanovec. Članovi DVD-a Gornji Kučan i  članice DVD-a Varaždinske Toplice svoju su izdržljivost dokazali ukupnom pobjedom tijekom izuzetno napetih  dvoboja u potezanju užeta, dok je najspretniju ruku pri bacanju torbice s užetom na metu imao Vladimir Kovaček iz Svetog Đurđa.

Bogat poslijepodnevni program natjecanja u različitim vatrogasnim disciplinama, odnosno manifestacija kojoj je jedna od temeljnih odrednica bilo prikupljanje novčanih sredstava za nastavak gradnje novog vatrogasnog doma DVD-a Sveti Đurđ, u potpunosti je ispunio očekivanja nazočnih, među kojima je bilo i nekoliko visokih gostiju, na čelu sa zamjenikom načelnika Općine Sveti Đurđ Zlatkom Gizdavcem i Nenadom Radojčićem, direktorom Vatroprometa iz Zagreba.

Društvo se uz vrlo vruće vremenske uvjete ponovno dokazalo kao uspješan organizator 30-tak ovakvih manifestacija tijekom svojeg 115-godišnjeg  povijesnog puta. Spomenimo i kako je ovo natjecanje bilo je jedno od posljednjih pripremnih  natjecanja uoči regionalnog vatrogasnog natjecanja koje će biti održano u Dubovici 18. kolovoza ove godine.

 

DOWNLOAD:

Rezultati_Dravski kup 2012

 

Stjepan Kovaček, dipl.ing.

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed