Održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Dana 10. 12. 2019.godine u Vatrogasnom domu u Rasinji održana je sjednica Predsjedništva, Zapovjedništva, Nadzornog odbora i delegata Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Naime, radi se o sjednici Skupštine s obzirom da se plan rada i financijski plan za 2020. godinu mora donijeti u ovoj, 2019. godini. Sjednicu Skupštine vodio je zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Vladimir Piškor.

Sveukupno je nazočilo 58 članova Predsjedništva, Zapovjedništva, Nadzornog odbora, delegata Skupštine i gosti.
Od gostiju sjednici su nazočili zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, pročelnica ureda župana Melita Ivančić, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc i vatrogasni inspektor Stjepan Lončar.

Na početku sjednice, u ime domaćina sve nazočne pozdravili su općinski načelnik Danimir Kolman i predsjednik DVD-a i VZO Rasinja, Davor Tetec.  

Na sjednici je donesen Plan i program rada za 2020. godinu. Prilikom izlaganja zapovjednik Zvonimir Habijan naglasio je da će uz koordinaciju i suradnju lokalne vlasti i potporu Koprivničko-križevačke županije zajedno s Glavnim vatrogasnim zapovjednikom RH organizirati zajedničku vježbu zemaljskih i zračnih snaga Republike Hrvatske i svih žurnih službi koje se angažiraju u kriznim situacijama. Sve pripremne radnje za vježbu provoditi će Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji sa Vatrogasnom zajednicom županije. 

Tijekom 2020. godine sudjelovati ćemo s natjecateljskim ekipama na državnom vatrogasnom natjecanju u Varaždinu i Čakovcu. Kao i ranijih godina, po zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika sudjelovati ćemo u redovnim, a po potrebi i vanrednim dislokacijama prilikom gašenja požara otvorenog prostora ili drugih kriznih situacija na teritoriju Republike Hrvatske. Pomagati ćemo našim članicama prilikom obilježavanja obljetnica rada i postojanja.

U suradnji sa Hrvatskom vatrogasnom zajednicom sudjelovati ćemo na 20. hodočašću vatrogasaca u nacionalno svetište Mariju Bistricu.

Na sjednici je također donesen rebalans Financijskog plana za 2019. godinu, kao i Financijski plan za 2020. godinu s projekcijom za 2021. i 2022. godinu. Vezano za financijski plan za iduću godinu donesene su odluke vezane za doznaku sredstva Koprivničko-križevačke županije za nabavku opreme, odluka o doznaci sredstva prilikom obilježavanja obljetnica rada i postojanja, odluka o raspodjeli sredstava premija osiguranja, kao i ostale odluke neophodne za rad Zajednice tijekom 2020. godine.

Županijski vatrogasni zapovjednik upoznao je nazočne s dislokacijama koje su vršene tijekom 2019. godine, te se zahvalio svim vatrogascima na pomoći. Također, vatrogasni zapovjednik Habijan upoznao je nazočne da je do 30. 11. 2019. godine ukupno bio 401 događaj, a 369 intervencija i to 179 požarnih intervencija, te 190 tehničkih intervencija.

Vatrogasni inspektor Stjepan Lončar upoznao je nazočne da je tijekom 2019. godine izvršeno 93 nadzora i da je temeljem nadzora izdano 25 rješenja sa naređenim mjerama. Također, naglasio je da se novim predloženim Zakonom o vatrogastvu želi podići vatrogasne organizacije na viši nivo organiziranosti. Županijski zapovjednik također se osvrnuo na novi prijedlog Zakon o vatrogastvu o kojemu će zasigurno biti održana zasebna sjednica i voditi će se još mnogo rasprava.

Na sjednici su prezentirani Planovi temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara i to:

  • Plan intervencija kod velikih požara otvorenog prostora na području županije,
  • Plan aktivnosti iz područja zaštite od požara za vrijeme turističke i žetvene sezone,
  • Plan dislokacije vatrogasnih vozila s područja županije,
  • Plan dislokacije pripadnika DVIP-a iz sastava JVP gradova,
  • Plan dislokacije pripadnika vatrogasnih postrojbi iz sastava DVD-a,

U svrhu provođenja postupka nabave male vrijednosti donesen je Pravilnik o provođenju postupka jednostavne nabave VZ  Koprivničko-križevačke županije.

Županijski vatrogasni zapovjednik naglasio je da su u narednom periodu planirana osposobljavanja za razlićita vatrogasna zvanja i specijalnosti u vatrogastvu, kao i polaganje ispita novih kandidata za vatrogasne suce.

Pri kraju sjednice svima nazočnima obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nakon završetka sjednice, domaćini su za sve nazočne pripremili prigodni domjenak.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed