PP Koprivnica – Dobro osmišljena vježba “Podravina 2011”

U petak 13. svibnja u Đelekovcu održana je druga Taktičko-pokazna vatrogasna vježba Požarnog područja Koprivnica pod imenom “Podravina 2011”. Sudjelovalo je 103 vatrogasaca iz 14 DVD-a i JVP grada Koprivnice sa 14 interventnih vatrogasnih vozila i šest kombi vozila. Na vježbi sa DVD-ima iz Sigeca, Peteranca, Hlebina, Koprivničkih Bregi, Novigrada Podravskog, Legrada, Đelekovca, Torčeca, Imbriovca, Domaji, Jagnjedovec, Štaglinec, Koprivnica i JVP grada Koprivnice, nastupili su i vatrogasci iz DVD-a Predavac susjedne Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sa kolnika uz pomoć specijalne opreme automobili brzo su uklonjeni

Cilj vježbe bila je provjera operativne spremnosti i mobilnosti JVP grada Koprivnice i DVD-a kroz obavljanje raznih taktičkih zadataka, rad s osobnom zaštitnom opremom, upotrebom izolacijskih aparata, rad i opremljenost vozila, provjera sustava za uzbunjivanje i drugo što čini operativnu spremnost učinkovito o čemu su se uvjerili i brojni mještani Đelekovca koji su poslijepodnevnim satima sa zanimanjem u središtu mjesta pratili odvijanje vježbe.

Sudionike vježbe pozdravio je i pohvalio predsjednik VZŽ Ivan Golubić

Pretpostavka bila je da je došlo do sudara dva osobna automobila i auto cisterne pa je došlo do prolijevanja lož ulja prema obližnjoj zgradi općine te mogućnosti proširenja požara na zgradu pošte i Društvenog doma u neposrednoj blizini. U neposrednoj blizini buknuo je požar u kotlovnici nogometnog kluba, a došlo je do propuštanja plinske instalacije kod Dječjeg vrtića i škole pa su djeca bila u opasnosti i trebalo ih je hitno evakuirati.

Gašenje pjenom uspješno je obavljeno

Brzo, uspješno i učinkovito obavljali su se svi zadaci

Poput filmskog scenarija za akcioni film navedeni događaji odvijali su se prema planu i programu zadataka pojedini vatrogasnih društava, koja su sa uspjehom odradili sve postavljene zadaće. Na kraju vježbe pohvalio je sve sudionike zapovjednik vježbe Slavko Tucaković, koji je zajedno sa načelnicom općine Đelekovec Šteficom Sirutka obavio smotru postrojbi. Ona je čestitala na uspješno obavljenoj vježbi i uvježbanosti ekipa koje su u njoj sudjelovale. Predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Ivan Golubić također je čestitao sudionicima taktičko-pokazne vježbe uz želju da se i iduće godine vide na trećoj vježbi. Tom prilikom Slavko Tucaković predao je i 11-torici članova DVD Đelekovec uvjerenja o završenom ispitu za čin ispitanog vatrogasca.

Izvjestitelj VZŽ Koprivničko-križevačke

Dragutin Rendić

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed