REAGIRANJE: Županijsko natjecanje iz neke druge perspektive

Već i vrapci na grani znaju kako sport i nije nešto pretjerano pošten pogotovo ako se radi o velikim natjecanjima i velikim dobicima. No ni vrapcima ni meni, a ni ostalim članovima ekipe DVD-a Veliki Otok nije jasno otkad je županijsko natjecanje u vatrogastvu toliko važno da se lažiraju i namještaju rezultati.

I muška i ženska ekipa DVD-a Veliki Otok već jako dugo uživa status najboljih ekipa u županiji, a ako se pita neke znalce i u cijeloj regiji. To naravno nekim „intelektualcima“ iz područja vatrogastva ne odgovara pa su na vrlo prljav način to i pokazali na ovom županijskom natjecanju.

U nedjelju, 06.10.2013.god. održano je Županijsko natjecanje u Peterancu, napominjem kako ishod natjecanja nije imao nikakav plasman već je jedina dobitna stvar bila pehar i naslov prvaka.

Članica ženske ekipe DVD-a Veliki Otok oboljela je dan prije i nije mogla nastupiti na natjecanju. To i ne bi bila tako velika stvar da jedan uvaženi gospodin koji uživa veliko poštovanje u vatrogastvu nije napravio dramu i vrlo ružnim i neprimjerenim riječima okarakterizirao ekipu. Isti gospodin  koji je prije bio prozivan radi neprimjerenog suđenja (bio je glavni sudac na natjecanju gdje je nastupila ekipa DVD-a koju on trenira i nije pisao grešku koja je bila vidljiva i laicima iz aviona).

Nakon dva sata prepucavanja, u kojem je glavnu riječ vodio taj isti gospodin iako je bio samo promatrač, ekipa DVD-a Veliki Otok nastupila je kao posljednja ekipa. Gospodina je to vrlo uzrujalo (sva sreća što je tim Hitne medicinske pomoći bio blizu jer je izgledalo ko da će doživjeti srčani udar) te je upao na teren gdje se odvijala vježba. Uz pogrdne riječi i dovikivanja ometao je izvođenje vježbe na što glavni sudac apsolutno nije reagirao, te ga nije udaljio s terena.

Nakon izvedene prve vježbe kao zapovjednika,glavni sudac me upozorio na nepravilan rad koji se ispostavio da nije nepravilan (izgleda da ni suci ne znaju što je pravilno a što nije), te je zaključio kako je vježba izvedena bez greške 49.2sec. Gospodina je to vrlo uzrujalo te je pozvao na razgovor sve suce (i dalje nije jasno ni vrapcima ni meni ni ostalim članovima ekipe zašto glavni sudac polaže račune nekom „profesionalnom“ čovjeku koji ulazi na teren i pogrdnim izrazima ometa izvođenje vježbe).

Uz sugestiju trećeg suca kako imamo jake neprijatelje, započele smo drugu vježbu. Gospodin je i dalje nastavio vrlo žustro galamiti na terenu, te ometati ekipu.

Kao zaista profesionalna ekipa članice su vježbu izvele za 51.1sec sa greškom nepravilnog rada, ali je onda nastao problem. Prva vježba bila je bolja od druge no iskrsnula je greška u prvoj vježbi za koju si je glavni sudac napisao bilješku, ali eto nije nikome rekao.
Onda se predomislio pa je zaključio kako je na tu grešku upozorio nekog drugog (napominjem da se greške govore isključivo zapovjedniku). Naravno više jadan ni sam nije znao što je točno greška pa sam kao zapovjednik predložila da pozovemo gospodina koji urla da on objasni što je točno greška. Glavni sudac je vrlo grubim riječima i tonom glasa objasnio kako je on pošten i nije pod ničijim utjecajem, ali ni vrapcima ni meni ni ostalim članovima nije jasno kako je glavni sudac mogao reći da je prva vježba bez greške, a onda je odjednom nakon druge vježbe osvanula BILJEŠKA, da BILJEŠKA, da je napravljen nepravilan rad. Treći sudac je samo šutke, gledajući u pod potvrdno klimao glavom na riječi glavnog suca.

Ovaj nazovimo ga tako gospodin dokazao je kako nije zavrijedio ugled koji uživa u Vatrogasnoj zajednici jer jedan tako uvažen gospodin svakako ne bi smio tako nedolično ponašati i  skakati i urlati po terenu dok se izvodi vježba. Isto tako se glavni sudac pokazao kao nestručan i nesposoban za obavljanje osnovnog zadatka, a to je pošteno i pravilno suđenje.

 

Zapovjednik ženske desetine DVD-a Veliki Otok

42 Responses to “REAGIRANJE: Županijsko natjecanje iz neke druge perspektive”

 • Dobrovoljni vatrogasac:

  Svaka čast na istupu, mislimm da se pravila moraju prpvpdita ako su i pisana a ne kako kome odgovara.
  Isto tako, kao što je spomenuto, molimo da se provjere godine u prve 3 ekipe muške mladeži, jer tu također ima nepravilnosti.

  A spomenuti gospodin, po mom mišljenu, više nema ugleda u Vatrogasnoj zajednici. Imao ga je, prije, al mislim da ga je ovakvim istupima izgubio i teško da će ga vrattii.

 • sudionik:

  Svaka čast DVD-u Veliki otok! ma bilo je opet koječeg na stazama, kao npr pritezanje, tj otezanje nosača cijevi te ostale opreme koju suci nebi smjeli dirati nego pozvati člana desetine da ispravi grešku!! koja se nažalost desila mojoj desetini, te nas koštala 5s tj 3. mjesta…

 • fire angel:

  Možeš li potvrditi ovo sa godinama u kategoriji muška mladež?

 • dvd:

  Nepravilnost je jasna kao dan.Dotični u visokoplasiranoj ekipi je rođen 23.7.1995.Treba li još nešto više od toga??Ono najžalosnije je što mu to nije prvi puta.

 • Vlado:

  Čestitke ženskoj ekipi DVD-a Veliki Otok na odrađenoj vježbi. Ovo Županijsko natjecanje je ionako bilo revijalno za “A” natjecateljske desetine. Netreba se obazirati na pojedince jer njihovo ponašanje više govori o njima samima nego o onima koji se obračaju. Žalosno je jedino da naši “vrli” vatrogasni suci potpadaju pod razne uticaje i natjecanja dovode na rub regularnosti ili čak sramote.
  Cure nastavite marljivo raditi i uspjesi neće izostati uprkos pojedincima kojima to smeta i nemogu se pomiriti s stvarnim stanjem stvari.

 • Danijel:

  Natjecanje je bilo revijalno, pa se događaju ovakve stvari. Zamislite si onda kakve će se sve igre odvijati ispod stola za 2 godine kad bude izlučno natjecanje.

 • Danijel:

  I kad smo već kod nepravilnosti nek mi netko objasni kako MB ekipa Đurđevca može trčati štafetu 41,80 a najbrže vrijeme A ekipa je 44,60???

 • Danijel:

  Nisam provjerio, ali jedino logično objašnjenje bi bilo da je za njih trčao Usain Bolt.

 • vatrogasac:

  Ista stvar sa štafetom pred dvije godine kad je ŽA ekipa istrčala bolju štafetu od najbolje MA ekipe.

 • fire angel:

  Napomenuo si jedan DVD i jednog člana starijeg od 16. A ostali?

 • LEMSY:

  Ako se sjetimo županijskog natjecanja u Virju, koje je bilo izlučno za državno, bilo je istih grešaka. Možda nisu svi ni upućeni da je nakon natjecanja bilo ispravljanja rezultata u pojedinim konkurencijama, a za to se nije smjelo znati. Odnekad se mulja na štafetama, to je poznata činjenica. Misu jedanput pojedine b ekipe izgubile 1. mjesto zbog neke ultra brze štafete.

 • dvd:

  Konkretno znam samo za jedan DVD i da, za jednog člana. No, mislim da je i to više nego dovoljno. Određene ekipe su izgubile plasman na državno čisto zbog prijevare koja se ponovila uzastopce dva puta za redom. Izgleda da je vatrogastvo postalo jednako politici (želja za pobjedom ne bira sredstva,bila to makar i prijevara). Zato pustimo nadležne da rade svoj posao i nadajmo se da će ga obaviti profesionalno kao što pravila nalažu.

 • fire:

  u ženskoj B kategoriji ultra brza štafeta dvd-a draganovec sa kojom su sa 1 mjesta izbacile DVD -Kunovec. SRAMOTA!!!

 • Vatrogasac:

  Moram samo priznati da mi je fascinantno licemjerstvo natjecatelja.
  Svi u ekipi znaju da su varali i onda se još naslikavaju.
  Ako je danas toj mladeži cilj smuljati, prevariti i ponositi se time,
  iskreno, odlazim iz takvog vatrogastva odmah i ne želim da me se povezuje
  sa VZŽ KC KŽ.

 • fire angel:

  ”dvd” možeš li reći o kojem se društvu radi, većina desetina je slikama, pa ako ne žele nadležni sami ćemo probati otkupiti dokaze.

 • roland:

  Vidio sam te komentare za gospodina koji je vikao na cure iz V.Otoka,ne opravdavam takve stvari,ali valjda je bilo i razloga za takvu reakciju jer nije za bez veze prigovorio.
  Što se opet tiće lažiranja i muljanja zašto te osobe nisu istupile na natjecanju i prijavile lažiranje,možda su se bojale da se i njih ne otkrije ako su varale.Bilo je dosta lažiranja u drugo i treće plasirane ekipe koje su i još čak na više natjecanja lažirale svoje natjecatelje.Ali ako smo kod toga lažiralo se natjecatelje i u prvoplasirane ekipe ženske mladeži jer se nastupile cure koje su prošle 17 god

 • roland:

  Sad je svatko hrabar dok se skriva iza svojeg tajnog imena neka sad pokaže hrabrost imenom i prezimenom.Još će na kraju bit da je i više ekipa muljalo.Takve su se stvari radile i na našem PP KŽ

 • Ivana:

  A jel taj gospodin sudac na natjecanju, odn na toj stazi da ima pravo na prigovore?! kako bi samo izgledalo da si svatko uzme za pravo galamiti na natjecatelje i prigovarati sucima…

 • dvd:

  Ne dajem si za pravo da imenujem DVD koji je lažirao svoje natjecatelje. Jako dobro se zna čiji je to zadatak. Naša VZŽ kristalno dobro zna koje su ekipe u pitanju,samo što je neizvjesno hoće li pravilno reagirati.Moja savjest je čista, također i mojih svih ekipa,stoga me iskreno zaista nije briga za ostale.Žao mi je što to gledam, no sve mi se više čini da od strane županije neće biti nikakvih većih sankcija jer je većina njih iz samog vrha dobro upoznata sa visokoplasiranim odjeljenjima te njihovim namjerama na ovom i prijašnjim natjecanjima. Iz galerije slika se odlično vide natjecatelji koji ne pripadaju u svoju kategoriju,stoga,mislim da nije neki problem otkriti o kome se radi.

 • Zapovjednik ženske desetine DVD-a Veliki Otok:

  Poštovani,
  Žalosno je to što čitam u komentarima. Na te nepravilnosti se trebalo tamo ukazati, a ne sad tu mlatiti praznu slamu.

  A Vas, Rolande, pitam, odkud pravo nekom promatraču natjecanja da ometa izvođenje vježbe? Dotični gospodin nije bio ni sudac ni organizator natjecanja i takvo ponašanje je neprimjereno-to i vrapci znaju (ili ja živim u krivom uvjerenju)! Na šta bi natjecanja izgledala kad bi si svatko od nas uzeo to pravo i upadao na teren? Zašto si neko može dozvoliti da upada na teren i sugerira sucu greške, a svojoj ekipi kad je bio Glavni sudac, greške “previdi”?
  A najžalosnije od svega je ponašanje dotičnog nakon natjecanja kad je prošao pored članica ekipe sa arogantnim “jesam vam usosio” smiješkom i stavom “ja sam faca, vi luzeri”!

 • gobac:

  Sljedeći tjedan Komisija za natjecanje VZ KKŽ imat će sjednicu, na kojoj će se napraviti analiza županijskog natjecanja i svih ukazanih nepravilnosti (uključujući i ove iz komentara na portalu Vatrogasac.NET). Nakon toga na portalu će Komisija objaviti zaključke sastanka.

 • vatreni:

  Mislim da ste dobrano pretjerali. Koju mi energiju trošimo na natjecanja. Nisam primjetio da se rade takve analize požara u kojima su ugroženi i ljudski životi i imovina.

 • Vatrogasac:

  A daj mi samo recite koliko se naša vzž razumije u vatrogastvo??
  Njima je vatrogastvo natjecanja, putovanja po sloveniji, Europi,
  skupljanje dnevnica i naknada za volontiranje.
  Kad se raspravljalo o složenim intervencijama??
  Kad je županija organizirala neko usavršavanje za specijalnosti??
  Proračun VZŽ je dosta izdašan.. Koliko ode na opremu,
  a koliko na dnevnice, naknade, putovanja, domjenke???
  Mislim da ima puno većih problema od natjecanja,
  iako se slažem da i to treba riješiti.
  Tko vara, zabrana nastupa 5 godina, pa tko hoće, nek vara.
  Pozdrav svim pravim vatrogascima, koji s dušom i puno volje
  dobrovoljno i bez naknade rade taj humani i opasni posao..

 • Miško:

  Vidim da ovdje ima puno pametnih, pa imam jedno pitanje:
  – zanima me da li, u ekipi na općinskom natjecanju, može nastupiti član drugog DVDa (ima navodno dvojno članstvo), a taj isti član je prije nastupio na općinskom natjecanju za ekipu svog matičnog društva? Dakle, članovi su nastupili na općinskom natjecanju za jedan DVD i nisu izborili županijsko, pa su otišli u drugi DVD, u drugoj općini, nastupili u ekipi drugog DVDa i izborili nastup na županijskom.
  Jel to regularno?

 • roland:

  Pitanje, dal može nastupiti na jednome natjecanju i u istome danu za ekipu 6-12 dž i poslije za 12-16 mm i ostvariti treće i prvo mjesto kao što je bio tu slučaj jer naše mjesto ima još manje djece i mladeži pa ne radimo tako,a imali smo isto ekipu djece i mladež na natjecanju.Jel i to pošteno?

 • dvd:

  U pravilniku jasno stoji da isti clan ne moze na istom natjecanju naatupiti za dvije ekipe.A sto se ti tice slucaja opcinskog,nema nikakvog problema posto clan nije za odjeljenja nastupao na istom natjecanju i u tom slucaju sve je regularno.Ljudi procitajte pravilnik prije komentara u kojem je sve u potpunosti jasno definirano.

 • Miško:

  …znaći ja bih teoretski mogao nastupiti na tri (3) općinska natjecanja, te potom izabrati s kojom ekipom želim na županijsko?
  …bez mogućnosti sankcija?

  … isti natjecatelj u DŽ i MM, na istom (županijskom) natjecanju?

 • ferenc:

  “Isti natjecatelj ne može nastupiti na istom natjecanju za dva natjecateljska odjeljenja.” Članci 5.,6., i 7. Priručnika za vatrogasna natjecanja. Kad bi nastup za dva odjeljenja na istom natjecanju bio moguć onda bi teoretski ekipe mladeži i djece mogle biti u potpuno istom sastavu budući da natjecatelji u kategoriji mladeži mogu biti mlađi od 12 godina.
  No natjecanje je natjecanje i uvijek bude nepravilnosti koje nadležni moraju ispraviti jer inače takva događanja gube smisao.
  Mene osobno fascinira da je natjecanje opet bilo u 10. mjesecu iako je opet (kao i u Virju prije dvije godine) bilo loše vrijeme (što za jesen i nije baš čudno), iako je počela škola i praktički je nemoguće okupiti ekipe mladeži za poštene pripreme, iako su počeli poljoprivredni radovi svih vrsta i oblika (gorice, kuruza, drva…) pa je teško i seniore pošteno uvježbati itd, itd…

 • dvd:

  Što se tiče ovog vatrogasnog podmlatka, isto je tako jasno rečeno da na istom natjecanju isti natjecatelj ne smije nastupiti za više ekipa. Teoretski da,ti možeš nastupati za susjedna dobrovoljna vatrogasna društva. Jedino je važno da ne nastupiš na istom natjecanju za dvije različite ekipe. Eto to stoji u pravilniku,tako da tu nema nikakavih problema. Samo što se vatrogasni podmladak baš i ne provjerava koliko znam pa je vjerojatno tu i nastao problem i voditelji to ružno iskorištavaju.

 • Miško:

  znaći postoje insinuacije da su isti natjecatelji nastupali za ekipe djece ženske i mladeži muške, a te su ekipe osvojile prvo i treće mjesto u svojim kategorijama?

 • fire angel:

  Malo sam si dao truda pa pogledao i slike sa natjecanja i mogu reći da je većina desetina poslikana.
  Nadam se da postoje i ostale desetine snimljenje
  Također se nadam da će sastanak komisije za natjecanje izroditi nekakvim pozitivnim rezultatom cijele ove afere ili natezanja oko godina da se isti koji su sudjelovali u tome kazne na adekvatan način,i to na način da se cijelo društvo i rezultati istog brišu sa ovog natjecanja, pa će možda jednom za svagda prestati ova i ovakva smiješna događanja vezana uz županijska natjecanja

 • gobac:

  Potpisujem komentar fire angel.
  Ove optužbe i natezanja vrlo ružno izgledaju. Službeni fotograf je dobro odradio posao ;), pa je većina ekipa poslikana, te to možda pomogne u rasvjeljavanju nedoumica.

  Žao mi je što su većina “generali poslije bitke”, umjesto da su se eventualne nedoumice riješile odmah na natjecanju.
  …izgleda da je lako blatit nekog preko skrivenog imena, no teško je optužit licem u lice (dal zbog nedostatka činjeničnih dokaza ili nečeg drugog)

 • roland:

  Naravno da postoje jer se vidi na slikama muške mladeži da je cura nastupila za MM, najveća je šteta da nema slika djece ženske 6-12 gdje je isto tamo nastupila i oštetila naše druge ekipete pobjedili 1 stotinkom razlike.Oštećene su i naše ekipe ŽD.

 • fire angel:

  Odlično.
  Gobac ja se nadam da ćeš sve slike dostaviti nadležnima, a svi koji sudjeljujete u raspravi možete iste poslati na mail koji administrator ponudi. Slike na hrpu, pa da vidimo kome novci, kome opanci.

 • ivan kunjek:

  rolande 1 stotinka nije bila razlika jer su ekipe imale isto vrijeme al je ta ekipa imala bolju drugu vježbu a program za izračun nije napravljen da prepozna razliku (druga vježba ) te je skinuta ta 1 stotinka zbog poretka -mada je po meni trebalo skinut 1 desetinku i sve bi ostalo isto a nebi bilo čudno kako je vrijeme samo te ekipe zaokruženo na stotinke ili je trebalo odmah kod proglašenja to naznačiti i nebi bilo nikakovih nejasnoča.

 • ivan kunjek:

  POŠTOVANI vatrogasci i vatrogaskinje VZŽ Kc-Kž čitajuči ove vaše komentare a posebno uvodni tekst pod REAGIRANJE postavljam si toliko pitanja dali ste vi stvarno vatrogasci ili ste samo svađalice i huškači naime nije mi jasno zašto se svi vodite pisanjem u nekom drugom trečem il više neznate ni sami u kojem neodređenom licu( onaj gospodin, profesionalac,sudac) budite fer prema nama drugima pa imenujte osobu o kojoj je riječ jer ima puno sudaca,profesionalaca,i gospode koja su u vatrogastvu a nemaju veze sa ovim prozivanjem.Isto tako žalosno je da o nekome pričamo pa makar i pohvalno,a kud pogrdno a da se sakrivamo iza (fire angel,vatrogasac,dvd,roland) ili kako več sve ne pa imate vi svoje časno ime i prezime? Ili se sremite tog imena ili komentirate nešta što očito ne stoji.
  Zapovjednici ženske desetine dvd Veliki Otok želim čestitati što je članica takvog dvd koje ima takve super rezultate, ali mora znat da joj to nedaje za pravo da neke događaje navodi kako nisu bili jer to njoj tako bolje paše naime za to da je jedna članica oboljela odbor za natjecanje kao i organizator natjecanja i tehničko rukovodstvo istog je znalo prije početka natjecanja te nije bilo nikakva dva sata prepucavanja jer smo se svi složili da ekipa može nastupiti sa posuđenim članom tako da prozivani gospodin nije imao nikakove veze sa time što ga Vi optužujete.Druo što me čudi je ako Vi i kako Vi kažete i vrapci na grani znadete sva ta pravila i propise čudi me ko je Vas i Vašu ekipu natjerao da vježbate drugu vježbu dok je dotični gospodin urlao i stvarao nered po stazi a da niste zatražila da se dotičnog udalji sa staze( kontrolor,teh.rukovoditelj natjecanja,odbor za natjecanje pa i sam zap VZŽ)svi su bili do kraja natjecanja prisutni na terenu.Treče pišete da je dotični gospodin sudio na natjecanju i da nije pisao grešku koja je vidljiva iz aviona stvarno smiješno da ne kažem jadno jeste li VI vidjela tu grešku ako jeste to se rješava odma na stazi kako ste i sama rekla a ne kasnije čula rekla kazala nakon što svi odvježbaju onda se napada ne suce da nisu dobro sudili jer nekome nepaše rezultat od druge ekipe pišem to jer sam i sam bio sudac na dotičnom kupu i stojim iza bodovnih lista sa istoga mada se to nekome ne dopada jedino se slažem da je trebalo toj ekipi suditi bez tog gospodina što nebi ništa promjenilo jer je ekipa odvježbala bez greške kao i ekipa koja ga je prozvala a da članice te ekipe nisu razmišljale da je bilo i nastupa gde su njima sudili suci iz njihovog dvd i niko nije postavljao problem u tome.

  Miško odgovor dali za ekipu na opčinskom može nastupit jedni a na žup ili državnom drugi članovi NARAVNO DA MOŽE posebno u mladeži jer natjecatelj koji nastupa na prvom natjecanju do drugog prođe sa godinama i nemože nastupit pa je logično da mora netko drugi nastupit umjesto njega a taj je možda vježbao za drugu ili treču ekipu koja nije izborila pravo nastupa na višem rangu, a isto tako član jednog dvd može vježbat za drugi al mora biti član i tog drugog dvd samo što nemože vježbat za obadva dvd na istom takmičenju.

 • Sudac:

  Poručujem svim članovima ekipa da porade na vremenima štafete jer su razlike u vremenima izvođenja same vježbe male, odnosno najbolje ekipe imaju vremena unutar nekoliko sekundi, te bi to u konačnici moglo odlučiti ukupnog pobjednika … (ugledajte se na DVD Đurđevac, seniore B)

 • bebas:

  Ženska B ekipa dvd-a Draganovec nije mogla istrčati štafetu za 51 sec. i prema tome su osvojile nezasluženo 1. mjesto !!!!

 • Dobrovoljni vatrogasac:

  Slijedom nekh informacija koje sam dobio u neobaveznim razgovorima, svi više manje znamo da se razmišlja o diskvalifikaciji ekipe koja je prigovorila na načinj suđenja i tretman na županijskom natjecanju (koje je kako znamo bilo revijalno za ovu kategoriju).

  Ne razumijem samo kako je interes diskvalificirati ekipu koja nikome nije uzela medalju, nitko nije zakinut za plasman na državno natjecanje.

  A također je poznato da je bilo mnogo malverzacija u kategoriji mladeži, gdje se direktno utječe na plasman na državno natjecanje..
  Čiji su tu interesi u pitanju, mislim da je više manje svima jasno.

  Ali, ako već tako silno želimo da sve bude po pravilima i zakonu (što uvijek podržavam), onda će biti potrebno pregledati ekipe mladeži,
  jer nemogu trpiti da se neki otvoreno hvale kako su eto tako malo zaobišli pravila, a radi se o ekipama mladeži koje idu na državno natjecanje (i muške i ženske).

  Uglavnom, istina će izaći na vidjelo, svi imamo nadređene, pa tako i naša vrla VZŽ i odbor za natjecanje ima svoje nadležne.

  Lijep pozdrav, živi bili i istinu vidjeli 🙂

 • fire:

  Ja sam iz pouzdanih izvora (ekipa koja je sudjelovala) iz koje je navedeni gospodin koji je imao show program saznao da su i oni imali natjecateljicu koja nije bila iz njihovog društva…

  Jel se može i to malo prokomentirati, pa da malo produžimo tu listu diskvalificiranih???

  Zašto tu spomenuti nije galamio???

 • Vatrena lisica:

  Fire, na tvoju žalost (ali ne i našu), izvori ti nisu toliko pouzdani koliko ih ti takvima smatraš, provjeri si točnost informacija prije nego ih iznosiš u javnost i blamiraš se iznošenjem netočnih informacija.:-P Ali pošto toliko želiš javno komentirati o tome, onda prokometirajmo…

  Naime, nema potrebe za dodavanjem bilo koje naše ekipe na listu diskvalificiranih što se tiče šverca jer ga nije bilo, a zbog toga ni potrebe za „galamom spomenutog“… Članice tog DVD-a, kojeg pojednici toliko vole blatiti, iz obje ekipe JESU članice tog DVD-a i samo tog DVD-a. Imamo tri ženske ekipe (četvrta u procesu sastavljanja i početka s treninzima), od kojih su dvije izborile nastup na 10.Županijskom natjecanju. Zbog čega bi si mi morale posuđivati nekoga vanjskog ako nas ima dovoljno da se pokrpamo u slučaju da netko iz „originalne“ ne može nastupiti??

  P.S. Slike obje ekipe se mogu vidjeti na ovom portalu u galeriji sa Županijskog natjecanja; na slici 32 je jedna ekipa, a na slici 63 je druga (stavila bi linkove slika da se lakse može doći do njih, ali link izbacuje cjelokupnu galeriju slika, ali ne i slike pojednično…).

  Slika 32(KC 3): Zapovjednica: Danijela Paša (članica DVD-a od 1997. godine), Strojar: Monika Crnjac (članica DVD-a od 2009. godine), Teklič: Lara Đuričić (članica DVD-a od 2010. godine), N1: Matea Musa (članica DVD-a od 2012. godine), N2: Jelena Crnjac (članica DVD-a od 2010. godine), V1: Matea Poljan (članica DVD-a od 2007. godine), V2: Adriana Hercigonja (članica DVD-a od 2009. godine), C1: Dina Perković (članica DVD-a od 2007. godine), C2: Dijana Đuričić (članica DVD-a od 2007. godine)

  Slika 63 (KC 1): Zapovjednica: Anamarija Sušilović (članica DVD-a od 2011. godine), Strojar: Nikolina Sočev (članica DVD-a od 1997. godine), Teklič: Lucija Brković (članica DVD-a od 2011. godine), N1: Natalija Hercigonja (članica DVD-a od 2007. godine), N2: Valentina Golubić (članica DVD-a od 2012. godine), V1: Aleksandra Telebar (članica DVD-a od 1998. godine), V2: Barbara Đukin (članica DVD-a od 2002. godine), C1: Maja Kobor (članica DVD-a od 1998. godine), C2: Ana Krček (članica DVD-a od 1997. godine).

 • DVD Draganovec:

  Članice DVD Draganovec nisu niti istrčale štafetu 51 sekundu. S obzirom da na proglašenju nismo dobili liste sa rezultatima nismo mogli odmah niti reagirati. Po saznanju da je došlo do propusta kod obračunskog odbora, tj. osobe koja je unašala rezultate koja je unjela krivo vrijeme, mi smo SAMI poslali dopis prema županiji da je došlo do propusta s njihove strane. Odgovor smo dobili da će biti ispravljeno i novi rezultati će biti objavljeni ali to još uvijek nije odrađeno, iako i nakon unosa točnog vremena štafete redosljed se ne mjenja.

  Što se tiće diskalifikacije ženske ekipe mislim da je to glupo i bezobrazno jer sam voditelj natjecanja je dozvolio da nastupi zamjena pod uvjetom da nije nastupila za nijednu ekipu, što navedene članica taj dan niti nije. Svi i sami znate da je problem da se ekipa uvježba, koliko se vremena i muke uloži i da se zna dogoditi da nekome nešto iskrsne i zašto nebi pomogli jedni drugima. Žalosno je da pojedincima odgovara da se netko “posudi” drugom DVD samo kada njima odgovara. Mi smo uvijek izlazili društvima u susret i kada smo mogli posudili smo članove i dalje će mo posuđivati kome zatreba (samo ove godine smo imali desetak zamolba prijatelja iz raznih DVD-a gdje su naši članovi sudjelovali na raznim natjecanjima diljem RH)

January 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
January 17, 2021, 3:18 am
Cloudy
Cloudy
-4°C
real feel: -3°C
current pressure: 1020 mb
humidity: 79%
wind speed: 1 m/s SSE
sunrise: 7:30 am
sunset: 4:37 pm
Forecast January 17, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
-2°C
wind speed: 1 m/s NNW
Forecast January 18, 2021
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
-2°C
wind speed: 2 m/s SW
Forecast January 19, 2021
day
Partly sunny
Partly sunny
4°C
wind speed: 3 m/s SSW
Forecast January 20, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
9°C
wind speed: 5 m/s SW
Forecast January 21, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
12°C
wind speed: 5 m/s SW
Forecast January 22, 2021
day
Cloudy
Cloudy
11°C
wind speed: 4 m/s SSW
Forecast January 23, 2021
day
Showers
Showers
6°C
wind speed: 3 m/s N
Forecast January 24, 2021
day
Showers
Showers
8°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast January 25, 2021
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
6°C
wind speed: 1 m/s SW