Skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Redovna izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije održana je u utorak 5. lipnja 2018.godine u Križevcima.
Skupštinu je uvodnim riječima otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, koji je podnio izvješće o radu Vatrogasne zajednice za proteklu, 2017.godinu.

Kroz svoje izlaganje, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan osvrnuo se na operativno djelovanje vatrogasnih postrojbi, vršenje redovnih dislokacija. Posebno se zahvalio svim učesnicima četiri izvanredne dislokacije gašenja velikih požara, napomenuvši da se je angažiranje vatrogasaca te opreme i vozila s područja Koprivničko-križevačke županije odvijalo od 17. srpnja do 25. kolovoza 2017. godine.

Svi nazočni su upoznati s financijskim izvješćem za 2017. godinu, koje je usvojeno na sjednici predsjedništva, zapovjedništva i Nadzornog odbora dana 18. travnja 2018. godine.

Izvješće verifikacijske komisije podnijela je Marijanka Đođ, kojom priliko je utvrđeno da je na Skupštini nazočno 34 od 45 delegata.
Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik Nikola Sočev.
Izvješće o radu, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornog odbora i Izvješće Verifikacijskog odbora usvojena su s 33 glasa za i jednim suzdržanim.

Skupštini su nazočili gosti, i to župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, inspektora zaštite od požara u PUZS-u Stjepan Lončar, Pročelnika Područnog ureda DUZS Koprivnica Ivan Kramarić kao i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, javnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica iz Sisačko-moslavačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Krapinsko-zagorske županije i Virovitičko-podravske županije.

U ime gostiju iz 6 županija, svima nazočnima se obratio Mijo Brlečić, predsjednik VZ Sisačko-moslavačke županije.
Kao izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i glavnog vatrogasnog zapovjednika, svima nazočnima se obratio Stjepan Skuliber, predsjednik VZ Krapinsko-zagorske županije.
Pozdravne riječi nazočnima su uputili zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško i Pročelnika Područnog ureda DUZS Koprivnica Ivan Kramarić.

Svima nazočnima pozdrave je uputio i župan Darko Koren, pohvalivši predstavnike Vatrogasne zajednice na veoma dobrom, kvalitetnom i predanom radu, rekavši: Uvijek naglašavamo kako smo jedna smo od najvatrogasnijih hrvatskih županija, što govori da je vatrogastvo zapravo način života u ovom kraju, a njegova povijest duga 160 godina svjedoči i da je važan čimbenik ukupnog razvoja društva. Zaista zahvaljujem predsjedniku, zapovjedniku, bivšim vodstvima i svim članovima na besprijekornoj suradnji i pokazanom zajedništvu što je temelj funkcioniranja vatrogastva. S velikim poštovanjem želim vam mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu.“

Predsjednik Goran Matoničkin, posebno je zahvalio županu Darku Korenu, i Koprivničko-križevačkoj županiji koji prate i podupiru naš rad, napomenuvši ,,da bez osiguranih financijskih sredstava ne bi bilo moguće ostvariti planirane Programe rada i aktivnosti naše Vatrogasne zajednice”.

Na skupštini je potvrđeno imenovanje zapovjednika JVP Koprivnica Marijana Kicivoja novim zamjenikom zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.
Umjesto Marijana Kicivoja, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora, Skupština je za novog člana NO potvrdila Zlatka Vukresa kao predstavnika Požarnog područja djelovanja Đurđevac.

 

    Krešimir Juratović

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed