Svečana primopredaja novoobnovljenih prostorija i 139. redovita izvještajna godišnja skupština DVD-a Đurđevac

U subotu, 16. ožujka 2019.godine, u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu, Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, DVD Đurđevac, Vatrogasna zajednica grada Đurđevca i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac svečano su uselili u novoobnovljene prostorije.
Naime, nakon što je ne tako davno Policijska postaja Đurđevac preselila u zgradu JVP-a Đurđevac krenulo se s obnovom drugog kata zgrade.


Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči istaknuo je da su radovi na obnovi trajali godinu dana i u iste je uloženo milion kuna. Ovim preseljenjem ostvarili smo cilj da naši vatrogasci i policija operativno djeluju iz iste zgrade. Nadamo se da će uskoro dobiti i pojačanje, HGSS koja će ovdje imati svoju ispostavu s dodatnim ljudima i sa svojom opremom, tako da će ovo biti jedan pravi operativni centar za sve građane Đurđevca, ali i njegove okolice – kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Vatrogasci i  svi ostali korisnici prostora, dobili su 409 kvadrata prekrasnog prostora, veliku konferencijsku salu, prostorije za računovodstvo, puhači svoj glazbarnik za spremanje instrumenata, tu su teretana, tajništvo, sanitarni čvor, kupaonu i blagovaonu, drugim riječima prezadovoljni smo, premašilo je sve naša očekivanja – rekao je zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić.

Predsjednik DVD-a Đurđevac Ivan Hađija, rekao je da je izrazito sretan i ponosan na nove prostore u koje su preselili. Godinu dana smo čekali na novi prostor, a u tih godinu dana snalazili smo se na razne načine, i napokon smo sada dočekali preseljenje. Iznimno sam ponosan što ćemo danas upravo u ovim novoobnovljenim prostorijama održati 139. skupštinu DVD-a Đurđvac – zaključio je Ivan Hadžija.

Primopredaja novoobnovljenh prostorija održana je simboličnim stiskom ruku gradonačelnika Hrvoja Jančija i zapovjednika JVP Matije Markešića, nakon koje je prostor posvetio župnik Marko Rac.

Nakon svečane primopredaje novoobnovljenih prostorija, u velikoj dvorani održana je 139. redovita izvještajna skupština DVD-a Đurđevac.

Društvo broji 40 članova Puhačkog orkestra, 25 članovi podmlatka i mladeži, odnosno120 odraslih članova DVD-a s pravom glasovanja od kojih je njih 81 nazočilo skupštini.

Uz članove društva sjednici su nazočile delegacije prijateljskih društava Lovasa i Lovrana, te delegacije 18 DVD-a iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, načelnik Policijske uprave Koprivničko- križevačke županije Vjekoslav Štimac, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, član Upravnog vijeća JVP i gradski vijećnik Zoran Jančijev,  zapovjednik JVP Koprivnica Marijan Kicivoj, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, voditelj službe policije Policijske uprave Koprivničko- križevačke županije Damir Jančijev, župnik Marko Rac.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac Ivan Hađija otvorio je 139. redovitu godišnju skupštinu društva i pozdravio sve nazočne, koji je nakon usvojenog dnevnog reda kao predsjednik radnog voditeljstva nastavio s vođenjem skupštine.

Izvješće o radu društva za 2018.g. te prijedlog rada za 2019. godinu pročitao je zapovjednik društva Mirko Večerić. Izvješće o radu puhačkog orkestra za 2018.g. te plana rada za 2019.godinu pročitao je Matija Balala. Izvješće o financijskom poslovanju za 2018.godinu te prijedlog financijskog plana za 2019.g. pročitala je blagajnica Ana Čubelić.
Izvješće Nadzornog odbora pročitao je Vlado Turbelija a izvješće Verifikacijske komisije pročitao je Božidar Bobovčan.

Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te su članovi skupštine jednoglasno usvojili izvješća za 2018.godinu i planove za 2019.godinu.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva. Za 10 godina provedenih u vatrogastvu spomenice su primili Jelena Štefanov, Tea Strunjak, Laura Šiptar, Veronika Skenderović, Larisa Međimorec, Davor Đurišević, Matej Turbelija, Luka Kolar, Marko Fuček, Karlo Pleško, Patrik Turbelija, Petar Škudrija i Luka Međurečan, za 20 godina su primili Marko Fucak i Vladimir Huđek,  za 30 godina su primili Alen Međurečan, Daniel Martinčić, Ivan Mandić i Ivan Petrović, za 40 godina su primili Babec Branko, Božidar Škurdija, Vladimi Fuček i Vinko Krajačić.

Za 50 godina spomenicu je primio Željko Šiptar a za 70 godina spomenicu je primio Ivan Fucak.

Završnom riječju predsjednika završila je ovogodišnja redovita izvještajna skupština, u njoj se je Ivan Hađija zahvalio svima koji su došli na skupštinu, kao i svima koji prate i pomažu rad društva.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Arhiva po mjesecima
Vremenska prognoza
Podravina
September 27, 2020, 2:24 pm
Cloudy
Cloudy
16°C
real feel: 17°C
current pressure: 1010 mb
humidity: 48%
wind speed: 3 m/s SSE
sunrise: 6:46 am
sunset: 6:40 pm
Forecast September 27, 2020
day
Mostly cloudy
Mostly cloudy
18°C
wind speed: 2 m/s SE
Forecast September 28, 2020
day
Showers
Showers
19°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast September 29, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
17°C
wind speed: 2 m/s NNW
Forecast September 30, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
20°C
wind speed: 2 m/s NW
Forecast October 1, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
22°C
wind speed: 2 m/s WSW
Forecast October 2, 2020
day
Mostly cloudy with showers
Mostly cloudy with showers
20°C
wind speed: 3 m/s S
Forecast October 3, 2020
day
Intermittent clouds
Intermittent clouds
27°C
wind speed: 4 m/s S
Forecast October 4, 2020
day
Showers
Showers
22°C
wind speed: 2 m/s SSW
Forecast October 5, 2020
day
Partly sunny with showers
Partly sunny with showers
26°C
wind speed: 2 m/s SW